Bugün yapılan aday tanıtım töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Faruk Güler’inde ismini de açıklaması bekleniliyordu. Ancak Erdoğan, Güler’in ismini açıklamadı. Program sonrasında İl Başkanı Süleyman Reyhan’ı görevden aldı. Parti kulislerden aldığım bilgiye göre; Reyhan’ın Faruk Güler’e karşı aday çıkarılmaması yüzünden görevden alındığı dillendiriliyor.

2014-2019 yılları arasında AK Parti’den Sarıcakaya Belediye Başkanlığı yapan Faruk Güler, başarısız bulunduğu için partisi tarafından tekrar aday yapılmadı. Türkçe branşı öğretmeni olan Güler başkanlığı bırakalı 2,5 yılı geçti. İlimizde Türkçe öğretmeni ihtiyacı varken kadrosunun olduğu Atatürk Ortaokulu’nda bir kez olsun derse girmedi. 2,5 yıldır birilerinin desteği ile geçici görevlerle başka yerlerde çalışıyor gösterildi. Şu anda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde özel büroda çalışıyormuş(!) Çalışıyormuş diyorum. Çünkü özel büroda çalışanlar onu hiç görmemiş. Baksan’da ve Turgut Reis Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ndeki halı sahalarını Güler’in işlettiği iddia ediliyor. Hatta Baksan’da bir kokoreççi dükkanı da açtığı öne sürülüyor. Bu şahıs, Sarıcakaya Belediye Başkanı olmadan önce de kendi çalıştığı okulda oyun grupları kurup, öğrencilere parayla oynattığı iddiasıyla soruşturma da geçirmiş. O’nun kadroyu boşaltmadığı için bu Atatürk Ortaokulu’nda gerçek anlamda görevini yapan bir öğretmen norm fazlası durumuna düşüyor. Sayın Güler 2,5 yılı aşan sürede asli görevi olan eğitimcilik değil de tüccarlık yapmış.  Tüccarlık yapmak istiyorsa tabi ki yapsın. Ancak öğretmenlik mesleğinden istifa etsin. Öğrencilere ders anlatmadan, mesaiye gitmeden aldığı maaşı evine götürüp, çoluk çocuğuna yedirmesin. Ya Milli Eğitim’den aldığı maaşın her kuruşunu hak edecek şekilde görevini tam yapsın. Ya da istifa edip, tüccarlığa devam etsin. Güler’in amirleri veya kenti yönetenler neden ona bunu söylemiyor? Derse girmeden maaş alan Güler’i kim veya kimler koruyor? Daha önce Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü olmak için büyük çaba harcayan Güler’in bu kez gözünü Odunpazarı’na diktiği de söyleniyor.  Güler’i 4700 nüfuslu Sarıcakaya’da başarısız olduğu için aday yapmayanlar, 420 bin nüfuslu Odunpazarı’nda İlçe Milli Eğitim Müdürü yapar mı? Yaparlarsa Odunpazarı İlçe Milli Eğitim’i tüccar bir müdüre kavuşmuş olur. Bir gün tilkiye sormuşlar; “Seni tavuk çiftliğine müdür yapalım, ne kadar maaş istersin?” Tilki; “Para, pul istemem. Ben Dava Adamıyım!!!” diye yanıt verir.

Yukarıdaki satırları 5 Ekim 2021 tarihinde ‘Eğitimci mi Tüccar mı?’ başlığıyla kaleme almıştım.

AK PARTİ'DEN YÜZ BULAMAYINCA YENİDEN REFAH'A GİTTİ

Faruk Güler’de Sarıcakaya Belediye Başkanlığını bıraktıktan sonra kadrosu olan okulda bir tek derse girmedi. Çünkü okulda aldığı maaşı hak edip; çocuklara ders anlatmak yerine tüccarlık yapmak onun için çok karlıydı. Şikayetler üzerine o da özel büroya alınmıştı. Kaleme aldığım ‘Eğitimci mi Tüccar mı?’ yazısından sonra burada barınamamıştı. Ücretsiz izin almak zorunda kalmıştı. Bende “Umarım siyasiler onun arkasında durmaz da bir daha derse girmeden maaş almaz” demiştim. Çocuklara ders anlatmak yerine kokoreç ticareti yapan Faruk Güler’e AK Parti Eskişehir Teşkilatı da tepki gösterdi. Güler, tekrar belediye başkan adayı olmak AK Parti’den yüz bulamayacağını anlayınca, rotayı Yeniden Refah Partisi’ne çevirdi. Bu partinin İl Başkanı Osman Mandacı ile kulis yaptı. Kendisini Sarıcakaya Belediye Başkan adayı yaptırdı. Ancak AK Parti’nin aday çıkarması durumunda belediye başkanlığını kazanma ihtimali yoktu. Bu konuda Güler’in AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan’ı devreye soktuğu iddia ediliyor. Reyhan’ın Genel Merkezde yaptığı kulis sonrasında Cumhur ittifakının Sarıcakaya’da aday çıkarmaması kararı alınmış. Bugün yapılan aday tanıtım töreninde Erdoğan’ın Faruk Güler’inde ismini de açıklaması bekleniliyordu. Ancak Erdoğan, Güler’in ismini açıklamadı. Program sonrasında İl Başkanı Süleyman Reyhan’ı görevden aldı. Parti kulislerden aldığım bilgiye göre; Reyhan’ın Faruk Güler’e karşı aday çıkarılmaması yüzünden görevden alındığı dillendiriliyor.

"EN ÇOK OY ALDIĞI SARICAKAYA NEDEN YENİDEN REFAH'A BIRAKILIYOR?"

Eskişehir programında Sarıcakaya'da AK Parti için yılllardır büyük emek veren Kezban Uslu  Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşmış. Eskişehir milletvekilleri ve İl Başkanı Reyhan'ın yanında kendisine; "AK Parti'nin 20 yıldır Eskişehir'de en çok oy aldığı Sarıcakaya neden  Yeniden Refah adayına bırakılıyor?  Benim ve bizlerin bunca emeğimiz var. Cumhur ittifakı eğer o kişiyi aday yaparsa; bizlerde başka bir aday çıkarıp, başkan seçtiririz. Sonra size gelip, ona partimizin rozetini taktırırız" demiş.  Uslu dışında da bazı isimlerde Reyhan’ın Sarıcakaya konusunda Genel Merkezi yanlış bilgilendirdiğini anlatmışlar. Reyhan ile ilgili bazı iddialarda bulunmuşlar.  Duydukları karşısında şaşıran Erdoğan'ın talimatıyla Süleyman Reyhan jet hızıyla görevden alındı.  Önümüzdeki günler içerisinde Cumhur İttifakının Sarıcakaya’da da aday çıkaracağı iddia ediliyor. Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Başkanının partisinin Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimlerde Cumhur ittifakında olmasına rağmen yaptığı paylaşımlarda AK Parti’ye AKP demesi dikkat çekiyor. Erdoğan ve AK Parti ile ilgili çok sert paylaşımlar yapıyor. Anlaşılan İl Başkanının bu paylaşımları Genel Merkeze iletilmemiş ki; Sarıcakaya bu partiye bırakılmak isteniyor.