CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olacak tartışmaları Ayşe Ünlüce isminin açıklanmasıyla son buldu. 

Seçim kampanyası ile de  tanınırlığı  istenilen seviyeye gelecektir. Ayşe Ünlüce’nin kim olduğu, eğitimi,  hakimlik, sonrasında avukatlık, hukuk müşavirliği gibi başarı ile yerine getirdiği  görevlere ilişkin tüm  bilgiler internette mevcut. Oy kullanmadan önce, adayların talip oldukları görevleri yerine getirme konusunda yeterli olup olmadıklarına ve seçilmeleri halinde nasıl bir yönetim anlayışı sergileyeceğine  ilişkin değerlendirme yapabilmek için özgeçmişlerine bakılmasında büyük fayda görüyorum. Böylelikle kısır siyasi tartışmaların ötesine geçerek liyakat, tecrübe, karakter gibi objektif kriterleri dikkate alarak Eskişehir için en doğru başkanı seçebiliriz.

//////////////////////

Bu Yerel Seçim Sadece Bir Yerel Seçim Olmayacak 

İktidar genel seçim döneminde kendisine seçim kazandıracak fakat bedelini halkın ödeyeceği ekonomi politikaları benimsedi. Durumun daha iyi anlaşılabilmesi  için  şu bilgiyi vereyim 14 Mayıs 2023 tarihinde dolar 19,56 TL idi bugün 30,135 TL olarak yaklaşık %55 civarı yükseldi. Bu çerçeve emekli maaşlarına da dolar bazlı bakarsak emekli maaşı olan 7500 TL ile 5 Nisan 2023 tarihinde 389 dolar alınabiliyorken bugün 250 dolar alınabiliyor. 9 aylık kayıp  139 dolar yani tam olarak 4 bin 127 TL. Bu tablo hazırlandıktan sonra dolar daha da yükseldiği için kayıp daha da büyüdü.  Seçim sonucunda da AKP seçimi kazandı. Tablodan da anlaşılacağı üzere halk olarak bizler de bedel ödemeye başladık. Emekli vatandaşlarımız yüksek enflasyon karşısında ezilirken açıklanan maaş artış oranlarıyla tam bir hayal kırıklığı yaşıyorlar. Seçim öncesinde halka pembe tablolar çizen ve bu sayede kazanan iktidar yerel seçimde halkta yarattığı hayal kırıklığının sebebiyle ağır bir bedel ödeyebilir. Kamuda hiçbir tasarruf yapılmazken halkın büyük kısmının sefalete mahkum edilmesi kabul edilemez. Bu sebeple bu yerel seçim sadece bir yerel seçim olmayacak.