Akrep sabit su burcudur. Ateşli bir aşk doğası, muazzam bir dayanma gücü, yoğun duygular, zorlayıcı arzular, gizlilik ve acı intikam ile karakterize güçlü, güçlü bir işarettir. Akrep, sevdiklerine son derece sadıktır, ancak incindiğinde, iğneleyici alaycılıkla her zaman benmerkezci hale gelir. 

Akrep, sessiz, kurnaz ve şaşırtıcı bir şekilde tehlikedeyken kahraman, çalışkan, güçlü iradeli ve kendine güvenen biridir. Akrep, ortaklıklardan kaynaklanan gizli sorunları çözmeye odaklanan iyi bir dedektiftir. Duyguları kısıtlamadan ve aşırıya kaçmadan hissetmeyi öğrenmelidir. Duyguları kısıtlamak, zorlayıcı davranışlara yol açan tıkanıklıklara neden olur. Akrep, doğanın gizli güçleri, cinsiyet, iyileştirici güç, askeri işler, cerrahi ve büyü ile ilişkilidir.

Böylesine üstün bir kişiliği kıskanmak gerekir. Duyguları ne kadar alt üst olursa olsun, bunların Akrep'in o donmuş hareketsiz yüzüne yansıdığını çok nadiren görürsünüz. Bu insanlar gururlu ve bilinçli olarak yüzlerinde boş bir ifade taşırlar. Onlar yüzlerine durağan olmayı emrederler, yüzleri de bu emre itaat eder. Tebessümleri ender görülür ama içtendir. O hiçbir zaman utanıp, çekinmeyecek veya gururlanarak kabarmayacaktır. Her zaman en üst düzeyde tepki gösterir; çünkü sizin karakterinizi ve niyetinizi amansızca incelemek, aynı zamanda kendi gizemini korumak Akrep'in sanatıdır ve o bunun ustasıdır. Çabuk hareket eden ve konuşan, açık ve dostça davranışları olan belirli bir Akrep tipi olduğunu önemle hatırlamak gerekir. Sert ve kararlıdır. Belki biraz da tehlikelidir, çünkü aslini gizlemektedir ve sizi yanıltmaktadır. Ona tamamıyla zararsız bir insanmış gibi davranın, ateşle oynadığınızı anlarsınız.

Sevgili okurlarım bu ay her zamankinden daha fazla önemli hem Terazi burcunda bir güneş tutulması var hem de Boğa burcunda ay tutulması yaşayacağız.

11 Ekim tarihinde Plüton ileri gitmeye başlıyor. Özellikle öncü burçlar olan Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarını fazlasıyla zorladı. 17 Temmuz tarihinden beri de Ay Düğümleri ile de zorlu açılar yapıyor. İlişkilerde köklü dönüşümlere neden oldu. 11 Ekim tarihinden 21 Ocak 2024 tarihine kadar da bu zorlu süreç devam ediyor

 12 Ekim tarihinde Mars Akrep burcuna geçiş yapacak. 24 Kasım tarihine kadar da bu burçta yolculuğuna devam edecek. Ekim ayında kısmen destekleyici açıları var. Kasım ayında Uranüs ile karşıt açısı var. Beklenmedik harcama ve masraf çıkarabilecek konularda temkinli adımlar atın.

13 Ekim tarihinde Mars'ın Satürn ile uyumlu bir açısı olacak. Uzun soluklu projeleriniz için adım atabilirsiniz.

14 Ekim tarihinde Terazi burcunda bir Güneş tutulması yaşayacağız. Bu tutulma Güney düğüm tarafında gerçekleşecek. Ay düğümleri Koç- Terazi aksına 17 Temmuz 2023 tarihinde geçiş yaptı. 12 Ocak 2025 tarihine kadar da bu yolculuk sürecek. Bu geçişte yaşayacağımız Terazi burcundaki ilk tutulmayı ise bu ay yaşayacağız. 21° Terazi burcunda gerçekleşecek tutulmadan 19°-23° öncü burçlar olan Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarında göstergeleri olanlar daha çok etkilenecektir. Bu tutulmaya Merkür eşlik ediyor. Bu nedenle daha çok kardeşler, eğitim, yolculuk veya resmi yazışmalar daha fazla gündemde olacaktır.

18 Ekim tarihinde Güneş GAD kavuşumu gerçekleşiyor. Yönetim kademesi için zorlu bir tarih. Bazı yöneticilerin görevden alınması muhtemeldir. Bu tarihte baba, eş, patron gibi figürlerden destek almak fazlaca mümkün olmuyor. Yol ayrımlarının olması muhtemeldir.

