Eskişehir’den gelen baskıları sonucunda Bakanlık Eskişehir’de yıllardır başarıyla eğitim yöneticiliği yapan Ceylan Yavuz’u Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görevlendirdi. MHP’nin Emirdağlı Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in masaya vurması sonucunda bu görevlendirmenin yapıldığı iddia edildi. Ceylan Yavuz’un görevlendirilmesiyle Eskişehir yerel siyasetini yok sayan Sinan Aydın’ın karizması çizilmiş oldu.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Cebeci 24 Ekim 2023’de Sinop’a İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirildi.  Cebeci’nin bıraktığı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığını kimin getirileceği merakla bekleniyordu.

İZZET ULVİ YÖNTER MASAYA YUMRUĞUNU VURDU

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Gelyan’a Cebeci’nin boşalttığı koltuğa Türk Eğitim Sen Üyesi birisinin İl Milli Eğitim Müdürü yapılacağının sözünü verdiği kulislerde dillendirildi. Ancak Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın’ın “Yeni İl Milli Eğitim Müdürünü ben belirlerim. Bu konuda Bakandan yetki aldım. Yeni İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı kadın olmayacak” dediği iddia edildi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı için ilk olarak Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Kemal Karakuş’un adı geçti. Benim onunla ilgili yazım sonrasında 12 Kasım 2023’de İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak değil de Vekil Şube Müdürü olarak kuruma gelebildi. Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne görevlendirilen Mehmet Faideci’nin yerine geldiği belirtildi. Faideci’nin İlçe Müdürlüğü kadrosunu aldıktan sonra onun yerine asil olarak atanacağı ifade edildi.  Müdür Sinan Aydın’ın isteği doğrultusunda Bilecik Bozüyük Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Murat Arıcan, Eskişehir'e İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi. Arıcan’ın Osman Cebeci’nin yerine geldiği belirtildi. Cebeci’nin İl Müdürlüğü için asaletini aldığında; Arıcan’ın onun yerine atanacağı dillendirildi. Yaşanan bu görevlendirmeye MHP Eskişehir Teşkilatı ve Türk Eğitim Sen büyük tepki gösterdi. Hatta Eskişehir’de o kadar yönetici varken, Sinan Aydın’ın Çankırılı ve Bilecikli bürokratlara görev vermesinden rahatsız olan AK Parti Eskişehir İl Yönetimi de MHP’ye destek verdi. Eskişehir’den gelen bu baskıları sonucunda Bakanlık Eskişehir’de yıllardır başarıyla eğitim yöneticiliği yapan Ceylan Yavuz’u Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görevlendirdi.  MHP’nin Emirdağlı Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in masaya vurması sonucunda bu görevlendirmenin yapıldığı iddia ediliyor. 

CEYLAN YAVUZ'A BAŞARILAR DİLİYORUM

Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci asaletini aldığında Ceylan Yavuz’un onun yerine kadrolu olarak gelecek. Böylece Müdür Sinan Aydın tarafından Bilecik’ten getirilen Murat Arıcan fazlalık durumuna düştü. Mevcut İl Müdür Yardımcıları Muhammet Büyük, Barış Hancı, Ali Pehlivan, Muammer Demirkan’dan birisi gitmeden, Murat Arıcan Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olamaz. Ceylan Yavuz’un görevlendirilmesiyle Eskişehir yerel siyasetini yok sayan Sinan Aydın’ın karizması çizilmiş oldu. Aydın, kendi getirdiği Murat Arıcan’ı Faideci’nin yerine Şube Müdürü olarak görevlendirebilir. Bu durumda “Rum Köyü Fethetmiş” muamelesi yaparak, yıllardır başarı hikayesi yazan Eskişehir İl Milli Eğitim'in ARGE personelini dağıttığı için büyük tepki toplayan Orhan Kemal Karakuş, asıl görev yeri olan Tepebaşı’na dönebilir. İnsanlara ve emeğe saygısı olmayan tarzı nedeniyle Eskişehir İl Milli Eğitim’de pek sevilmeyen Karakuş’un Tepebaşı’na gönderilmesi isabetli olur. Ancak onun gitmesinden dolayı mutlu olan Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personellerinin bu duruma sevineceklerine pek sanmam. Eskişehir’in yetiştirdiği başarılı yöneticilerinden olan Ceylan Yavuz’un Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olmasını olumlu buluyorum. Eskişehir’i, Eskişehir’in okullarını, Eskişehir’in eğitim sorunlarını, Eskişehir’in eğitim çalışanlarını tanıyan insanlar artık görev gelmeli. Sayın Yavuz’a yeni görevinde başarılar diliyorum. (Not: Ceylan Yavuz'un atama kararnamesi geldi. Kendisi asil kadrolu olarak Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardrımcısı oldu.)