14 Kasım’da feci bir trafik kazası sonucu Mustafa Yücel ve kızı Nisa Yücel hayatlarını kaybetti. Nisa Yücel Batıkent Mahallesi’nde Cahit Kural İlkokulu 2-A Sınıfı öğrencisiydi. Kasım tatilinde hayatını kaybetmesiyle arkadaşlarını ve öğretmenlerini yasa boğdu.

Kasım tatili dün bitti. Okullarda eğitim başladı. İlk zil çaldığında öğrenciler, öğretmenler ve okul idarecileri, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ile Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faideci’nin eğitim kurumunu ziyaret ederek, acılarını paylaşacaklarını ümit etti. Bırakın ziyaret etmeyi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü sitesinde bile bu acı kayıp paylaşılmadı.  Böyle bir durumda okul öğrenci ve öğretmenlerinin acısı paylaşılmayacak ta ne zaman yanlarında olunacak? Vali, Tepebaşı Kaymakamı, İl Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü dün okulda olsalardı. Öğrencilere, velilere, öğretmen ve idarecilere başsağlığı dileselerdi olmaz mıydı? İstanbul Üsküdar’dan gelen İl Milli Eğitim Müdürü acaba bu okulun adını ve yerini biliyor mu? Asıl kadrosu okul müdürü olan ama daha çok göz önünde olabilmek için çalıştığı kuruma gitmeyen Valilik Protokol Şube Müdür Vekili, Vali Hüseyin Aksoy’u bu konuda bilgilendirmeliydi. Vali Bey’in, meslektaşlarının ve öğrencilerinin acılarını paylaşması için Cahit Kural İlkokulu’na gitmesini sağlayabilirdi. Protokol Şube Müdür Vekili bunu akıl edemediyse, orada neden bulunuyor? Öğretmenevi’nde dün promosyon ihalesinde boy gösteren sendika başkanları, sizin üyeniz olan öğretmeninizin öğrencisi ve velisi hayatını kaybetti. Haberiniz var mı? Sizlerde mi başsağlığı için gidemediniz? Okuldan “Bir üye fazladan kayıt var” dense; koşa koşa giderdiniz. Sendikacılık sadece üye yapmaktan mı ibaret? Üyelerinin kötü gününde acısını paylaşmadıktan sonra sendikacılık yapsanız ne olur? 7 yaşındaki bir öğrencinin ölümü sonrasında yaşananlar Eskişehir eğitimindeki vefasızlığı gözler önüne serdi.

Okulun yerini bilmeyenler için kolay bir tarif; Batıkent, Ertürkoğlu Sk. No:1, 26180 Tepebaşı/Eskişehir. Navigasyona okulun adını yazın önüne kadar getiriyor.