Görünüm’de  18 Mart 2023 tarihinde kaleme aldığım “Spor Bahane Rant Şahane Düzeni mi?” Başlıklı bir yazıyı kaleme almıştım. Yazımda Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un Eskişehir Altyapı Derneği ile ilgili iddialarına yer vermiştim.

Sonra bu iddialarla ilgili “Dernek Yönetimi yaptıkları açıklama sonrasında neden Kazım Kurt’un kendilerine yönelik suçlamalarına yanıt vermiyor? Ya da veremiyor.  1700 lira gibi komik kirayla oturdukları tesislerden bugüne kadar kazandıkları paraları Eskişehir kamuoyu merak ediyor” demiştim.  Dernek Yönetimine; “Kafetaryadan, halı sahadan, eğitim verdiğiniz çocuklardan elde ettiğiniz gelirleri nereye harcıyorsunuz? Neden Eskişehirspor’a tek kuruş maddi katkıda bulunmuyorsunuz? Gerçekten tek derdiniz 450 çocuğun spor yapmasını sağlamaksa, burayı kendileriniz için rant aracı olarak kullanmadığınızı rakamlarla açıklayınız” demiştim. Bu yazıyla ilgili Eskişehir Futbol Altyapı Derneği Yönetimi adına İsmail Bal’ın mail adresinden açıklama geldi.  ‘Ayhan Aydıner’e Cevaben’  baştan sağma kaleme alınmış imla hatalarıyla dolu açıklamada benim yazımın başlığı bile yanlış yazılmış. İlk önce  Eskişehir Futbol Altyapı Derneği tarafından gönderilen yazıyı imla hatalarını düzeltmeden aynen yayınlıyorum. Sonunda konuyla ilgili yorumumda yer alacak.

“Sayın Ayhan Aydıner

18.03.2023 Tarihli “Spor Bahane Rant Şahane” Başlıklı Yazınızı  okuduk ve sizleri  bilgilendirmek ihtiyacı hissettik.

Öncelikle bilmenizi isterizki bizler Eskişehir Altyapı Derneği  olarak Misyonumuzun  sadece Futbolcu yetiştirmektir.

     Yazınızda 27 bin tl kira aldığımızı söylemişsiniz  biz böyle bir rakam almadık şuan 6 ay geçti kirada verilmedi elektirik ödemelerinide biz yapıyoruz bizler belgelererimizi size ulaştıra biliriz aynı sınıda size bu söylemleri sonanlardan talep ederseniz iyi olur

1-    Yazınızda bahsetmiş olduğunuz  Eskişehir Altyapı Derneği Eskişehirspor derneği değil, Eskişehirspordan uzaktan yakından bir ilişkisi kalmamıştır demişssiniz; Derneğini Kurucuları İsmail ARCA  ve diğerleri Burayı kurarken Eskişehirspor olurda mali sıkıntı ve  icra durumuna düştüğünde Vali Hanefi Demirkol Tesislerinin elektiriği suyu yemeği kesildiğinde   sporcular Kanlıkavakta kalabilsin diye İsmini ve bağlantısını özellikle                “ Eskişehir Altyapı Derneği” olarak    kurmuşlardır. Ve nihayetindede bu durum yaşanmıştır ve o dönemde’de sporculardan bazıları gelip Kanlıkavak tesislerinde kalmışlardır. Ayrıca bir örnek daha var biliyorsunuzdur Eskişehirspora Maddi gelir olsun diye  hibe edilen Benzin İstasyonunun durumudua ortadadır. Burasını dernek olarak değilde Eskişehirspor ismi ile bağlasalarmış şuan kanlıkavk diye bir yerde olmazdı zaten. Odunpazarı Belediyeside Burasını ihale ile başkalarına verdiği taktirde durum bundan farklı olmayacaktır. Umarım İsminin Eskişehirspor ile değilde Altyapı Derneğinin olmasının nedenini ve nekadar doğru bir karar verildiğininde  ispatıdır.

2-    Çocuklardan Aidat alınıyor demişssiniz evet alınıyor ve hepsinide makbuzu var; Malumunuz Eskişehirde Onlarca Spor okulu var  tüm spor okulları bu şekilde  hizmet yapar ve oyucularını da  Eskişehir spora değil GS ,Alanya spor Gençler birliği gibi farklı kulüplere ücret karşılığında  satarlar öncelikleri hiçbir zaman Eskişehirspor olmamıştır işte bizi diğer okullardan ayırt eden en önemli faktör KANLIKAVAKTAKİ SPORCULARIMIZIN HESPSİNİN ESKİŞEHİRSPOR LİSANSLI OLMALARIDIR. Diğer spor okulları gibi Kanlıkavak Altyapı Derneği fahiş ücret değil sadece  cüzi rakamla hizmet etmektedir bu rakamın içerisinde maddi durumu iyi olmayan Çocuklardan ücret alınmamaktadır. Ve tabiki bu cüzi aidatın içerisinde malzeme ücretleride bulunmaktadır. Kanlıkavak Altyapı derneğinin Elektrik, Doğalgaz ve 10 kişi çalışan personel ve yıllık tesis yenilenme giderleri gibide ciddi giderleri bulunmaktadır. Eskişehirspor Tesislerinden yani A Takım yönetiminden 1 Lira dahi destek gelmediği için, Kafeterya ve Aidat gelirleri alınmadığı taktirde burasının Sporcu yetiştirmesi imkansız olacaktır.

