Balık burcu kişileri sempatik, şefkatli, alçakgönüllü, idealist, sezgisel, cana yakın, çevreyle uyumlu, psişik, duygusal, yaratıcı, gizli, çok yönlü, hayal gücü yüksek ve özverilidir. Ayrıca çevresel koşullardan çabuk etkilenebilir, kararsız, kendine acıyan, aşırı duyarlı ve değişken olabilirler. Bu burcun insanı başkalarına hizmet etmeyi severler.

Balık burcu kişileri aşkta duygusal ve romantiktir. Bazen başkalarından çok şey beklerler ve sonra diğer kişi onlar için aynı düşüncede olmazlarsa incinirler. Sevdiklerini bir kaide üzerine yerleştirme konusunda güçlü bir eğilimleri vardır. Ancak sevdiklerinin de kusurları olduğunu keşfettiklerinde hayal kırıklığına uğrarlar. Balık burcunun sembolü, birbirine bir ip ile bağlanan zıt yönlerde giden iki balıktır. Balıklardan biri kişiliği, diğeri ise ruhu temsil eder. Bu iki karşıt güç, Balık burcunda hareket ederek güvensizliğe ve kararsızlığa neden olur.  Balıklardan birinin temsil ettiği şey budur. Diğer balık, kendini inkâr, fedakârlık ve ardından nihai kazanım yoluyla büyük zirvelere yükselen Balık olarak temsil eder. Balık burcu kişileri acı çekerek öğrenirler ve azimli olmayı öğrenmeleri gerekir. Etraflarındaki bilgileri ve çevreyi özümseme eğilimindedir. Bu nedenle, kendilerini canlandırıcı insanlarla ve koşullarla çevrelemeleri önemlidir. Bazen kendilerini kaptırabilecekleri güçlü hayal güçleri nedeniyle zihinleri son derece aktif olan, yaratıcı, kendi kendine yeten insanlardır. Başkalarının bilmediği şeyleri algılar ve hissederler.

Balık burcu kişileri başkalarını incitmek veya herhangi bir yüzleşmeyle yüzleşmek konusunda isteksiz olduklarından, çok zor duygusal durumlara dahil olabilirler. Bazen hayır demekte zorlanırlar ve bir şekilde karşılarındaki kişiyi değiştirebileceklerini ve sonra her şeyin yoluna gireceğini düşünerek zor durumlarda kalırlar. Kurban rolünü oynamayı severken, bazıları da kurtarıcıyı oynamaya ihtiyaç duyar. Balık burcu kişileri kafalarından ziyade kalpleri ile düşünmeye eğilimlidirler ve başkaları tarafından kolayca kullanılabilirler.

Balık burcu kişileri bazen insanlara tembel oldukları fikrini verebilirler canlılıktan yoksun olabilirler.  Genel olarak ertelemeyi severler. Bir Balık, dalgalanan enerjilerini geri kazanırken her gün yalnız kalmak için yeterli zamana ihtiyaç duyar. Balık burcunun fiziksel yaşamdan kaçma konusundaki doğuştan gelen arzusu, yaratıcılık yoluyla yapıcı bir şekilde kullanılabilir. Birçok sanat, dans ve müzik türü onlara hitap ediyor olabilir. İçgüdüsel olarak kendi yeteneklerini ve sınırlarını biliyor gibi görünürler. Ne yazık ki, sınırlamaları hakkındaki düşünceleri bazen aşağılık kompleksi duymalarına sebep olabilir. Balık burcu kişileri drama ve oyunculuktan hoşlanırlar çünkü bu onlara başka biri olma fırsatı verir. Bu onların varsa kompleksini geçici olarak kaybetmelerini sağlar. Aşırı duyarlılıkları nedeniyle, kendilerine söylenen küçük şeyler yüzünden anında depresyona girebilirler.

Ocak ayı hepimiz için oldukça zorlu geçti. Venüs Retro’su, derken ardından Merkür Retro’su hepimiz iyice bunaldık. Bir de bunlar yetmezmiş gibi ağır seyreden kış şartları eklenince Psikolojimiz bozuldu. Şubat ayında neler var derken, neyse ki tüm burçlar ileri doğru harekete geçti de işlerimizdeki tıkanmalar ve yavaşlamalar yoluna girmeye başladı.

Bu ay 16 Şubat Önemli çünkü bir Dolunay gerçekleşecek. Aslan burcunda oluşacak Aslan Burcu girişimcilik ve Risk almak ile çok bağlantılıdır.

