Bu beste Zeki Müren’in aynı zamanda da ilk bestesidir. Acemkürdi makamında sözlerinin de kendine ait olduğu bu eseri henüz 16 yaşında bestelemiştir. Rivayet odur ki, aynı mahallede çok sevdiği bir kızı başkasıyla nişanladıklarında yapmış bu besteyi.

Merhabalar sevgili müzik dostlarım,

Yeni bir hikâyede tekrar beraberiz. Bestesi sanat güneşimiz Zeki Müren’e ait olan bu şarkının hikâyesine geçmeden önce biraz Zeki Müren’den bahsedelim.

Zeki Müren 1931 yılında Bursa’da dünyaya gelmiştir. Üsküp’ten Bursa’ya göç eden Hayriye ve Kaya Müren çiftinin tek çocuğudur.

Cumhuriyet dönemi besteci ve yorumcuları arasında çok önemli bir noktada hatta zirve sayılabilecek bir noktada yerini almış Zeki Müren daha ilkokul yıllarında müzik ve sahne yeteneği keşfedilmiş özel bir insandır. Elbette ki O’nu kısa cümlelerle anlatmak mümkün değil ama musikiye olan kabiliyeti ve üstün sanat niteliği ile kesinlikle ayakta alkışlanması gereken özel bir sanatçı olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim.

Bu beste Zeki Müren’in aynı zamanda da ilk bestesidir. Acemkürdi makamında sözlerinin de kendine ait olduğu bu eseri henüz 16 yaşında bestelemiştir. Rivayet odur ki, aynı mahallede çok sevdiği bir kızı başkasıyla nişanladıklarında yapmış bu besteyi. Aşk acısını aşağıdaki sözlerle dile getirmiş sanat güneşi.

Zehretme hayatı bana cananım
Elemlerle doldu benim her anım
Kederinle yanıp sönse de canım
İnan ki ben yine sana hayranım

Bu şarkının bir özelliği de, sözlerinin astroktij olmasıdır. Yani şiirin ilk harflerinden kendi adı çıkar.

Türk Musikisine yaptığı hizmetlerden ötürü kendisini minnet ve şükranla anıyorum.

Bir sonraki hikaye de buluşmak üzere…