Sinan Aydın 14 Temmuz 2023 tarihinde Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü oldu. Yaklaşık 2 yıldır ilimizde görev yapıyor. Bu süreçte Aydın izin yaparken, görevli olarak şehir ve yurt dışına giderken vekaleti hep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muammer Demirkan’a bırakıyordu.
VEKALETİ BARIŞ HANCI’YA BIRAKTI
Diğer İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarına vekaleti bir kez olsun bırakmadı. Bundan dolayı Demirkan’ı yazılarımda Eskişehir İl Milli Eğitim’in değişmez hatta değiştirilmesi teklif bile edilemez Nöbetçi Müdür Vekili olarak devamlı hiciv ettim. Aydın, karne töreni sonrasında Erasmus Projesi kapsamında Fransa’nın Strazburg kentine giderken vekaleti İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Barış Hancı’ya bıraktı. Bu vekaleti bırakma olayı Sinan Aydın’ın Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü döneminde bir ilkti. Kurum içerisinde 'küçük bir devrim' olarak da nitelendirildi. Barış Hancı Eskişehir’in en eski ve en kıdemli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı. Zaten ona vekaleti bırakmak işin doğası gereği.
FRANSA’NIN BÜYÜLEYİCİ ŞEHRİ
Peki sayın Aydın neden Demirkan değil de Hancı’ya vekaleti bıraktı? Çünkü Sinan Aydın Fransa’nın büyüleyici şehri Strazburg’a değişmez hatta değiştirilmesi teklif bile edilemez Nöbetçi Müdür Vekili Muammer Demirkan ile birlikte gitmiş. İkisi de yurt dışında olduğu için mecburen başka bir isme vekalet bırakmak zorunda kalmış. Aynı geziye Sinan Aydın ve Muammer Demirkan’ın gözde şube müdürü Orhan Kemal Karakuş’un ARGE’de yönetici asistanlığını (sekreterliğini) yapan Muhammed Rıdvan Eser’de katılmış.
ARGE’DE TAKILMAK İSTİYORSAN OKUL MÜDÜRLÜĞÜNDEN İSTİFA ET
Alpu ilçesinde bulunan Fahrettin Kerim Gökay Ortaokulu'na geçtiğimiz sene Okul Müdürü olarak atanan Muhammed Rıdvan Eser, 1 yıl içinde asıl görev yapması gereken Eskişehir’e çok yakın ilçeyi görmeden, Avrupa’nın büyüleyici şehrinde Erasmus keyfini doyasıya yaşıyor. Belki de kendisi haklı olarak; “Şimdi gidip Alpu’da okul müdürlüğü yapacağıma, ARGE’de takılırım daya iyi. Burada böyle projeler sayesinde; Avrupa medeniyetine yapılan gezilere katılırım. Böylece ufkumu açıp, görgümü de arttırmış olurum” diye düşünmüş olabilir. Orhan Kemal Karakuş’un dizinin dibinde ARGE’de takılmasına bir şey demiyoruz. Eskişehir Milli Eğitim binasında ve Avrupa ülkelerinde takılmak istiyorsa; takılsın. Ama okul müdürlüğünden de istifa etsin.
‘HEM ŞOFÖR ARKASI OLSUN, HEM CAM KENARI OLSUN’
Kimse kimseyi silah zoruyla okul müdürü yapmıyor. Okul Müdürü olmak isteyenler müracaat ediyor. Değerlendirmeler sonucunda puanlarına göre tercih ettikleri okullara atanıyor.
-Sayın Eser, Eskişehir Milli Eğitim’de Vekil Şube Müdürü Orhan Kemal Karakuş’a asistanlık veya sekreterlik yapacaksa, niye okul müdürlüğüne başvurdu?
-Neden Alpu’daki bu okulu tercih etti?
-"ARGE’de çalışıyor" adı altında birisi Karakuş’a sekreterlik yapacak diye Alpu’daki bir ortaokul nasıl müdürsüz bırakılır?
Kadrosu Muhammed Rıdvan Eser tarafından doldurulduğu için Alpu’daki Fahrettin Kerim Gökay Ortaokulu’na kimse müdür olarak atanamıyor. Çünkü Sayın Eser’in ‘hem şoför arkası olsun, hem cam kenarı olsun’ ısrarı ve onu kollayanlar yüzünden yönetici atamalarında bu ortaokul duyuruya çıkarılmıyor. Demek ki Eser’e yapılan kıyak üstüne kıyaklar gösteriyor ki; Eskişehir’deki okullar müdürsüzde(!) yönetilebiliyormuş.
“MİSAFİR VE BALIK 3 GÜNDEN SONRA ZEHİRDİR”
O zaman Milli Eğitim’deki tüm komisyonlarda müdürlere görev verilsin. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarına 2’şer, Şube Müdürlerine 1’er okul müdürü sekreterlik yapsın. Alpu’daki okul müdürsüz olarak eğitime devam ediyorsa: kent merkezindeki eğitim kurumları da aynı şekilde idare edilir(!) Belki de bu şekilde Eskişehir eğitiminde kalite çıtası daha da yükseklere(!) taşınır. Strazburg’un tadını çıkaran sayın Muhammed Rıdvan Eser’e bir Fransız Atasözüyle sesleniyorum. “Misafir ve balık 3 günden sonra zehirdir.” Sayın Eser kadrosu Alpu’da olduğu için Eskişehir İl Milli Eğitim’de misafirdir. Eskişehir İl Milli Eğitim personelinin sağlığı için artık bu misafirlik sona erdirilmelidir.