Cem Aksu

Tüm Makaleleri

Cem Aksu

Dün Gece O İnce Yüzün

Merhabalar sevgili dostlar. Haberes Dergisi'nin Şubat 2024 sayısında çok değişik bir hikâye ile birlikteyiz. 1940’lı yılların çok duygusal bir hikâyesini paylaşacağım sizlerle.

Bir Gönlüme Bir Hal-İ Perişanıma Baktım

Merhabalar sevgili okuyucularım, bugün güftesi Ahmet Rasim Beye bestesi Kemani Tatyos Efendiye ait Rast makamında bestelenmiş bir eserin hikâyesini paylaşacağım sizlerle.

Ada Sahillerinde Bekliyorum

Hepimizin kulaklarında olan bir şarkının hikâyesinden bahsetmek istiyorum sizlere bu sayımızda. Şarkı hepimizin kulaklarında olduğu kadar dilimizde de yer etmiştir. Eğlenceli ortamların vaz geçilmezi...

Yanık Ömer

Merhabalar sevgili dostlar, Haberes Dergisi'nin 43'üncü sayısında yeni bir hikâye ile karşınızdayım. 

Radife Erten

Haberes Dergisi Ekim 2023 sayısında bestekâr Radife Erten hanımdan bahsedeceğiz. Radife Hanım İstanbul Beşiktaş’ta 1923 yılında dünyaya gelmiştir. Babası Mahmut Bey, annesi Hidayet Hanım’dır.

Ölümünün 27'nci Yılında Zeki Müren

Merhabalar sevgili dostlar. Yarın Zeki Müren’in ölümünün 27'nci yılı. Bu yazımda Zeki Müren’i anmak istedim. Birçok esere hayat vermiş ülkemizin önde gelen sanatçılarından biridir Zeki Müren.

Muhabbet Bağına Girdim Bu Gece

Bu sayımızda hepimizin dilinde olan bir Sadettin Kaynak eseri ile merhaba demek istedim sizlere. Hikâyeye geçmeden önce merhum bestekâr Sadettin Kaynak’tan bahsetmek istiyorum.

Zehretme Hayatı Bana Cânanım

Bu beste Zeki Müren’in aynı zamanda da ilk bestesidir. Acemkürdi makamında sözlerinin de kendine ait olduğu bu eseri henüz 16 yaşında bestelemiştir. Rivayet odur ki, aynı mahallede çok sevdiği bir kız...

Misket

Merhabalar sevgili sanat dostlarım. Haberes Dergisi Haziran 2023 sayısında hepimizin dilinde olan bir türkünün hikâyesini anlatacağım sizlere.

Adına Şarkılar Yazılan Kadın Afife Jale

Afife Jale ismini ne zaman duysam, yaşanmış ama sonu hüsran ve trajedi ile sonlanmış büyük bir aşkı hatırlarım.