20 Ekim tarihinde Güneş Merkür kavuşumu gerçekleşiyor. Otorite figürlerinin önemli açıklamaları olabilir. Güney düğüm bu kavuşuma eşlik ettiği için özellikle yönetim kademesinin görevden ayrılma kararları olabilir. Terazi burcunda yaşanan tutulma konuları da bu tarihte tekrar gündeme gelecektir.

21 Ekim tarihinde Güneş ve Merkür 'ün Plüton ile arasında zorlu bir açı olacak. Yüzeysel cevaplarla yetinmek istemeyeceğiniz bir zaman. Bu nedenle bazı tekliflere ya da fikirlere karşı direnç gösterebilirsiniz. Sözel baskılar gündeme gelirse bu sizin için rahatsız edici olabilir. Özellikle yönetim kademesinin manipülasyonlarına karşı dikkatli olun.

22 Ekim tarihinde iki iyicil olan Venüs ve şans gezegeni Jüpiter arasında destekleyici bir açı olacak. Tam anlamıyla halinizden memnun ve rahat olacağınız bir zaman. Şans ve fırsatlarla karşılaşabilirsiniz, Lüks masraflar için fazla müsrif olma riskiniz var, İlişkiler ve ortaklıklar konusunda önemli fırsatlar yakalayabilirsiniz.

22 Ekim tarihinde Merkür de Akrep burcuna geçiş yapacak. 10 Kasım tarihine kadar devam edecek. Daha kalıcı kararlar verebiliriz. Kasım ayı geldiğinde ani sözleşme fesihleri olabilir. 22 Ekim tarihinde Merkür Akrep burcuna geçtiği gün Satürn ile destekleyici bir açı yapacak. Zihinsel konsantrasyonun yüksek olduğu bir zaman.

23 Ekim tarihinde Güneş Akrep burcuna geçiş yapacak. Boğa burcunda gerçekleşecek son Ay tutulmasının etkisini hissetmeye başlayabilirsiniz. Hedefleriniz için yavaş ve temkinli adımlar başarı şansı verecektir. Hedeflerinize ulaşmanızı sağlayacak planlar yapmak için uygun bir zaman.

28 Ekim 2023 tarihinde saat 23:23 'de Boğa Burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşiyor.

Ay tutulmaları bir dolunaydır. Ay tutulmasında da tıpkı bir dolunay gibi sonuç almayı bekleriz. Bu bir tamamlanma, bazen bir yüzleşme ya da farkındalık olabilir. Eski metinlerde Güneş tutulmaları genelde otorite figürleri ve kralla ilişkilendirilmiştir. Ay tutulmaları ise daha çok ya kraliçe ya da halkın kendisini ile ilgilidir. Bu burçta ilk tutulmayı 18 Kasım 2021 Boğa Burcunda Ay Tutulması ile yaşadık. Bu tarih sonrasında dünya üzerinde en çok konuşulan konunun faiz, enflasyon ve para olduğunu anımsayalım. 28 Ekim tarihinde yaşayacağımız bu tutulma ise bu serideki son tutulma olacak. 2031 yılına kadar yeni bir tutulma yaşamayacağız.

28 Ekim tarihinde Mars'ın Jüpiter ile bir zorlu açısı olacak. Aynı gün Boğa burcunda bir ay tutulması da yaşayacağız. Bu Akrep- Boğa aksında yaşanacak son tutulma. Karşınıza çıkacak konularda fazla riskli adımlar atmamaya özen gösterin. Fazla risk almaya meyilli olduğunuz bir zaman. Hiçbir şey için acele etmeyin. Etki alanınızı genişletmek istiyor olabilirsiniz. Ekstrem sporlar, fazla hızlı araç kullanmak ve riskli yatırımlara kalkışmak için doğru zamanda değilsiniz. Bu tutulma zamanında maddi kaynaklarınızı korumanız gerekiyor. Bu süreçte yatırımlarınızın sonuçlarını da alabilirsiniz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun

29 Ekim tarihinde Merkür 'ün Jüpiter ile bir karşıt açısı olacak. Tutamayacağınız sözler vermemeye gayret edin. Bu süreçte fazla iyimserlik bazı sorunlara neden olabilir. Etik ya da yasal konularda da sınırları zorlamayın. Bu süreçte bir araç satışı karlı olabilir. Ancak yeni bir araç alma planınız varsa fiyat piyasa değerinin üzerinde olabilir. Bu nedenle iyi bir araştırma yapmak faydalı olacaktır. Aynı gün Merkür 'ün Mars ile de bir kavuşumu olacak. Tartışmalar kontrolsüz bir şekilde büyüyebilir.

31 Ekim tarihinde Venüs ve sürprizler gezegeni Uranüs arasında uyumlu bir açı olacak. Yeni bir arkadaş grubuna girmeniz olasıdır. Sosyal yaşantınızda bir değişim ve canlanma söz konusu. Eğer bir ilişkiniz yoksa bu yeni bir ilişkinin başlangıcını da gösterebilir. Maddi konularda ise farklı alanlardan gelir elde etmeniz ya da işinize teknolojinin dahil olması mümkündür.