3-    Eskişehirsporla  Uzaktan Yakından alakası yok demişsiniz yazınızda.  Kanlıkavak tesislerindeki Tüm oyuncularımız Eskişehirspor Lisansıyla 13 yaşına kadar yerel lig oynar  13 yaşına gelen tüm oyuncular   Akademi ligi oynamak için Vali Hanefi Demirkol Tesislerine lisanslarıyla birlikte tüm oyuncular   teslim edilir. Bir tane bile bir oyuncu Başka kulüplere verilmemiştir verilmedide verilmezde . Yetiştirdiğimiz buraya yazmakla sığmayacak kadar çok olan yüzlerce oyuncularımızdan sadece bir kaçtanesi  Eskişehirspora kazandırmış olduğu Milyarlar doğru yapmış olduğumuz ve doğru yolda olduğumuz hizmetimizin  Maddi karşılığının göstergesidir. Eskişehirspor sadece Alper POTUK satışından malumunuz ve malumları üzere Milyarlar kazanmıştır. Dorukhan TOKÖZ Beşiktaş Kulubüne Metehen ALTUNBAŞ Avusturya Lask LİNZ kulübüne, Bilal CEYLAN Beşiktaş Kulubüne  satılırken bunların hepsi Kanlıkavkta ESKİŞEHİRSPOR lisanslı olarak yetişip satışıda Eskişehirpsor yapmıştır. Şimdi size soruyorum kanlıkavak nasıl Eskişehirsporla alakası olmamış oluyor. Yukardada söylediğim gibi buraya sığdıramayacağımız yüzlerce isim yazabiliriz.

4-    ESKİŞEHİRSPORLA UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOK DEMİŞSSİZ.

Kanlıkavaktaki Yetiştirdiğimiz tüm oyuncularımız Eskişehirspor lisansı ile yetişip A Takımda oynarken antrenörün beğenmediği satışı yapılan oyuncularında  Yetiştirme bedellerinin hepsi Eskişehirspor  Resmi hesabına yatar yani yıllar geçsede Eskişehir spora para kazandırmaya devam eder. Tüm bunlara ilave olarak  Kanlıkavak Tesisleri  Eskişehir spor A takım yönetimine Maddi olarakta destek sağlamıştır. Dekontları istemeniz dahilinde tarafınıza gönderilebiliriz.

Şimdi size soruyorum kanlıkavak nasıl Eskişehirsporla alakası olmamış yada Eskişehirsporla alakası yok diyorlar. Esas  birileri Kazım KURT başkanı yanlış bilgilendirme ve yanlış yönlendirme ile  kendilerine Rant kapısı yapmaya çalışmaktadır.  Kanlıkavak Altyapı Yönetimi Dernekler Kanununun 7405  Maddesi gereğince seçimle göreve  gelir. ESKİŞEHİRSPORA hizmet eder. Burası Eskişehirspor ile yukarda bahsettiğimiz şekilde bağı olmayan birilerinin eline geçtiği taktirde tamamen ticarete dönüşen bir yer olacaktır ve asla Eskişehirspora ve Eskişehirsporuna hizmet edemeyecektir. Bizler Yazınızda bahsedilenlerin tüm suçlamalara  caveben verdiğimiz bilgilerin hepsinin doğruluğunu belgeleriz. Aynı şekilde Odunpazarı Belediyesi tarafından  tarafımıza  yapılan yanlış bilgilendirmelerin belgelendirilmesini talep etmenizi  bekleriz. Ortak Payidamızın ESKİŞEHİRSPOR olduğunu düşündüğümüzde  amacımızın sadece ESKİŞEHİRSPORA  ve Eskişehir evladına hizmet etmek olduğunun bilinmesini ve Yaptıklarımızın Yapacaklarımızın teminatı olduğunun bilinmesini isteriz. Evsane kaptan Selahattin ÖRÇÜM 10 senedir Eskişehir altyapı derneği koordinatörlüğünü yapmaktadır.

5-    buranın oluşumunda  yapımında maddi manevi hiçbir katkısı odunpazarı belediyesini olmamıştır

6-    Ayhan aydıner sizler bizlerden veri rakamları istiyorsunuz size sade  bir cümli ile dönemin yöneticilerinin kira anlaşması 2019  sene sinde 5000 tl toplam kira berdeli alırken kazım başkan bizlere 7000 tl bedel cıkarmıştır bizler buna mahkeme karırı ile  itiraz ettik 5 mahkeme sonucu top 107 bin olan rakam 22,000 tl düşmüştür ve pandemi dönemlerini daha bizden talep etmiştir odunpazarı belediyesi bi çayamızı içmeye gelirseniz  gerekli olan bilğileri size belgelerle daha deteylı açıklarız.