Aslan burcu, oyunculuğu ve sahneyi, iş dünyasını ve aynı zamanda da bize coşku ve heves veren konuları, yaratıcı olduğumuz alanları, sanatı, çocuklarla ilgili konuları temsil eder. Dolunay zamanı çocuklar ve gençler onların eğitim hayatı ya da ileriki döneme yönelik ilişkilere dair önemli kararlar devreye girebilir. 15 Şubat'ta Merkür Kova burcuna geçiyor, hem iletişimsel yönden aktif olacağız, özgün taraflarımızı karşı tarafa aktaracağız, yeni şeyler öğrenmekten mutluluk duyacağız ve topluma değer katmayı da seveceğiz. 7 Şubat gece yarısından sonra gökyüzünde ateş elementini temsil eden bir gezegen kalmayacak. Toprak, hava ve su elementleri baskın halde iken, iş yapma motivasyonumuz düşük olabilir. Olaylara tepki vermekte zorlanabiliriz. Fikir üretebilir, ancak bunu hemen eyleme dökemeyebiliriz. Bu dönemde yangınlar konusunda dikkatli olmalıyız. 13 Şubat'ta Venüs ve Mars oğlak burcunda kavuşum halinde olacaklar. Ay yengeç burcunda aile ve kökleri anlatıyorken Venüs ise iş dünyasındaki kadınları anlatacak. Kadın erkekler arasında sıra dışı beklenmedik söz konusu olabilir. Ayrıca bu Dolunay zamanı Toplum ve otorite ile ilgili çekişmeler gündeme gelebilir. 14 Şubat Sevgililer Gününde öğleden sonra Ay Aslan burcuna geçiyor. Hareketlerimizde biraz canlanma ve motivasyon başlayacaktır.

17 Şubat gece yarısından sonra karar aldığımız konularda harekete geçmekle ilgili zorluklar yaşayabiliriz. Gökyüzündeki ateş elementi eksikliği bizlere de konsantrasyon ve hareket etme konusunda zorluklar yaşatabilir. Venüs’ün Oğlak burcundaki seyrinde, kadınlığımızı unutarak iş ve kariyer yönünde kendimizi var etme çabası vereceğiz.

Hava şartları zor, Venüs mutsuz, tatsız tuzsuz bir durumdayız. Merkür ileri seyrinde hızla yol alırken, bizlere eksik kalan konularda tamamlanma fırsatını son kere hatırlatacak. Merkür 11 Şubat günü Plüton gezgeni ile son kez kavuşacak, tahriklere ya da manipülasyonlara çekebiliriz.  Bu süreçte tahriklere kapılmadan, duyduklarımızı süzgeçten geçirelim. Ani Öfke patlamalarına dikkat edelim.  19 Şubat Günü Güneş Kova burcundaki seyrini tamamlayacak. Tüm Balık Burçlarının Doğum günü kutlu olsun.  2 Mart gecesi gökyüzü yeni ayla birlikte şifa dağıtmaya başlayacak. Etkilerini 5 Marttan sonra hissedeceğimiz bu yeni ay hepimize şifalar getirsin. 5 Mart’ta Jüpiter ve Güneş kavuşumu var. Yılın en şanslı günlerinden biri diyebiliriz. 7 Mart sabahına Venüs ve Marsın Kova burcundaki seyri ile birlikte, Ay, Uranüs kavuşumu ile başlıyoruz. Bu saatlerde aceleci tavırlardan uzak kalın derim.

                           

                      “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kutlu olsun”

