Meslektaşlarına hakaret ettiği için 375 gün adli para cezasıyla cezalandırılan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kerim Erzincanlı'nın, Baksan Çıraklık Eğitim Merkezine öğretmen olarak gelmeye çalıştığı iddia ediliyor. Kerim Erzincanlı, Baksan’da İnşaat Teknolojisi öğrencisi olmadığı için hiç derse girmeyecek. İşletmelerde staj görevi verilerek, her ay kendisine fazladan ücret ödenecek. Böylece meslektaşlarına hakaret ettiği için adli ceza almış birisi ödüllendirilmiş olacak.

İL DİSİPLİN KURULU’NDA KURTARANLAR DOĞRU YAPMAMIŞ

13 Şubat 2024’de Görünüm’de “Kerim Erzincanlı’ya 375 Gün Adli Para Cezası” başlıklı yazıyı kaleme almıştım. Yazımda; “Eskişehir 9. Asliye Ceza Mahkemesi Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kerim Erzincanlı'nın, Öğretmenler Kurulu Toplantısında meslektaşlarına hakaret ettiği gerekçesiyle 375 gün adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Erzincanlı günlüğü 50 liradan toplam 18 bin 750 lirayı altı eşit aylık taksitlerle ödeyecek. Ödememesi durumda cezası hapse çevrilecek. Tanık ifadeleri ve delilleri inceleyen mahkemede Erzincanlı’yı suçlu bulmuş.  Demek ki İl Disiplin Kurulu’nda Erzincanlı’yı kurtaranlar doğru yapmamış. Eskişehir eğitiminde faaliyet gösteren yandaş sendika için zaten eğitimin, öğrencilerin hiçbir önemi yok. Kendilerine yandaş olanları yaptıkları tüm hatalarına rağmen kurtararak; sendikacılık yaptıklarını zannediyorlar” demiştim. Erzincanlı Öğretmenler Kurulu Toplantısında Tesisat Bölümü öğretmenlerine “Sıçtınız sıvadınız. B.kunuzu ben temizliyorum” diye hakaret etmişti. Tesisat Bölümü Öğretmeni Hasan Sezer, bu hakaret nedeniyle Erzincanlı’dan şikayetçi olmuştu. Erzincanlı ile mahkemelik olduğu için soruşturmanın salahiyeti için Sezer 2021 yılında Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden, Baksan Çıraklık Eğitim Merkezine gönderilmişti.

İKİ MAHKEMELİK EĞİTİMCİ AYNI KURUMDA NASIL ÇALIŞIR

375 gün adli para cezası alan Erzincanlı’nın okul müdürlüğü 12 Temmuz’da sona eriyor. Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yeni Müdürü Dr. Süleyman Sırrı Kabadayı olacak. Erzincanlı bundan sonraki meslek hayatına öğretmen olarak sürdürecek. Erzincanlı’nın Baksan Çıraklık Eğitim Merkezine öğretmen olarak gelmeye çalıştığı iddia ediliyor. Hatta sendikadan bu konuda destek aldığı da dillendiriliyor. Erzincanlı’nın mahkemelik olduğu ve hala mahkemelerinin devam ettiği Hasan Sezer ile aynı kurumda çalışması doğru olur mu? Çalışma barışı açısından kesinlikle doğru olmaz. İki mahkemelik eğitimci arasında yaşanabilecek gerilim ve kavga ortamı Baksan Çıraklık Eğitim Merkezi’nde huzur ortamını bozar. Kerim Erzincanlı İnşaat Teknolojisi Öğretmeni. Baksan’da İnşaat Bölümü var ama yıllardır öğrencisi yok. Öğrencisi olmadığı halde kurumda iki norm fazlası öğretmen var. Bu iki öğretmen hiç derse girmeden maaş alıyor. Üstelik bu iki öğretmene İşletme staj görevi verilerek, her ay fazladan ücret de ödeniyor.

TORPİLLİ ÖĞRETMENLER YÜZÜNDEN DEVLET ZARARA UĞRATILIYOR

3 Aralık 2023 tarihinde kaleme aldığım “Baksan Mesleki Eğitim’de Devlet Böyle Zarara Uğratıyor” başlıklı yazımda da şu ifadeleri kullanmıştım; “Eskişehir’de kendi okullarında norm fazlası olan öğretmenler, Baksan Mesleki Eğitim Merkezine atanarak veya görevlendirilerek, devlet zarara uğratılıyor. Eskiden öğretmenlerin gitmemek için uğraş verdiği Baksan bugün verilen staj ücretleri sayesinde meslek dersi branşındaki eğitimciler için cazibe merkezi oldu. Oysa o staj görevleri okulun mevcut öğretmenleri tarafından ek bir ücrete gerek olmadan karşılanabilir. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘Norm Fazlası Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine’ neden uymuyor? Baksan Mesleki Eğitim’de ‘torpilli öğretmenlere her ay fazladan ödeme yapılması’ olayına el koyulmalıdır. İhtiyaç fazlası öğretmenlerin devletten fazladan ücret alması için Baksan’da toplanmasına izin verilmemelidir.” 

Kerim Erzincanlı Baksan’a görevlendirilirse öğrencisi olmadığı için hiç derse girmeyecek. Ona da işletmelerde staj görevi verilerek, her ay kendisine fazladan ücret ödenecek. Böylece meslektaşlarına hakaret ettiği için adli ceza almış birisi ödüllendirilmiş olacak. Erzincanlı’nın İnşaat Teknolojisi öğrencilerinin olduğu bir kurumda görevlendirilmesi kamu yararı adına daha doğru olmaz mı?