  ESKİŞEHİR ALTYAPI SPOR KULÜBÜ YÖNETİMİ”

Sevgili okurlarım. Dil bilgisi olmayan birisi tarafından kaleme alınan yukarıdaki yazıyı okurken bir hayli zorlandınız. Ancak Eskişehir Altyapı Derneği’nin nasıl bir eğitimli(!) insanların elinde olduğunu da görmüş oldunuz. Kurucu Dernek Başkanı Mümtaz Özpak ölene kadar dernek gerçekten çok güzel işler yapmış. Ancak onun ölümünden sonra dernek yönetimine gelenlerin ne yapıp, yapmadıkları ortada. Gönderilen açıklamayı aynen yayınladım. Onlara kendilerine yönelik  iddialarla ilgili savunma hakkını tanıdım.

Dernek Yönetimi Eskişehirspor’a telif ödememek için ‘Eskişehirspor Altyapı Derneği’ adını Eskişehir Futbol Altyapı Derneği olarak değiştirdi mi? 27 bin lira kira bedeli almadığınızı söylemişsiniz. 2022 Ocak ayında derneğinizin başkanı ve yönetim kurulunun da imzasıyla Mesut Özdemir'e kiraladığınız kontratta kira bedeli ne kadardır? Elektrik ödemelerini biz yapıyoruz ve 6 aydır kira almıyoruz diyorsunuz. Daha önce elektriğinizi ve kiranızı kim ödüyordu? Mesut Özdemir'inde alt kiracı olarak verdiği kadın işletmeciyi istemeyip, çıkarmak istemenizden dolayı elektrik ve kiralarınızın ödenmemiş olduğu doğru mudur? Alt kiracı kadın işletmecinin sadece kafeyi işleterek, tüm tesisin kira, elektrik doğalgaz faturasını ödediği doğru mudur?  Durum böyleyse sıfır maliyetle işletilen halı sahanın gelirleri kimlerin cebine gidiyor? 20 yıldır işletilen bu tesisin su parasını kim ödüyor? Su abonelik numarası var mı? Yoksa kaçak olarak mı kullanıyorsunuz?  Derneğin kurucularının Eskişehir'in efsane futbolcuları olduğunu söylemişsiniz. Yönetim kurulunda derneğinizin kayıt defterinde de adı geçen kaç  efsane futbolcu vardır? Petrol istasyonu örneğini verirken; ‘İyi ki Eskişehirspor'a bağlı değiliz. Yoksa akıbetimiz bu istasyon gibi olur’ demek mi istediniz?  ‘Çocuklardan aidat alınıyor, makbuzu da var’ diyorsunuz. Eskişehir'de onlarca spor okulu gibi siz de ücretli bir eğitim veriyorsunuz.  Belediyeye ve basına verdiğiniz bilgide “450 çocuğumuzu sokağa terk etmeyin” dediniz.  Öğrenci başına ne kadar ücret alıyorsunuz? Eskişehir'de futbol okullarında öğrenci ücreti 400 ila 500 TL arasında değişiyor.  Kendi beyanınızda 450 öğrenci olduğuna göre bunu 400 lirayla çarparsak.  Futbol okulundan en az aylık 180 bin TL. kazanç elde ediyorsunuz. Eskişehirspor altyapısı FABRİKA ismiyle okullar açıyor.  Bu okullardaki öğrenciler de yine Eskişehirspor lisansıyla eğitim görüyor.  Kaydolan her öğrenciden de Eskişehirspor’a yüzde 30 telif isim bedeli ödüyor.  Siz bugüne kadar böyle bir bedel ödediniz mi?  Yoksa böyle bir bedeli ödememek için derneğinizin 24 yıllık ismi olan Eskişehirspor Altyapı Derneğini, Eskişehir futbol Altyapı Derneği olarak değiştirdiniz mi? Hatta tesisin yan girişinde Eskişehirspor’un Spor kısmı'nın üzerinin kapatıldığı utanç vesikası tabela her şeyi gözler önüne seriyor. Eskişehirspor’a hizmet ettiğinizi söylüyorsunuz.  O zaman verin de bu tesisi zor bir dönemden geçen  Eskişehirspor işletsin.  Kazım Kurt'un yanlış bilgilendirildiğini söylemişsiniz.  1700 lira kira ödediğiniz yerden toplam ayda 207 bin lira kazanmıyor musunuz? Burası başkalarının eline geçerse tamamen ticarete dönüşen bir yer olacaktır diyorsunuz. Şu anki haliyle bundan daha fazla ticarete dönüşmesinin imkanı var mıdır? Belediyeye ait olan bir yeri kamuyu zarara uğratmamak için ihaleye çıkarmak isteyen Kazım Kurt çok doğru bir karar almış.  İhaleye sizde girebilirsiniz.  Rantınızdan biraz fedakarlık yaparak, ihaleyi kazanabilirsiniz.