Proje Okulu olan Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son yıllarda Eskişehir’de eğitiminin yükselen yıldızı oldu.

Okul Müdürü Harun Tarhan’ın yönetiminde başarı çıtasını her yıl daha da yukarıya taşıyan Lise ve Uygulama Oteliyle gıpta edilen bir eğitim kurumu oldu. Bu yıl LGS ile 120 öğrenci alan okul öğrencilerine il dışında (Antalya, Bodrum, Alaçatı) staj imlkanı da sağlıyor. Öğrencilere en iyi şekilde eğitim verilerek.  Türkiye’nin turizm ve otelcilik sektörüne nitelikli yönetici ve personeller kazandırıyor. 

6 ay okul, 6 ay staj eğitimi veren Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilimizde burs veren tek meslek lisesi. Staj döneminde her öğrenciye aylık 3300 lira ücret ödendi. Bu okuldan mezun olanların işsiz kalmalarına imkan yok. Tüm mezunlar turistik bölgelerde rahatlıkla iş bulabiliyor. Çünkü bu okulda verilen eğitimin kalitesini Türkiye’deki turizm sektörü yöneticileri çok iyi biliyor. Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere 3 yabancı dil eğitimi de veriliyor. İngilizce, Almanca ve Rusça eğitim veren tek okul olma özelliğini taşıyor.  

Oscar Wilde “Kimi gittiği yeri mutlu eder, kimi de terk ettiği yeri” demiş. Okul Müdürü Harun Tarhan’da işinin ehli bir eğitim yöneticisi olarak, Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni alanında Türkiye’nin en iyi okulları arasına sokarak, öğrencilerini, velilerini ve çalışma arkadaşlarını mutlu etti. Çok güzel bir çalışma ortama sağlayarak, herkesin gıpta ila baktığı bir eğitim kurumu yarattı. Başarılarıyla Eskişehir eğitimin gururu olan Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Müdürü Harun Tarhan başta olmak üzere tüm çalışanlarını kutluyorum. Eğitim alanında başarılarını ve ilklerini her yıl daha da arttıracaklarına yürekten inanıyorum…