Sayın Hüseyin Aksoy başta Aydın olmak üzere Vali olarak görev yaptığı tüm illerde insanları mutlu etti. Hep olumlu izler bıraktı. Aksoy Aydın’da olduğu gibi kentimizde de başarılı olacaktır. Eskişehir’de iz bırakan Valiler arasında yer alacaktır. Oscar Wilde’nin “Kimi gittiği yeri mutlu eder, kimi de terk ettiği yeri” sözünde olduğu gibi insancıl kişiliği, devlet adamlığı ve hizmetleriyle Eskişehirlileri mutlu edecektir.

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.  Öğretmenevi’nde düzenlenen etkinlikte Vali Aksoy, Eskişehir’in en yaşlı ve en kıdemli Gazetecisi olan 91 yaşındaki Rıdvan Uysal’a Teşekkür Belgesi vererek, vefanın ve emeğe saygının en güzel örneğini gösterdi.

GÜZEL VE ANLAMLI JEST

Sayın Aksoy Öğretmenler Günü’nde de öğretmenlere güzel bir jest yapmıştı. Eskişehir’de görev yapan tüm eğitimcilerin günlerini SMS mesajı ile kutlamıştı. Vali Aksoy; “Değerli Öğretmenim, ‘Öğretmenler Günü’nüzü kutlar, sağlık, mutluluk, başarılar dilerim” diyerek, kentimizdeki eğitimcilerin günlerini kutlamıştı.  Kendilerine gönderilen mesajları bana atan çok sayıda eğitimci dostumuz; “Valimiz Eskişehir’de bir ilki gerçekleştirdi. Bizler ilk defa bir Vali’nin SMS ile günümüzü kutladığını gördük. Sayım Valimiz eğitimcilere verdiği bu değerle bizleri çok sevindirdi. Bizleri özel hissettirdi. Sizin aracılığınızla sayın Valimize teşekkür ediyoruz” demişti. Bu güzel ve anlamlı jesti 'Görünüm' adlı köşemde  yer vermiştim. Gerçekten Hüseyin Aksoy Eskişehir’e geldiği ilk günden beri devlet adamı ciddiyeti, olaylara pozitif bakışı ve bürokrasinin halka daha iyi hizmet etmesi adına çalışmalarıyla takdir topluyor.  

ÇOCUK DİLENDİRİCİLİĞİNE NEŞTER VURDU

Sayın Aksoy Eskişehir’de sokaklarda çocukların dilendirilmesi olayına neşteri vurdu. O’nun sayesinde çocuklar aileleri tarafından dilendirilerek, mendil sattırarak, istismar edilmiyor. Resim Öğretmeni olan eşi Hülya Aksoy’da, Eskişehir’de kadınlarımızın sağlığı konusunda kırsal ilçelere giderek, etkinlikler düzenliyor. Kadınlarımızı bilinçlendiriyor.  Oscar Wilde “Kimi gittiği yeri mutlu eder, kimi de terk ettiği yeri” demiş. Eskişehir’e ilk atandığında Aydınlı dostlarımıza Hüseyin Aksoy’u sormuştuk. Kendisinin Aydın’da çok sevildiğini belirtirlerken; “Eskişehir olarak çok şanslısınız. Size çok iyi bir Vali geliyor. Aydın’da 3 yıl 2 ay görev yaptı. İnsanları hiç ötekileştirmedi. Hep yapıcı ve çözüm odaklı oldu. İnsancıl yaklaşımı, devlet adamlığı ile Aydınlıların gönlünü girdi” dediler.  

ESKİŞEHİR'E İZ BIRAKACAK

Hüseyin Aksoy 2001 yılından bugüne 23 yıldır aralıksız Valilik görevi yapıyor. Türkiye’nin en kıdemli Valisi.  Muğla Valisi olarak göreve başlayan Aksoy sırasıyla Mersin, Samsun, Diyarbakır, Kocaeli ve Aydın Valiliği yaptı.  Sayın Hüseyin Aksoy başta Aydın olmak üzere Vali olarak görev yaptığı tüm illerde insanları mutlu etti. Hep olumlu izler bıraktı. Aksoy Aydın’da olduğu gibi kentimizde de başarılı olacaktır.  Eskişehir’de iz bırakan Valiler arasında yer alacaktır. Oscar Wilde’nin dediği gibi insancıl kişiliği, devlet adamlığı ve hizmetleriyle Eskişehirlileri mutlu edecektir.