Yerel seçim yaklaşırken AKP'nin genel seçim öncesi seçmene verdiği hiçbir vaadi yerine getirmemiş olması sebebiyle CHP lehine esmesi gereken rüzgar esmiyor. Bunun  sebeplerinin herkesçe malum olduğunu düşündüğüm için detaylarına girmeyeceğim. CHP örgütü ve adayları Eskişehir'de seçim kazanmak istiyorsa genel merkezde yaşanan tartışmalardan mümkün olduğunca uzak durmalıdır.

Seçmenin büyük kısmının genel merkezde yaşananlarla ilgilenmediği ve ülkede iktidarın AKP olmasından CHP'yi sorumlu tuttuğunu unutmamak gerekiyor. Bu sebeple bu seçimin yerel bir seçim olduğu , kızgınlıkla sandığa gidilmez ya da CHP'yi cezalandırmak için seçim kazanma şansı bulunmayan partilere oy verilmesi halinde seçimi AKP'nin kazanacağı gerçeği anlatılmalıdır. Bunun yerine CHP nin ne kadar haklı olduğu genel başkana haksızlık yapıldığı vs gibi seçmeni daha da kızdıracak ve tahrik edecek bir yol tercih edilirse sonuç büyük bir hezimet olur. Diğer partilerin ve özellikle İYİ Parti seçmeni ve örgütüyle gereksiz tartışmalara girmek ve haksız eleştirilerde bulunmak son derece hatalıdır. 

Eskişehir'de Sayın  Yılmaz Büyükerşen sayesinde esen rüzgar Türkiye'de esen rüzgardan çok daha farklı. Bu rüzgarın gücünü merak edenler 2004 ve 2009 yerel seçim sonuçlarına ve hatta diğer yerel seçim sonuçlarına bir baksınlar. (Gerçi bu rüzgarın sebebi Sayın Büyükerşen dahi bu gücünü unutmuşken başkalarının hatırlamasını beklemek da hata olabilir) Her ne kadar bazıları tarafından unutulsa bazıları tarafından yok sayılmaya çalışılsa da bu rüzgar halen esmektedir. Bu güce sahip olunduğunun bilinciyle ve  seçmenle inatlaşmadan yapılacak seçim çalışmaları ile büyük başarı elde edilebilir. Eskişehir seçmeni de CHP genel merkezine kızıp yerel yönetimleri AKP adaylarına teslim etmez. 

Sayın Büyükerşen öteden beri parti tartışmaların içinde olmamıştır. Eskişehir halkı da onun partizanca hareketlerden kaçındığını bilir. Sonuç olarak ülke genelinde CHP aleyhine esen rüzgardan zarar görmemek mümkün. Bunun için yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler var . Bu konuda yapılacak tercih Eskişehir'de seçim sonuçlarını belirleyecektir. CHP Eskişehir'de kaybederse seçmen oy vermediği için CHP oy almayı beceremediği için olacaktır.