Odunpazarı Vadişehir’de bulunan Şehit Yalçın Baykuş İlkokulu’ndan 8 Haziran Çarşamba günü bir kamyon dolusu temizlik malzemeleri, tuvalet kağıdı ve yeni masalar nereye gitti? Okuldan müdürün talimatıyla resmi çıkış olmadan yüklenen malzemelerin akibeti eğitim kurumunda merak konusu oldu.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullardaki  ihtiyaç fazlası kullanılabilir donatım ve temizlik malzemeleri ile ilgili  resmi yazıyla bilgi isteyip, bu fazlaları ihtiyacı olan eğitim kurumlarına yönlendirme çalışmaları yapıldığı sırada yaşanan bu olay kafalarda soru işareti bıraktı.

Okul Müdürü Emre Akpınar,  okul personelinin kendisine ‘Yep yeni masalar, temizlik malzemeleri nereye gidiyor?’ sorusuna; “Siz karışmayın. İşinize bakın” diye yanıt vermiş. Okuldan malzemeleri götüren nakliye firması yetkilisi malzemelerin nereye gittiği konusunda önce bilgi vermek istememiş. Sonra “Yolda arabanın tekerleği patladı. Okul Müdürü başka bir araçla gelip, yolda malzemeleri yükletip gitti. Nereye gittiğini bilmiyoruz” diye konuşmuş.

Eskişehir Valiliği, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü hatta Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, güpegündüz okulda bu malzemelerin nereye gittiğini araştırmalı. Okuldaki öğrencilerin ihtiyacı olan bu malzemeler nereye gittiği ortaya çıkarılmalı…