Kültür ve Sanat şehri Unvanını çoktan alan ve hatta bunu tescilleyen şehrimiz,  ziyarete gelenin aşık olduğu, henüz gelmeyenlerin ise gidilecek yerler listesinin en başında yer almaktadır.

Her geçen gün sayıları artan müzeleriyle, tematik parklarıyla, opera, tiyatro festivalleriyle, yılın her ayı, her haftası, hatta her günü farklı bir sanat etkinliğiyle karşılaşmaktayız. Sosyal, kültürel, sanatsal etkinlikler, şehirler için önemli bir sosyo - ekonomik gelişme fırsatı oluşturmaktadır.  Şehre aidiyet duygusunu artıran bu tür etkinlikler, aynı zamanda insanların birbirleriyle iletişimini güçlendirmektedir.

Ayrıca Eskişehir güvenli bir kenttir. Güven ortamını oluşturan ise yeniliğe açık, hoşgörülü çağdaş toplum yapısı ile Eskişehir’e sonuna kadar sahip çıkan sevgili hemşerilerimizdir.

Bizlerde Eskişehir Kent Konseyi olarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin asla terk etmek istemediği güzel şehrimizin, huzurlu ve çağdaş şehirler arasında üst sıralarda ki yerini korumak konusunda kararlılıkla çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Bu doğrultuda, Eskişehir Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu’muz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları paydaşlığında düzenlediğimiz, Türkiye’nin bir ay süren, en uzun soluklu Liselerarası tiyatro festivali olan 8. Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliğimiz artık şehrimizin en önemli sanat organizasyonlarından biri haline geldi.

Bu yıl Liselerimizde öğrenim gören 490 öğrencinin sahnelediği oyunların yarıştığı ve 3 bini aşkın seyirciye ulaşan 8'inci Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliğimiz görkemli bir ödül töreni ile final yaptı. Daha önceki yıllarda tiyatromuza büyük emek veren Nejat Uygur, Ergin Orbey gibi sanatçılarımızın anısına düzenlediğimiz ve Ayşen Gruda, Sezai Aydın, Mana Uygur, Süha Uygur’un katılımı ile gerçekleştirdiğimiz Tiyatro Şenliğimizi,7. Tiyatro Şenliğimizin ödül törenine gönüllü olarak katılarak bizlerden desteğini esirgemeyen ve ne yazık ki geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan  usta tiyatro sanatçımız Rasim Öztekin anısına düzenledik.

Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde düzenlediğimiz ödül törenimize, Rasim Öztekin'in eşi Esra Öztekin, usta  tiyatro sanatçıları Zihni Göktay ve Renan Bilek gönüllü olarak katıldılar.

“SADECE TİYATRO DEĞİL, MÜZİSYENLERLE DE ÇOK GÜZEL BİR ORGANİZASYONDU”

Rasim Öztekin'in gençlere çok önem verdiğini ifade eden müzisyen ve tiyatro sanatçısı Renan Bilek; "Gençlerin bu kadar coşkulu olması ayrı bir şey, gençlerin bu kadar önlerini açıcı bir organizasyonun düzenlenmesi çok farklı bir şey. Bunlar çok önemli noktalar. Burada müthiş bir coşku var. Bunları görmek çok moral verici. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak isterim. Nefis bir sahne vardı. Sadece tiyatro değil, müzisyenlerle çok güzel bir organizasyondu" dedi.

ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE “LÜKÜS HAYAT”I SÖYLEDİ

Ödül vermek için sahneye çıkan usta tiyatro sanatçımız Zihni Göktay, öğrencilerle birlikte 'Lüküs Hayat' müzikalinin aynı adı taşıyan şarkısını söyledi. İnsana insanı, insanla anlatan mesleği yapmaktan gurur duyduğunu anlatan Göktay, "Tiyatro hep olsun. 81 ilimizde her gece bir perde açılsın. Güzeldir, iyidir, faydalıdır. Eğlenceli ve faydalıyı bir arada sunmak lazım. Tiyatro hayatın bir aynasıdır, biz onu yansıtmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

 'GENÇLERİ GÖRÜNCE ÇOK MUTLU OLDUM'

Tiyatro şenliğine yoğun ilgi gösteren gençleri gördüğünde çok mutlu olduğunu söyleyen Rasim Öztekin'in eşi Esra Öztekin; "Türkiye'nin geleceği adına sanatla, sporla, kültürle uğraşan gençlerimizi görmek beni çok mutlu etti” dedi.

Sanatsever hemşerilerimizin  tiyatro sanatına  olan ilgisi hem bizleri hem de gençlerimizi oldukça teşvik ediyor. Bu konuda bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başta olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Şehir Tiyatrolarımıza, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine, gönüllülerimize çok teşekkür ediyorum.