Der Spiegel Dergisinin 6 Mayıs 2023 tarihli sayısının kapağı. Angela Merkel’in 18 Ekim 2015 tarihinde yaptığı çalışma ziyaretinde kabul edildiği Vahdettin Köşkü’nde oturduğu yeni restore edilmiş tarihi koltuklardan biri alınmış ve üzerine Cumhurbaşkanımızın fotoğrafı konulmuş. Fotoğraf fotoshop denilen teknik ile değiştirilerek sinirli, yorgun bir diktatör görüntüsüne büründürülmüş. Oturduğu koltuk çatlamış kırılmış ve dökülüyor.

Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının tam ortasında “DER UNBESIEGBARE” yazılmış ve kelimeye olumsuz anlam veren “UN” eki kırılarak kelime “BESIEGBARE” hale getirilmiş. Yani Türkçesiyle “YENİLMEZ” kelimesi “YENİLİR” yapılmış. Altında “Kaostan kurtuluş Erdoğan kaybederse ne olur?” anlamında bir cümle. Buraya kadar her şey bir eleştiri olarak alınabilir. Diyelim ki Almanya’daki bazı hazımsızlar Recep Tayyip Erdoğan’dan hoşlanmıyorlar. Peki koltuğun üstündeki “HİLALİ” neden kırdınız.

O hilal ki;

Bu millet Anadolu’ya girerken Malazgirt’te şehit kanlarımızın üzerine düştü. Aldık ve bayrağımıza koyduk, bağımsızlığımızın simgesi yaptık. Bir daha da gönderinden indirmedik.

O hilal ki;

İslam’ın sembolü yaptık. Tüm camilerimizin minarelerine koyduk. Cami kubbelerimiz onunla şereflendi. Üzerinde hilal olunca camilerimiz ibadethane oldu.

O hilal ki;

Yedi düveliniz Çanakkale önlerine geldiğinizde, hilali gönderinden indiremeyeceğinizi gösterdik. Şehitlerimizi,

“Vurulmuş tertemiz alnından, uzanmış yatıyor.

Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor !” dizeleriyle ölümsüz yaptık.

 O hilal ki;

Bağımsızlığımızın nişanesi İstiklal marşımıza “Çatma kurban olayım çehreni ey nazlı hilal!” dizesini kazıdık. Çocuklarımıza isim yaptık. Okullarımıza, evlerimize çerçeveleyip astık.

Biliyoruz ki, sizin asıl amacınız o hilali kırmak yere indirmek diğerleri bahane

Biliniz ki, o hilali, nazlı nazlı salındığı gönderinden de, kurtuluşa çağrının haykırıldığı minarelerimizden de, camilerimizin kubbelerinden de, şiirlerimizden de, gönüllerimizden de indiremezsiniz. Çünkü;

“Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır”

O kırmaya kalktığınız hilali “Türkiye Yüzyılına” amblem yaptık. Ortasına da “YENİLMEZ” yıldızını koyduk. Başlıyoruz !

 Ya Allah, Bismillah…

Saygılarımızla...