Yükselen Koç ve Koç burçları; Güneş tutulmasını ikili ilişkiler evinde yaşayacaksınız. Yeni ortaklıklar, evlilik için karar verme gündeminizde olabilir. Ay tutulmasını ise para evinde yaşayacaksınız, harcamalar gelir gider dengesi ana gündem maddeniz olacaktır. Hepinize mutlu güzel bir ay diliyorum.

Yükselen Boğa ve Boğa burçları; Güneş tutulması günlük rutinlerinize etki edecek, Mars’ın ilişkiler evindeki ilerleyişi sizi biraz zorlayabilir. Ay tutulmasını ise, ben dediğiniz alanda yaşayacaksınız bu tutulma sizin için oldukça önemli olacak.

Yükselen İkizler ve ikizler burçları; Güneş tutulması sizin çocuk, eğlence ve keyif aldığınız alanda gerçekleşiyor. Bazılarınız çocuk beklerken kimileriniz yeni aşklara yelken açacak. Ay tutulmasında belki de bir sır perdesi aralanabilir. Sağlık konusunda dikkatli olun. Hepinize mutlu güzel bir ay diliyorum.

Yükselen Yengeç ve Yengeç burçları; Güneş tutulmasında sizin ev, aile, emlak gibi konularda gündeminiz olacaktır. Ay tutulmasında ise sosyal ortamlar, kariyerinizden gelen kazançlar konusu gündeminizde olacaktır. Hepinize mutlu güzel bir ay diliyorum.

Yükselen Aslan ve Aslan burçları; Güneş tutulması size kardeşler, iletişim, eğitim araç alım satım gibi konularda şans verecektir. Ay tutulmasında ise, kariyer hayatınızda hızlı sonuçları görebilirsiniz.

Yükselen Başak ve Başak burçları; Para ve özdeğer evinizde gerçekleşecek Güneş tutulması size yeni kazançlar getirebilir. Ay tutulmasında yabancılar, yükseköğretim konuları, yurt dışı gezileriniz gündemde olacaktır. Hepinize mutlu güzel bir ay diliyorum.

Yükselen Terazi ve Terazi burçları; Sizin burcunuzda gerçekleşen Güneş tutulması sizi yeni baştan hayatınızı yapılandırmaya itebilir. Ay tutulması sizin müşterek para alanlarınızda gerçekleşiyor. Bir para gelmesi söz konusu olabilir. Hepinize mutlu güzel bir ay diliyorum.

Yükselen Akrep ve Akrep burçları; Güneş tutulması sizin müdahale edemediğiniz alanlarda gerçekleşiyor. Farkına varamadığınız olaylar yaşayabilirsiniz. Ay tutulması ikili ilişkiler alanınızda yaşanırken bazılarınız evlilik için kararlar alabilir. Hepinize mutlu güzel bir ay diliyorum.

Yükselen Yay ve Yay burçları; güneş tutulması sosyal ortamlar, kariyerinizden gelen kazançlar, hayalleriniz konusunda size yenilikler getirebilir. Ay tutulmasını günlük rutinleriniz ve sağlık alanlarınızda yaşarken özellikle sağlığınız konusunda biraz dikkatli olmalısınız. İş konusunda şanslı zamanlar geliyor. Hepinize mutlu güzel bir ay diliyorum.

Yükselen Oğlak ve Oğlak burçları; Güneş tutulması kariyer evinizde gerçekleşiyor. Doğru adımlar sizi zirveye taşıyabilir. Aşk evinizde gerçekleşen ay tutulması, sizi heyecanlandıracak. Bazılarınızın çocuğu olurken, bazıları aşka yelken açacak. Hepinize mutlu güzel bir ay diliyorum.     

Yükselen Kova Kova burçları; Güneş tutulması sizin seyahat, eğitim, yurt dışı bağlantılı işler, hukuk evinizde gerçekleşiyor. Ay tutulmasında ev içi konularınız gündeme gelebilir, tamirat tadilat işleri ile uğraşabilirsiniz. Hepinize mutlu güzel bir ay diliyorum.

Yükselen Balık ve Balık burçları; Güneş tutulması ortak kazanım alanlarınızda olacaktır. Bir miras konusu gündeminizde olabilir. Bankalar ve krediler de yine gündeminizde olacaktır.

Ay tutulması ise yakın arkadaşlarınız, kardeşleriniz konusunda sizi etkileyecektir. Kısa süren kurslar sizi motive edecektir.  Hepinize mutlu güzel bir ay diliyorum.