2021-2022 Eğitim yılında 1. Dönem sonunda İkram Cirit Anadolu Lisesi Müdürü Hatice Kaleci okulda yöneticilik görevini yapamadığı için özel büroya alınmıştı.

VELİLER TEKRAR GELMESİNE İSYAN ETMİŞTİ

25 Ağustos 2022’de “Özel Büro Çiftliği Ve Ballı Nöbetçi Müdür” başlıklı yazımda Kaleci ile birlikte çok sayıda eğitimcinin özel büroda çalışıyor gösterilip, işe gelmeden maaş almalarını eleştirmiştim. Kaleci’nin üzerinden yöneticilik görevini alınıp, yerine sınav kazanmış liyakat sahibi bir yöneticinin getirilmesi gerektiğini vurgulamıştım. Yazım sonrasında ‘görevini yapamadığı’ gerekçesiyle Eskişehir İl Milli Eğitim Milli Eğitim Özel Büro’ya alınan Hatice Kaleci kadrosunun olduğu İkram Cirit Anadolu Lisesi’ne tekrar gönderildi. Aynı yazıma konu olan Ballı Nöbetçi Müdür de kadrosu olan İnönü’deki okuluna gönderildi. Hatice Kaleci’nin tekrar gelmesine veliler büyük tepki göstermişti. Deyim yerindeyse okulu birbirine katan Kaleci’yi istemediklerini söyleyip, onun hakkında; CİMER’e Valliğe ve Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayetler yağmıştı. Dönemin Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre aslında Kaleci’nin okuldaki huzur ortamına daha fazla zarar vermemesi için özel büroya almıştı.

GİDİŞİNE SEVİNENLER GELİŞİNE ÜZÜLENLER

24 Temmuz 2023’de her zaman olduğu gibi Eskişehir ve eğitim camiası okulların yeni müdürlerini benden öğrendi. “İşte Eskişehir’deki Okulların Yeni Müdürleri” başlıklı makalemde puanlarına göre okul müdürlerinin hangi okullara gittiğini yazdım.  Kaleme aldığım makalemin son kısımlarında şu ifadeleri kullanmıştım; “Beyhan-Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi’ne kötü bir haberim var. İkram Cirit Anadolu Lisesi’nde çok kötü bir yönetim gösteren Hatice Kaleci, bu okulda görev yapacak. İkram Cirit Anadolu Lisesi onun gittiğine sevinirken, Beyhan-Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi de gelişine üzülecek. ‘Milli Eğitim neden başarısızlığı tescilli bu okul müdürünün yöneticilik görevini üzerinden almıyor?’ sorusu hala yanıt arıyor.” Oscar Wilde Kimi gittiği yeri mutlu eder, kimi de terk ettiği yeri” demiş. Hatice Hanım terk edince İkram Cirit Anadolu Lisesi mutlu olmuştu.

MÜDÜR SİNAN AYDIN MÜSAADE EDECEK Mİ?

Bu eğitim yılı başında göreve başlayan Beyhan-Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Hatice Kaleci ile ilgili yine şikayetler gelmeye başladı. Hatta kendisiyle ilgili Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayetler gitmiş. Kaleci, okulda devamsızlığı olan öğrencileri bahçede kazma kürek çalıştırıp, bazı ağır işler yaptırdığı iddia ediliyor. Bu işler karşılığında öğrencilerin devamsızlıklarının silindiği öne sürülüyor. Kaleci’nin bir öğretmeni okulun karşısındaki gross marketin sahibine göndererek, “Size çay bahçesini vereyim. Gelin görüşelim” mesajını ilettiği iddia ediliyor. Bunu duyan veliler, “Bir okul müdürü ihale yapmadan istediği kişiye okul bahçesini çay bahçesi olarak işletsin diye verebilir mi?” diye sorarak, bu konuda da şikayetçi olmuşlar. Anlaşılan Hatice Kaleci, tıpkı İkram Cirit’teki gibi Beyhan-Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi’nde de kötü idarecilikte model olmaya devam edecek. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın,  Sayın Kaleci’nin İkram Cirit’ten sonra Beyhan-Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi’nde de huzur ortamını bozmasına müsaade edecek mi?