Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre son atamayla yeni okullara atanan müdürlerle geçtiğimiz günlerde bir toplantı yapmış.

Gülay Kanatlı Ortaokulu’nda düzenlenen toplantıda her kademeden bir okul müdürü görev yaptığı eski okullarıyla ve yeni atandıkları eğitim kurumlarıyla ilgili sunum yapmış. Adnan Menderes Anaokulu’nda başarılı çalışmalarıyla hep öne çıkan Senem Tüfekçi, Tepebaşı Bölgesi’nde bulunan Cemal Ererdi Anaokulu’na atanmıştı. Anaokullar kategorisinde sunumu Senem Tüfekçi yapmış.

Adnan Menderes Anaokulu’nda yaptığı başarılı çalışmaları slaytlarla anlatmış. Okulun onun döneminde gösterdiği aşamayı fotoğraflarla anlatmış.  Tüfekçi yeni geldiği okulla ilgili de fotoğraflar paylaşmış. Adnan Menderes’ten sonra kötü bir okul devraldığını çirkin görüntülerin yer aldığı fotoğraflarla dile getirmiş.

Pervin Töre sunum sonunda Adnan Menderes Anaokulu’ndaki başarılı çalışmalarından dolayı Senem Tüfekçi’yi alkışlatmış. Töre; “Çok güzel bir model okul yapmışsınız. Bundan dolayı sizi tebrik ediyorum. Tüm anaokulu müdürleri Adnan Menderes Anaokulu’nu model okul olarak almalı. Burada yapılan çalışmaları kendi kurumlarında yapmalı” demiş. Töre, Tüfekçi’ye Cemal Ererdi Anaokulu’nu da Adnan Menderes gibi yapmasını istemiş. Tüfekçi, “Siz destek verirseniz, tabi ki yaparım” diye yanıt vermiş.

Bu toplantıya Cemal Ererdi Anaokulu’nun eski müdürü Hilal Başaran’da katılmış. (Son atamayla Odunpazarı bölgesinde bulunan Esra Akkaya Anaokulu’na atandı.) Tüfekçi’nin okuldaki olumsuz görüntüleri gösteren fotoğraflarından dolayı üzülmüş. Bu paylaşımdan dolayı toplantı salonunda soğuk hava esmiş. Gergin anlar yaşanmış.  Toplantıya katılan bazı okul müdürleri  aralarında yaptıkları konuşmada; Tüfekçi’nin olumsuz fotoğrafları paylaşarak, halefini kötülemesini doğru bulmadıklarını söylemiş. Bazıları da “kendisine ait özel anaokuluyla ilgilenmekten, asil görevi olan devlet anaokulu’na gereken özeni göstermemiş" diye Hilal Başaran’ı eleştirmiş. (Hilal Başaran aradı. O özel okulun kendisine ait olmadığını söyledi. O okul ablasına aitmiş. Üç yıldır bu okula hiç gitmemiş.)