Aslan burcu Ateş Elementi burçlardan olup, sabit özelliktedir. Yönetici Gezegeni güneştir. Satürn ve Uranüs ve Uranüs’te zararlıdır.

Bir topluma girdiğinizde Aslan burçlarını hemen fark edersiniz. Onlar davranışları ve giyimleri ile diğer kişilerden farklı görünmek için ellerinden geleni yapmışlardır.


Aslan’lar in fiziksel özellikleri; saçları yele gibi yüzden geriye doğru yatar ve aldatıcı olarak tembel bir görünüşleri vardır. Dik ve mağrur yürürler. Yumuşak, genellikle sakin ve tutarlı bir karakter içinde gizleneceklerdir. Tırnakları kapalı, ama sivri ve yırtıcıdır. Emir yağdırırmış gibi olan havası ve tavırları dikkatinizi çeker. Çoğunlukla, hareketleri ve konuşması ihtiyatlıdır.

Aslanların insanlar üstünde öyle tuhaf bir etkisi vardır ki, bunu izlemek gerçekten çok eğlencelidir. Birçok Aslan’ın sonunda eğitimci, politikacı ve psikiyatrist olmasının nedeni, içlerinde barındırdıkları öğretme aşkıdır.

Birçok bakımdan Aslan son derece kurnazdır. Aslan beğendiği şeyleri cömertçe ve açıkça söyler ve neredeyse insani utandıracak kadar abartılı komplimanlar yapar.

Aslan’ın ateşli gururu, pek çok aşk ilişkisinin ve evliliğinin paramparça olmasına neden olur.

Eşinden ayrılan bir Aslan, genellikle içler acısı bir durumdadır. Aslan yalnızca karşı cins yüzünden değil, hayatin kendisi nedeniyle de hemen hemen sürekli olarak aşk sancıları çeker.

Bu erkekler ve Kadınlar hiçbir zaman başkalarına sırtlarını dayamazlar. Onun yerine kendilerine dayanılmasını tercih ederler. Aslan, herkes ona dayanıyor ve bütün yükü o taşımak zorunda kalıyor diye teatral bir şekilde kükreyebilir.

Kazalara, ani şiddetli hastalıklara yatkındır ve genellikle kronik, uzun süren hastalıklara bağışıklığı vardır.

Aslanların kalbi ya olağanüstü güçlüdür ya da kalp bölgesinde bir zayıflık vardır.

Sırtta ve omuzlarda ağrılar, omurgayla ilgili şikâyetler, bacaklarda ve bileklerde kazalar, üreme organlarıyla ilgili sorunlar, ses kısıklığı veya boğaz ağrıları görülür.

Ya korkunç dikkatsiz ve savrukturlar ya da çok titiz bir şekilde temiz ve düzenlidirler. İkisinin arasını bulmakta zorlanırlar.

Çevrelerinde anlamadıkları bir şey dönüyorsa, kendilerini incinmiş ve terkedilmiş hissederler.

Lüks Aslan burcu insanları için yaratılmıştır ve onlarda uygun bir tavırla bunun zevkini çıkarmayı bilirler.

Aslanlar cömert ve etkileyici davranışlar sergilemekte ustadırlar. En iyi etkiyi yaratmayı bilirler. Geniş kapsamlı planlama ve organizasyon yapmakta üstün bir yetenekleri vardır. Cömertliklerinin ışığında parlamayı severler. Aslan burcu insanı genellikle kendini iyi yetiştirmiş ve başarıya ulaştırmış kişilerdir ve organizasyon yapmakta ustadır. Kendinden hoşnut, egosuna yönelik davranışlar sergiler. Narsis, kibirli ve megalomandır.

Aslan insanı için başkaları sadece birer hayrandır ve aslan sıradan gündelik işlerle uğraşamayacak kadar iyidir. Tümüyle basmakalıp klişelerle düşünür. Objektif görüşlerle hiç ilgilenmez. Suni, baskıcı ve kabadır. Eleştiriden nefret eder ve özeleştiri denen şeyden haberi yoktur. Candan yardımsever, şakacı ve her zaman cömert. Tutkulu ve neşeli. Önemli biri gibi hissetmeyi çok sever. Başkaları tarafından onay ve hayranlık görerek yaşamaya bağımlıdır.

