Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Sinan Gülşen, yolsuzluk skandalı nedeniyle açığa alan Necdet Gözal’ın yerine Osmangazi İlkokulu’na Müdürü olarak görevlendirildi. Gülşen, Gözal ile ilgili soruşturma tamamlanana dek hem Odunpazarı HEM’de hem de Osmangazi İlkokulu’nda müdürlük yapacak.

MESERRET İNEL’DEKİ İDDİALAR DA ARAŞTIRILSIN

Yaşanan skandal nedeniyle son süreçte gergin bir ortamda görev yapan eğitimciler, Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu tarafından görevlendirilen Gülşen’in Osmangazi İlkokulu’na gelmesiyle rahat bir nefes aldı.  Osmangazi İlkokulu’nda görev yapan öğretmenler,  Okul Aile Birliği Üyeleri ve veliler, soruşturmanın bir an önce tamamlanmasını istiyor. Daha önce çalıştığı Meserret İnel İlkokulu’nda da hakkında benzer iddialar bulunan Gözal’ın üzerindeki yöneticilik görevinin alınmasını bekliyor. Yine birileri tarafından olayın üzerinin kapatılmaması isteyen eğitimci ve veliler; “Müfettişler Meseret İnel İlkokulu’nda da Necdet Gözal hakkındaki iddiaları da araştırmalı. Veliler tarafından sınıflara alınan fotokopi makinelerinin  öğrenciler mezun olduktan sonraki (4 yıl) akıbeti araştırılmalı.  Bunların neden demirbaşa kayıt edilmediğini sorgulamalı. Onların yerine gelen öğrencilerin velilerine yeni olarak aldırılan fotokopi makinelerinin demirbaş kaydının yapılıp, yapılmadığını ortaya çıkarmalı. Öğretmen dolaplarından iddia edildiği gibi A4 kağıtlarının koli koli çalınıp, çalınmadığını ortaya çıkarmalı. Okul Müdürü Osmangazi’de olduğu gibi; Meserret İnel İlkokulu’nda da velilerden makbuzsuz kayıt parası alıp, almadığı da ortaya çıkarılmalı” diye tepki gösterdi. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, her iki okulda da yaşanan ve yenilir yutulur olmayan iddiaların aydınlığa kavuşturulmasını sağlamalı. 

“ALTIN YERE DÜŞMEKLE PUL OLMAZ”

İkinci bir kurum olarak Osmangazi İlkokulu Müdürlüğüne vekalet edecek olan Sinan Gülşen tam anlamıyla ateşten bir gömlek giydi.  Odunpazarı Kaymakamının güvendiği bir isim olan Gülşen’in bu görev layıkıyla yapacağına inanıyorum. Okul personelini dışarıdan gelecek baskılardan koruyacaktır. Soruşturma sürecinin sağlıklı ve adaletli şekilde yapılmasını sağlayacaktır. 2003 yılında ilk yöneticilik görevine girdiği yazılı sınavla Türkiye derecesiyle Eskişehir’de 1’nci olarak başlayan Gülşen, 15 yıl başarıyla okul müdürlüğü yaptı. 2018 yılında dönemin Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’in Eskişehir Bilim Sanat Merkezini, Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi’ne taşınması isteğini kabul etmediği için büyük zulme uğradı. (Gülşen bu taşınma isteğini kabul etmeyerek, kamuyu büyük bir zarardan kurtarmıştı.) Ülkemizde her zaman olduğu gibi başarı cezasız kalmadı. 2018 yılında aldıkları talimat doğrultusunda liyakatsiz kişiler tarafından masa başında ‘mülakatta yeterli puan verilmeyerek’ yöneticilik görevi sona erdirildi.  Bende Görünüm’de bu haksızlıkla ilgili yazımı şu ifadelerle sonlandırmıştım; “Ne diyeyim, ‘Altın yere düşmekle pul olmaz.’ Bugün mağdur edilen Gülşen’i yarın yine önemli görevlerde göreceğiz. Ölmez sağ olursak onu kendilerinden olmadığı için ‘yönetici görevini üzerinden alanların düştükleri halleri’ de göreceğiz...

ZULÜM YAPANLARI EZE EZE HAKKINI ALDI

Bugüne kadar tüm görevlere hak ederek, alnının akıyla gelen Gülşen, kendisine buna reva geren liyakatsiz yöneticilere pabuç bırakmadı. Çünkü onlar gibi siyasi veya yandaş sendika desteğiyle bol kepçeden verilen puanlarla hiçbir yere gelmedi. Yine sınava girdi. 2021 yılında ÖSYM’nin yaptığı müdürlük sınavında daha önceki gibi yine Eskişehir birincisi olarak kazandı. Altının yere düşmekle pul olmadığını herkese gösterdi. Üç yıl önce bu konuyla ilgili kaleme aldığım yazımda şu ifadeleri kullanmıştım; “Son yapılan müdür atamalarında en yüksek puan Gülşen’deydi. 29 okuldan hangisini istese, müdür olabilirdi. Sinan Gülşen Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünü seçti. Üç yıl aradan sonra bileğinin hakkıyla bu kuruma müdür olarak atandı. Dönemin Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürünün talimatıyla Sinan Gülşen’e masa başında komik puanlar verenler; onun girdiği sınavda Eskişehir 1’ncisi olması ve Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne gelmesi karşısında yüzleri kızarmış mıdır? Hiç sanmam. Gülşen kendilerine zulüm yapanları eze eze yöneticilik hakkını aldı.

Yaptığı adaletli uygulamalarıyla Eskişehir’de örnek devlet adamı kişiliğiyle takdir toplayan Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu, haksızlıklara uğramasına rağmen bugüne kadar tüm görevlere birilerinin torpili ile değil de, bileğinin hakkıyla gelen Sinan Gülşen’e güvenmeyecek de kime güvenecek?