2,5 ay önce (14 Temmuz’da) Eskişehir’e atanan İl Milli Eğitim Müdürü  Sinan Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri arasında yeni bir görev dağılımı yaptı.

Aydın, ‘kurumda en kritik bir bölüm’ olan İnsan Kaynakları’nın (Atama) başına Ali Pehlivan’ı getirdi. Pehlivan artık Eskişehir’de atamalardan sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görev yapacak. Sendikacılık yapmaktan daha çok, iktidara yandaşlığı ile bilinen Eğitim Bir-Sen’in desteğiyle ‘yaklaşık 7 yıldır Atamanın başında bulunan Osman Cebeci artık Stratejik Geliştirme I’den (İstatistik-ARGE) sorumlu olacak. Milli Eğitim çalışanları ve Eskişehir’deki eğitim camiası; “Osman Cebeci’nin Atamanın başından alınıp, pasif bir göreve getirilmesini Müdür Sinan Aydın’ın sendikaya karşı yaptığı bir operasyon olarak” nitelendiriyor.

7 yıldır Eskişehir İl Milli Eğitim’de Eğitim Bir-Sen’in eli, ayağı, kulağı olan Cebeci’nin koltuğunu kaybetmesi, artık sendikanın üyesi olan okul müdürlerinden sonra Eskişehir İl Milli Eğitim’inde de ağırlığını yitirdiğini gözler önüne seriyor. Eski İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt da, Cebeci’yi görevden almak istemişti. Ancak o dönemdeki sendika baskısı nedeniyle bunda başarılı olamamıştı. Cebeci’nin yerine sendika kontenjanında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına getirilen Muammer Demirkan atamanın başına görevlendirilseydi, Eğitim Bir Sen kurumda gücünü bir nebze de olsa korumuş olurdu. Sinan Aydın bunu yapmayarak;  “Eskişehir Milli Eğitim’ini sendika değil, ben yönetirim” mesajını verdi.

Eski İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin Prensleri olarak nitelendirdiğim Metin Erkmen,  Okan Aygen ve İbrahim Çerçi mevcut konumlarını koruyor. Metin Erkmen ‘Özel Eğitim Kurumları’ ve ‘Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri II’, Okan Aygen, ‘İnşaat Emlak’, İbrahim Çerçi, 'Bilgi İşlem Eğitim Teknolojileri', ‘Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri I’ bölümlerinin başında çalışmaya devam edecekler.  Çerçi'ye buna ek olarak ‘Basın ve Halkla İlişkiler’ bölümü de verildi. Bu da Sinan Aydın’ın Pervin Töre’nin prenslerinin yaptığı işlerden kendisinin de memnun olduğu sonucunu çıkarıyor. AK Parti eski Milletvekili Harun Karacan’a çok yakın bir isim olan Barış Hancı ‘Hayat Boyu Öğretim’in başına geçti. 

Donatım ve Satın Alma’nın başında olan Muammer Demirkan’a yeni bir görev daha verildi. Demirkan, ‘Din Öğretimi’nden da sorumlu olacak.  Eskişehir’e geldiği günden beri Sinan Aydın’a en yakın isim olan Muhammet Büyük’e sadece  ‘Özel Büro’nun verilmesi dikkat çekti.  Yaşanan bu durum Eskişehir Birlik Vakfı’nın desteğini alan Büyük’ün Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne getirileceği iddialarını güçlendirdi. Daha önceki yazımda ifade ettiğim bir senaryo gerçek olursa; “Ertuğrulgazi İlkokulu Müdürü Emine Tuç, Büyük’ün yerine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine gelecek. Büyük’te Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü yapılacak.” Muhammet Büyük’e önemli bir bölümün verilmemesi de bu senaryonun gerçekleşme ihtimalini daha da arttırıyor.  

İl Milli Eğitim’in tek kadın yöneticisi Ayben Çimen Eğitim I’deki (Anaokulu-İlkokul-Kültür) konumunu koruyor. Ortaöğretim Burhanettin Elçi’ye, Mesleki Eğitimde Mehmet Faideci’ye yine teslim edildi. Elçi’ye ayrıca Özlük’te verildi. Temel Eğitim II’nin (Ortaokul) başına Murat Kaplan getirildi. Türk Eğitim Sen kontenjanından Şube Müdürü yapılan Mehmet Günyüzü ‘Özel Eğitim(engelli çocukların eğitimi) ve Rehberlik’in başına getirildi. Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim bölümü Şube Müdürü Gürol Bozkurt’a verildi. Şube Müdürleri Muhittin Güleryüz, Taşımalı ve Sosyal Tesislerden, Ramazan Okçi, santral, hizmet binası ve araçların bakımından sorumlu oldular. Ahmet Özcan, Tahakkuk, DÖSE, Yemekhane’den sorumlu Şube Müdürü oldu.  Servet Demirci’ye ‘Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme’, Seyfettin Ceylan’a  ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’, Selçuk Kalkancı’ya ‘Kantin-Kamu Zararı’ bölümleri verildi.