KOÇLAR VE YÜKSELEN KOÇLAR; Merkür'ün düz harekete geçmesi ile beraber iş hayatında, aynı zamanda amaç ve hedef koyduğunuz konular ya da mesleğinizle ilgili alanlarda artık rahat bir nefes almaya başlıyorsunuz. Merkür kova burcuna geçer geçmez önemli iş bağlantıları devreye girerken Teknolojinin nimetlerinden de yararlanacaksınız katıldığınız ortamlarda önemli işler gündeme gelebilir. İleriye yönelik adımlar atma zamanı. Ele aldığınız konuları başarılı bir şekilde götüreceksiniz. Bu ay Venüs ve Mars kariyer ve yolculuk evinizi etkiliyor. İşinizde kendinizi göstermek için harekete geçebilirsiniz, Ayın sonlarına doğru yurt dışı ile ilgili süreçlerde, seyahat ya da eğitim konularda evren hayallerinizi destekliyor. Bir adım atmanın ve ilerlemenin tam zamanı.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR; Bu ay Merkür, Güneş ve Venüs ufuk çizginizin üzerinde yer alıyor. Meslek ve kariyerinizle ilgili güçlü etkiler altındasınız. Eğer kariyerinizle ilgili bir atılım yapmak istiyorsanız tam zamanı. Bazılarınız yeni bir kariyer odaklanması içinde olacak. Yabancı ülkelerle ilgili konular gündemde olacak. 4 Şubat’ta Merkür’ün retrodan çıkmasıyla birlikte yurt dışı ile ilgili süreçlerinizde, seyahat ya da eğitim konularında oluşan blokajlar açılmaya başlıyor. Yavaş yavaş bu konularda karar almaya ve ilerlemeye başlayabilirsiniz. 16 Şubat’ta gerçekleşecek olan Dolunay’da eviniz ve ailenizle ilgili konular gündeminize geliyor. Aynı zamanda yöneticiniz Venüs, Mars ile kavuşacak. Alım-satım konularında, parasal açıdan güçleneceğiniz kararlar alabilirsiniz. İlişkiler alanında da her şey yoluna giriyor, yalnızsanız hayatınıza heyecan ve tutku geliyor. Ayın son haftasında ise ortak kazançlar, yatırımlar, borç ya da ödeme konuları gündeminize gelecek. Parasal açıdan da rahat bir akışa kavuşmanız mümkün.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER Seyahat, eğitim, yurtdışı bağlantılı işler ticari faaliyetler hızlı alınacak haberler ve geleceğe yönelik koşturmalarınızın hızlandığı bir ay olabilir şubat ayı. Merkür sizin para evinizde geriledi. 4 Şubat sonrası para ile ilgili işleriniz için çok rahat bir döneme girebilirsiniz. Planladığınız projelerde, parasal konularda istediğiniz bolluğa kavuşacaksınız. Çevrenizdeki insanlarla iletişim kurarken dikkatli olmanız gerekiyor. Özellikle güç savaşlarından uzak durun Maddi konulardaki taleplerinizde kararlılık hâkim olacak. Yeni Ay, yolculuklar evinizde. Yolculukların ve ilişkilerin size sağlayacağı kazançları hesaplamanın tam zamanı. Belki kardeşlerinizin ya da akrabalarınızın bir gündemi olabilir. Kendi yaşamınızla birlikte onlarla da ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Ay sonunda ise ilişkinizle ilgili ani gelişebilecek olaylar, gerginlikler, tartışmalar söz konusu olabilir.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER Ay boyunca Neptün ve Jüpiter'den olumlu etkiler alacaksınız. Venüs karşıt burcunuzda retrodan kurtulmuş olarak ilerliyor. Hızlı yaşam temposu içinde amacınıza doğru ilerlerken, detaylardan uzaklaştığımız konular olabiliyor. Bazen karşımıza çıkan fırsatları göremeyebiliyoruz. Şubat ayı içinde, Jüpiter Neptün ile birlikte hareket ediyor. Kendi doğrularınızla hareket edeceksiniz.4 Şubat’ta Merkür’ün retrodan çıkmasıyla ilişkiler alanında biraz nefes almaya başladınız. Evliliğinizde ya da ilişkinizde sorunlar, iletişim problemleri, varsa ortaklıklarınızda krizler, ilerlemeyen işler söz konusu ise sorunlar yavaş yavaş çözülmeye başlayacak. 16 Şubat’taki Dolunay ise para evinizde gerçekleşecek. Maddi koşullarınızla ilgili bazı kararlar alabilirsiniz. Eğer bir terapi sürecindeyseniz, özellikle 23-24 Şubat günleri gökyüzünde şifa enerjisi var.

ASLAN BURCU YA DA YÜKSELEN ASLANLAR Venüs, Merkür, Mars ve Plüton, çalışma evinizde. Kendi olanaklarınız ve gücünüzle finans hareketini hızlandırırken, karşı tarafın şartlarına göre daha iyi durumda olacaksınız. Yapacağınız çalışmaların sınırlarını siz belirleyecek, siz çaba göstereceksiniz. 16 Şubat'taki Dolunay sizin burcunuzda oluşurken, finans evinizde Neptün ve Jüpiter birlikte hareket edecek. Satın alma ve sahiplenme isteğiniz üst seviyede olacak.

