19 Mayıs emperyalizme karşı Tam Bağımsız Türkiye mücadelesinin nesilden nesile aktarılmasıdır. 

‘’Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zeka ve kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle asla başa çıkamazlar’’

Osmanlı Devleti Birinci Dünya Savaşı yenilgisinden sonra emperyalistlerin hedefi haline gelirken ülke de kaderine bırakılmıştır. Diz çökmüş imparatorluk, yaralarını saramaya çabalayan bir millet ve Anadolu adım adım işgal altındadır.
Tarihin hiçbir döneminde esarete boyum eğmeyen Türk Ulusu bağrından bir Mustafa Kemal’i doğurmuş ve onun önderliğinde bağımsızlık ateşini yakmıştır. 

19 Mayıs bu mücadelenin adıdır.
19 Mayıs bağımsızlıktır.
19 Mayıs ulusal bilinçdir.
19 Mayıs emperyalizme karşı Tam Bağımsız Türkiye mücadelesinin nesilden nesile aktarılmasıdır. 

Ülkenin kaderini ve geleceğini değiştiren, milli birlik ve beraberliğimizi en yüksek duyguda hissettiğimiz ulusal günü 14 Eylül 2011’de 562 sayılı kanun hükmünde kararname ile görevleri arasından; Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı ülkesini ve ulusunu seven nesiller yetiştirme sorumluluğunu çıkartmış ve arkasından bayram ve kutlama törenlerini yasaklayan kararlarla devam etmiştir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusun bağımsızlık mücadelesini, bütün ümidi olan geçlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı gösterileri de kendilerince nedenlerden dolayı kaldırıldı.
Bugün yine aynı zihniyet, kendilerince yine aynı gerekçeyle 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinliklerine valilikler kanalıyla yasaklama getiriyor. Ancak içeriğinde ‘’Atatürk’ü Anma” geçmeyen, bir zümrenin yaptığı etkinlikler hariç…!

Hiç kimsenin siyasi ikbali Türkiye Cumhuriyeti’nin üstünde ve ulusal birliğimizin önünde değildir. Eskişehir valiliği 19 Mayıs 2022 gençlik haftası boyunca yapılacak gösteri, yürüyüş, festival, afiş, pankart, stant gibi etkinlilere yasaklama getirmiştir. Hangi yasal gerekçe ile böyle bir karar alıyor acaba…?
Gençlerimiz mi suç oluşturuyor, milli birlik ve beraberliğimiz mi tehdit ediyor, tam bağımsızlık coşkusu mu korkutuyor…???
 
Şimdi siz bu yasaklama kararınızla kimi, neden, kimden korudunuz!
 
Gönül gözü, akıl gözü, dünya gözü kapalı, sevginin ve birlikteliğin yaşatılmadığı bir ülke anlayışınız artık var olamayacaktır. Bu ülkeyi kaderci anlayışınıza terk edecek değil, geleceğine sahip çıkacak şanlı bir ulusu var. Tam bağımsızlık olmadan tam mutluluk ve huzuru bulamayacağımıza inanan  bağımsız ruhta nesiller yetiştirecek Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenleri var.
 
Güç ve kudret sizde ise yürek ve akıl bizde.
Çıkarlar ve itaat sizde, ülküler ve özgürlük bizde.
 
Unutmayın ki!
 
‘’Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zeka ve kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle asla başa çıkamazlar’’
 
               Emperyalizme karşı bağımsızlık
               Saltanata karşı cumhuriyet
               Şeriata karşı laiklik
               Ümmetçiliğe karşı ulus egemenliği
               Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.
 
Kararlılık ve umudun adı Mustafa Kemal.
Varlığın yüreğimizde, mücadelen ruhumuzda yaşıyor.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.