Sarı listesinin başındaki isim Binnaz Tuna 2 kez Avrupa Gençler, 2 kez Avrupa büyükler Kros Şampiyonu. 2 kez Üniversite Oyunlarında da altın madalyayı kazandı. Aylıkla ödül alacak listenin en başındayken, bu başarılı sporcu neden sarı listeye alındı? Neden aylıkla ödüllendirecek listeden çıkarıldı?

Görünüm’de dün (19 Aralık 2022) kaleme aldığım “Eskişehir Milli Eğitim’de Fişleme Skandalı” haberi büyük yankı yarattı. Eğitim camiası yaşanan bu skandala büyük tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2022 yılı  “Başarı ve Üstün Başarı Belgesi” verilen personel ödül listesi yayınlandı. (Üç başarı ve bir üstün başarı ödülü alan personeller arasında değerlendirme yapılarak, aylıkla ödüllendirme yapılıyor)  Bu kapsamda Eskişehir eğitim camiasından 220 personelin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Aylıkla ödüllendirildiği açıklandı. Ancak ödül alanların sayısının aslında  238 olduğu ve 18 ismin sonradan bu listeden çıkarıldığı iddia ediliyor.

SARI VE KIRMIZIYA BOYANAN İSİMLER

İlçelere gönderilen asıl listenin hemen altında 18 eğitimcinin ismi sarıyla ve 6’sının da kırmızıyla boyanması dikkat çekti. Sarıyla boyanan 18 eğitimcinin adlarının ödül sıra listesinden çıkarıldığı iddia ediliyor. Sarıyla boyanan listede yer alan isimlerin başındaki rakamların 1 ile 225 arasında sıralanması kafalarda soru işareti bıraktı. Sarı listede yer alan; Binnaz Tuna 1, Gülcan Çelik 5, Gülay Kutlu 6, Ahmet Berberler 11, Kerim Erzincanlı 14, İlker Nebi Özgür 21, Selami Kılınçarlan 25, Abdullah Yiğit 34, Hilal Karapazar 35, Mehmet Barboras Kılınç 43, Abdullah Demirtaş 45, Murat Genç 52, Mustafa Baş 66, Hüsamettin Fıçıcıoğlu 89, Yaşar Kocay 96, Aydoğan Özçelik 107, Mehmet Öz 147, Zeliha Çelik 225’nci sırada listeye girdikleri daha sonra çıkarıldıkları iddia ediliyor.  Daha sonraki  kırmızıyla boyanan 6 isimden 4’ünün önünde numaralar var. Erkan Başak 240, Selçuk Baltacı 242, Göksel Akpınar 243, Sibel Meşe 245’nci sırada mı yer aldılar? 18 ismin yerine yedekten eğitimciler alınmış olsaydı, bu isimlerde 238 kişilik listeye girecekti. Diğer iki kırmızı isimin  (Bülent Rahmi Ünal, Saadet Bahar) önünde rakam yok. Sarı listesinin başındaki isim Binnaz Tuna 2 kez Avrupa Gençler, 2 kez Avrupa büyükler Kros Şampiyonu. 2 kez Üniversite Oyunlarında da altın madalyayı kazandı. Balkan ve diğer müsabakalarda da şampiyonlukları var. Ülkemizi uluslararası alanda başarıyla temsil etmiş bir sporcu. Aylıkla ödül alacak listenin en başındayken, bu başarılı sporcu neden sarı listeye alındı? Neden aylıkla ödüllendirecek listeden çıkarıldı? Avrupa Şampiyonu olan Binnaz Tuna’yı kim veya kimler ödüle layık görmedi? Onun isminin vikipedi de çıkmasını mı kazandığı madalyaları kıskandıkları için mi liste dışı bırakıldı. Bu çağda, Eskişehir gibi eğitimde Türkiye’ye model olmuş bir kentte ‘fişlenme olayı’ asla kabul edilemez. Bu konu aydınlatılmalıdır. 18 isim neden listeden çıkarıldı?