Duygular incelikten yoksundur ve duygusal sempatisi minimum düzeydedir. Aşkı ancak narsis bir yansıma olarak yaşayabilir. Şaşırtıcı olan Aslan insanlarının büyük problemleri çözerken bile, sakinliklerini çabuk kaybetmeleridir. Kendilerine verdikleri değere bağlı olan ve her problemi çözmelerine yarayan güçlü azim, onları gıpta edilecek derecede hoş gösterir. Canlıları anlama ve dikkatlerini her şeyin özüne yöneltme yetenekleri vardır. Bu özelliği onu korkulan bir eleştirmen yapar. Gözüne batan her şeyi acı alaylar, yaralayıcı sözler ve en iyi durumda kırıcı bir imayla acımasızca eleştirecektir. Eleştirileriyle bir insanı kırıp kırmadığı onun için önemsizdir. Başka bir fikrin doğruluğunu kabul etmemekte direnir.

Onun kararları "hatasızdır" Genellikle doğru olan öğütlerini severek paylaşır birisinin bunu isteyip istemediği önemsizdir. Aslan’lar zor evlenirler. Evlilikte kumandayı ellerinde tutmak isterler. Duygusal ilişkilerinde coşkulu ve etkin olurlar. Karşısındakini elde etmek için riske girmekten çekinmezler. Büyük ve pahalı bir evde yaşamak, iyi bir semt de oturmak için isteklidirler. Aslan’ları en iyi tanıtacak kelime coşkunluk olacaktır

Sevgili okurlarım bu ayın genel dinamiklerine bakacak olursak; Olayları büyüten Jüpiter 29 Temmuz’da Koç burcunun 8 derecesinden S “Durağan hale gelerek” geri hareketine başlayacak. Daha önce de yazmıştım ama okumayanlar için yeniden hatırlatayım, bir gezegenin dünyanın hızına yetişemeyip geri kalması o gezegenin kendi doğasını tam olarak yansıtamamasını gündeme taşır ve aslında geri gitmez ama bizde geri gittiği algısını yaşatır. Bazı olaylarda biz de dejavu etkisini hissederiz.

Bu ayın takvimine bakacak olursak 22 Temmuz günü Güneş Aslan burcuna geçiyor

Gücümüzü ve dayanıklılığımızı gösteren Mars, boğa burcunda seyrine başladı. 1 Ağustos günü Mars, Kuzey ay düğümü ve Uranüs ile boğada tam kavuşum halinde birleşiyor. Bugün aklımıza gelmeyen sert etkiler yaşanabilir. Ani olaylar gündemimize gelebilir.  Uranüs ile birleşen Marsın ne yapacağını kestirmek güç. Marsın güç olduğunu düşünürsek gücün şaşırtıcı şekilde kullanımı söz konusu olabilir. Belki para piyasalarında ani değişiklikler yaşayabiliriz. Çünkü boğa burcu toprağı ve parayı yönetir. Toprak sarsıntısı gündemde olabilir.

Venüs ise yengeç burcunda seyrine devam edecek. 11 Ağustos gecesi aslan burcuna geçerek aile ile ilgili konuları bir tarafa öteleyip, daha gösterişli günlere merhaba diyeceğiz.

18 Temmuz itibariyle Merkür Aslan burcunda seyrine başlayacak. Artık gündemdeki konuşmalar biraz daha abartılı, daha neşeli, biraz daha megaloman, biraz daha karşımızdakileri küçümser tarzda olabilir.

Satürn ise kendi yönettiği burç olan kovada retro yapıyor. Bu kova burcundaki son Retro’su yani geride eksik bir şeyler kaldı ise kolaçan edip bir daha geri dönmemek üzere ileri seyrine gidene kadar.

28 Temmuz günü Aslan burcunda bir yeni ayı olacak. Aslan burcunu içeren evlerinizde yenilik enerjisi hakim olacak.

30 Temmuzda Uranüs ile kad ile kavuşumda olacak çevresel faktörlerde ani değişimler söz konusu olabilir.

4 Ağustos Merkür başak burcuna geçiyor ve artık konuşmalarımızda diyet planları, daha hijyenik konular, biraz daha fazla eleştiri ya da bakteriler söz konusu olabilir.

10 Ağustos günü Venüs yengeç burcunda kara ay ile kavuşuyor. Aile içi yüzleşmeye korktuğumuz konular gündeme gelebilir. Ya da etrafınızda olan haset kadınlardan zarar görebilirsiniz.