BAŞAK BURCU VE YÜKSELEN BAŞAKLAR Yöneticiniz Merkür 4 Şubat’ta retrodan çıktı ve son haftalarda zorluk yaşadığınız aşk ve ilişkiler alanınız rahatladı. Siz de hayattan biraz daha keyif almaya başlayacaksınız. Belki bir süredir ihmal ettiğiniz hobilerinize dönebilir, spora yeniden başlayabilirsiniz. 11 Şubat’ta Sizi uzun vadeli güçlendirecek işlere imza atabilirsiniz. Ancak özellikle iş çevrenizdeki insanlarla ya da yöneticilerinizle iletişim kurarken dikkatli olmanız gerekiyor. Güç savaşlarından uzak durun. 16 Şubat’taki Dolunay ise sizi biraz zorlayacak. İçinize kapanabilir, insanlardan kaçmak isteyebilir, sağlıkla ilgili konularınız gündeme gelebilir.

TERAZİ BURCU VE YÜKSELEN TERAZİLER Merkür, Mars, Venüs, Plüton aile ve yuva evinizde kavuşum yapıyor. Aile büyüklerinin sorunları gündeme gelebilir. Emlak alım satım konularına yatırım yapacak, kazançlarınızı ortak değerlendireceksiniz. Beklediğiniz fırsatların karşınıza çıktığını veya birtakım hukuksal konularının sonuçlandığını göreceksiniz. Aksilikler yaşadığınız, tadilat gibi, taşınma gibi süreçlerde rahatlamaya başlayacaksınız. 16 Şubat’ta gerçekleşecek olan Dolunay’da sosyal çevreniz ve arkadaşlık ilişkilerinizle ilgili konular gündeminize geliyor. Aynı zamanda gökyüzünde yöneticiniz Venüs Mars ile kavuşacak. Çevrenizdeki insanlardan bazılarıyla ilişkilerinizi sona erdirebilecek olan bu enerji, biraz dengelerinizi sarsabilir.

AKREP BURCU VE YÜKSELEN AKREPLER İletişim alanında yaşanan aksaklıklar, gecikmeler çözülüyor. Kendinizi daha rahat ifade etmeye başlayabilirsiniz. 11 Şubat’ta yöneticiniz Plüton Merkür ile kavuşuyor. Ortak kazançlar, ortaklıklar, miras gibi alanlarda bazı güç savaşları söz konusu olabilir. Uyumlu düşüncelerinizle, ortaklıklar konusunda ılımlı bir hava estirecek Sosyal ilişkilerinizde aileniz size destek olurken, kişisel enerjinizi evinize ayıracaksınız. 15 Şubat'ta Merkür de bu etkileşimin içine giriyor. Ailenizle geçinmek için önemli fırsatlar kapınızda. Ortak dostlarınızla birlikte, iş birliği içinde olacağınız yeni bir döneme giriyorsunuz. İletişim evinizde Venüs ilerliyor. Güvenebileceğiniz dostlara ihtiyaç duyuyorsunuz. Yaptığınız işlerin size huzur ve güven vereceği günlerdesiniz. Bu ay melankolik yönleriniz ortaya çıkacak. 21-22-23 Şubat günleri en huzur bulacağınız zamanlar olacaktır.

YAY BURCU VE YÜKSELEN YAYLAR Venüs, Mars, Plüton birlikte finans evinizde ilerliyor. 4 Şubat’ta Merkür’ün retrodan çıkmasıyla parasal konularda rahat bir akışa kavuşacaksınız. Beklettiğiniz bir yatırım kararı, kredi işlemleri, bunlarla ilgili imza süreçleri söz konusuysa artık ilerleyebilirsiniz.  Aşırı koşuşturma sizi yıpratabilir. Aşk gezegeniniz Venüs ile Mars finans evinizde. Maddi konuların aşk hayatınızla birlikte anılması söz konusu. Hayatınızda, kendinizden başka hiç kimsenin güvenilir olmadığına dair bir inancınız var. Bu ay Geciken bir ödemenizi alabilirsiniz. Aynı zamanda yöneticiniz Jüpiter’in Mars’la olumlu etkileşimi olacak. Bu da size aşk ve ilişkiler alanında şans, cesaret, her zamankinden fazla iyimserlik ve özgüven getirecek. 16 Şubat’ta gerçekleşecek olan Dolunay’da yurt dışı bağlantılı işleriniz, varsa yükseköğrenimle ilgili konular gündeminize geliyor. Belki geleceğe dönük bazı kararlar alabilirsiniz, ancak mantığınızı iyi kullanmanız gerekiyor. Dolunay’ın hemen sonrasında ise kariyerinizle ilgili ani sürpriz gelişmeler bekleyebilirsiniz. 23-24-25 tarihlerinde iletişim, imzalar, reklam ve pazarlama ile ilgili konularda olumlu dönüşler alabilirisiniz.6 Mart civarı ailenizle ilgili konularda bir büyüme ve gelişme söz konusu olabilir.