12 Ağustosta Kova burcunda bir Dolunay var. Özgürleşmek isteğimiz bir anda ön plana çıkabilir. Daha önce başlattığınız işler toplum önünde sergilenebilir. Dedikten sonra bu ayın etkilerini neler olacak, öncelikle yükselen burcunuza göre okumanızı tavsiye ederim. Hepinize mutlu keyifli bir Güneş ayı diliyorum. Sevgilerimle

KOÇ BURCU

Merhaba sevgili Koçlar ve yükselen burcu koç olanlar Şans ve bolluk gezegeni Jüpiter sizin için destek vermeye devam ederken, para evinizdeki Mars size ani harcamalar yaptırabilir. Para giriş ve çıkışlarının yoğun olacağı bir zaman dilimindesiniz. Bu aralar aile içi görüşmeler, yeni ev satın alma, taşınma gibi konular gündemimize gelebilir. Yengeç burcundaki Merkür aile içinde geçmişi konuşarak belki de geçmişteki güzel anılarınızı yeniden hatırlatabilir.28 Temmuz’daki yeni ayla beraber daha keyifli alanlarda başlangıçlar yapabilirsiniz.10 Ağustos günü aile içi huzursuzluklar yaşanabilir çok fazla üstünde durmaya değmez.

BOĞA BURCU

Sevgili boğalar, Marsın sizin burcunuza geçmesi ile birlikte ataletten kurtulup, silkelenme zamanınız geldi. Neydi o uyuşuk halleriniz. Sizin için bu ay iletişim konuları daha fazla ön plana çıkıyor. Marsı da yanınıza aldığınıza göre fırsatları görüp, değerlendirme yapabilirsiniz. Yeni kurslar, kısa geziler, anlaşmalar, sözleşmeler gündeminizde olabilir. 1 Ağustos günü kendinizle ilgili ani bir gündem oluşabilir. Dikkatli olmanızda fayda var. 22 Temmuz’da güneşin Aslan burcuna geçmesi ile birlikte Aile ilgili konular gündeminizde olabilir. 28 Temmuzdaki Yeni ay size ev ve aile ilgili konularda yeni başlangıçlar imkanı sunmakta.

İKİZLER BURCU

Sevgili ikizler, Temmuz ayında sizin para eviniz oldukça hareketli. Maddi konularda kendinizi daha güvende hissetmek isteyeceğiniz zamanlar olacak. Bankalardan kredi almak ya da borç para vermek için çok ta uygun zamanlarda değilsiniz. 28 Temmuz’daki yeni ay ile birlikte iletişim, reklamcılık, yeni seyahatler konusunda fırsatlar yakalayabilirsiniz. Bu dönem boyun sağlığınıza biraz daha dikkat etmenizde fayda var.

YENGEÇ BURCU

Sevgili Yengeçler Merkür sizinle birlikte bu ara çok fazla kendinizi anlatacağınız, nostaljik zamanlar yaşayacağınız bir dönem. Kariyer evinizdeki Jüpiter’in olayları büyüten yönünden bakarsak önünüze yeni fırsatlar çıkartabilir.28 Temmuz’da Jüpiter’de başlayacak olan gerileme ise kariyer hayatınızda beklediğiniz iyi gelişmeleri bir müddet askıya alabilir. Bu süreçte siz de neleri gözden kaçırdınız bakarsınız. Özellikle bu tarihte olan olayları bir yere not alırsanız Jüpiter’in gerilemesinden sonraki dönemde size ışık tutabilir.

ASLAN BURCU

Sevgili Aslanlar, 20 Temmuz gününe kadar kendinizi inzivaya alacağınız zaman olacak. İletişim kurmak için içinizden gelen isteksizlik geçici, çok ta kafanıza takmayın. 8 Ağustos civarı anne ya da kız kardeş, kızınızın sağlığı ile ilgili konular gündemde olabilir. Kariyer evinizdeki Mars sizi bazı konularda atak hale getirse de 1 Ağustos günü dikkatli olmanızda fayda var. 28 Temmuz’da olan Yeniay sizin yeni ayınız olacak. Kendiniz ile ilgili yeni başlangıçlara merhaba deme zamanı. 22 Temmuzda güneş Aslan burcuna geçiyor iyi ki doğdunuz sevgili Aslan burçları.