OĞLAK BURCU VE YÜKSELEN OĞLAKLAR 4 Şubat’ta Merkür’ün retrodan çıkmasıyla artık hayattan beklentileriniz, amaçlarınız, hedeflerinizle ilgili bazı konular netleşebilir. Engellere takılmış olan projelerinizde rahat bir akış başlayabilir. Venüs, Mars ve Plüton, kişisel evinizde birlikte hareket etmeye devam ediyor. Neptün, iletişim evinizden size destek veriyor. Aklınız uzaklara gidebilir. Enerjinizi odaklayacağınız konuları iyi belirliyor ve başlangıçlar konusunda oldukça cesaretli davranıyorsunuz. İstekleriniz konusunda hırsınızı ve gücünüzü birleştirmek için enerjinizi yoğunlaştırmış durumdasınız. Satürn, sizi daha bilinçli ve akıllıca düşünmeye zorluyor. Fikirlerinizi beğenmeyenlere karşı ani tepkiler vermeyin; yeni durumunuzu esnetmek zorunda kalabilirsiniz. Spor yaparken baldırlarınızı zorlamamalısınız.16 Şubat’ta gerçekleşecek olan Dolunay’da ortak kazançlar, ortaklıklar, miras gibi konular gündeminize oturabilir. Bu süreçte özellikle egodan, gururdan uzak durmalısınız. Fevri biri değilsiniz ancak yine de Dolunay enerjisiyle hızlı kararlar almamaya özen gösterin.

KOVA BURCU VE YÜKSELEN KOVALAR Güneş ve 15 Şubat'tan sonra da Merkür kişisel evinize geçecek. Aşk ve iş hayatınızı karıştırmamalısınız. Seviyor ve seviliyorsanız, bu ay evlilikle ilgili önemli kararlar alabilirsiniz. Birlikte çalıştığınız kişilerin size olan sevgileri ve ilgileri hoşunuza gidecektir. 16 Şubat’ta gerçekleşecek olan Dolunay evlilik evinizi etkiliyor. İlişkinizle ilgili bazı kararlar almanızın vakti gelmiş olabilir. Özellikle Merkür retro sürecinde bazı farkındalıklar yaşadıysanız. Bazılarınız için kısa süreli aşklar da söz konusu olabilir. Bu flörtleri gözünüzde büyütmemeli ve olayları kendi akışına bırakmalısınız. 19 Şubat'a kadar Güneş kişisel evinizde ilerleyecek. Düşüncelerinizde ısrarcı bir tavır takınarak, sosyal yaşantınızda farklı konumlar elde edeceksiniz. Cildinize özen göstermeli, temiz havada yürüyüşler yaparak, vücudunuzun formunu korumalısınız.

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR Merkür’ün düz seyrine geçmesi ile birlikte yanlış anlaşıldığınız, kendinizi ifade edemediğiniz, tartışma ya da gerginlikler yaşadığınız kişiler varsa artık sağlıklı bir iletişim zemini oluşabilirsiniz. İşinden hoşnut olmayan bazı Balık'lar, iş değişimi arzusu taşıyorlar. Sizi küstürenler yeniden kalbinizi kazanabilir. Affetmeyi de zaten iyi biliyorsunuz. 16 Şubat’ta gerçekleşecek olan Dolunay ise günlük rutinlerinizi, sorumluluklarınızı, bunlarla beraber sağlığınızı da gündeme getirecek. Çok fazla yükünüz varsa bir kısmını bırakmalısınız. Biraz da kendinize vakit ayırmalısınız. Ayın sonlarına doğru, 23-24 Şubat günlerinde şans sizden yana olacak. Yöneticiniz Jüpiter önce Mars, sonra da Venüs’le olumlu açı yapacak. 4 Mart günü çok fazla bolluk ve berekete kavuşabilirsiniz. Eğer atmaya cesaret edemediğiniz bir adım varsa artık onu atın ve ilerleyin. Gökyüzü sizden yana…