BAŞAK BURCU

Sevgili Başaklar, eğer Devlet dairesinde çalışıyorsanız, terfi alma zamanınız gelmiş olabilir. Sosyal ortamlardaki arkadaşlarınızla iletişiminizin artacağı bir süreçtesiniz. Bu ortamlardaki arkadaşlarınızdan destek te alabilirsiniz. Para ile ilgili konularda abartılı düşünceleriniz olabilir. Kredi almak ya da başkalarından elde edeceğiniz gelirler konusunda dikkatli davranmakta fayda var. Tutamayacağınız vaatlerde bulunmayın.

TERAZİ BURCU

Sevgili Teraziler, gündeminizde kariyer konuları biraz fazlaca yer almakta. Para ile ilgili konularda ani gelişmelere hazır olun. Nafaka, miras gibi konular bir anda gündeminize gelebilir. Bu dönemde inatlaşmalardan uzak kalmanız sizin faydanıza olacaktır. İkili ilişkiler konusu aniden hayatınıza girebilir. Büyük bir heves ile başladığınız ilişkiniz yavaşlayarak ilk andaki heyecanınızı yok edebilir. Bu süreci iyi takip ederseniz daha sonra ilişki yönünüzde size yardımcı olacak veriler sunacaktır.

AKREP BURCU

Sevgili Akrepler, Kadere çok ta müdahale edemediğiniz zamanlardan geçiyorsunuz. Marsın karşıt burcunuza geçmesi ile birlikte başkaları üzerinde bakıcı tavır sergileme eğilimi içerisine girebilirsiniz. İsteklerinizi kabul ettirmek için pasif agresif haller sergileyebilirsiniz. 30 Nisan civarını hatırlayın, buna yakın olaylar yine gündeminize taşınabilir. Temmuz ayının sondaki yeni ay sizi toplum önünde daha fazla görünür hale getirebilir. Eğer çalışıyorsanız işinizle ilgili yeni başlangıçlar yapabilirsiniz.

YAY BURCU

Sevgili Yaylar, aşka yelken açmak, çocuk sahibi olmak, keyifli zamanlar yaşamak için güzel fırsatlarınız var. Gündelik hayatınızda inatlaşmaya açık olacaksınız. Sağlığınızla ilgili konularda dikkatli olun, özellikle boyun sağlığınız önemli. 30 Nisan civarı sağlık ile ilgili bir sorun yaşamışsanız yine bu konularla ilgili gündem yaşayabilirsiniz. Biraz dikkat lütfen.

OĞLAK BURCU

Yengeç burcundaki Merkür sizi daha çok aile konuları ile meşgul ederken, aileden kişilerle ortaklık yapma konusunda görüşmeler yapabilirsiniz. Ev ve ailenizi ilgilendiren alanlarda şans sizden yana. Aşk ve çocuklarınız ile ilgili alanda biraz fazla efor sarf edeceğiniz bir zaman inatlaşmayın lütfen.

KOVA BURCU

Sevgili kovalar, sağlık alanlarınız önemli. Özellikle Meme, mide rahatsızlıkları gibi konularda hassasiyetiniz varsa konunun üstüne giderek tedavi olmak için güzel bir zaman. Aynı zamanda evinizle ilgili konular gündemde olabilir. Evinizi güzelleştirmek, belki de taşınmak için kendinizde itici bir güç bulabilirsiniz. Geçmişte işiniz ile bir sıkıntı yaşamışsanız şimdi sizden saklanan olaylar bir anda gün yüzüne çıkabilir. Sevdiklerinizden aradığınız desteği de alacaksınız.

BALIK BURCU

Sevgili Balıklar, şansınızın artıp cazibenizin yükseleceği bir zamandasınız. Para konularında dikkatli olmanız gereken zamanlardasınız. İletişim konuları gündeminizde olacak özellikle sosyal medyayı kullanırken biraz daha dikkatli olmanızda fayda var. Arkadaşlık ve sosyal çevrenizdeki arkadaşlıklarınızda gözünüzden kaçan bazı olaylar görünür hale gelecek. Hızlı bir şekilde çevreniz değişebilir. Yeni iş başvuruları için 28 Temmuzdaki yeni ayı kullanabilirsiniz.