Eskişehirli Hayırsever Sabiha Demir’in nakdi bağışıyla Batıkent Mahallesi’ne çok güzel ve donanımlı bir anaokulu yapıldı. Eğitim kurumu Sabiha-Fahrettin Demir Anaokulu olarak 2024-2025 Eğitim yılında faaliyete geçecek.

Yenikent Mahallesi’nde bulunan Esra Akkaya Anaokulu’nda Müdür Yardımcısı olarak çalışan Seda Ünlüsoy, yaklaşık iki ay önce bu okula Kurucu Müdür olarak görevlendirildi. Okul teslim alındıktan sonra vekaleten Müdür olarak çalışmaya devam etti. Seda Ünlüsoy bu okulun kurulma çalışmalarını yaparken, aynı zamanda Esra Akkaya Anaokulu’nda da görevini eksiksiz yaptı. Her iki kurum arasında adeta mekik dokudu. Kendi aracıyla Yenikent, Batıkent arasında gidip geldi. Ünlüsoy okul müdürlüğü sınavını da kazandı. Sınav kazanmış müdürler arasında birinci sırada yer aldı.  2024-2025 Eğitim yılında faaliyete geçecek olan Sabiha-Fahrettin Demir Anaokulu müdürlük için duyuruya çıkacak. Birinci sırada yer alan Seda Ünlüsoy, kuruculuğun yaptığı bu okulun müdürü olacaktı. Ama bu olmadı. Nedense Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın bu okulun duyuruya çıkmasına izin vermedi.  Bundan dolayı Sabiha-Fahrettin Demir Anaokulu’nun kuruluşunda büyük emekleri olan Ünlüsoy’un, bu okula atanmasının önü kesildi.

Bugüne kadar çalıştığı kurumlarda çalışkanlığı ve becerikli kişiliğiyle öne çıkan, sınavda Eskişehir birincisi olan liyakat sahibi Seda Ünlüsoy, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün keyfi uygulaması nedeniyle mağdur edildi. Hayırsever parasıyla yapılan bu okul yeni eğitim yılına kadrolu müdürsüz başlayacak.  Bu uygulama ile  ‘liyakat’, ‘sınav kazanma’ gibi değerler çöpe atılmış olacak. Ülkemizde sık sık yaşandığı gibi başarı yine cezalandırılacak.

Sayın Sinan Aydın’a soruyorum;

-Liyakat sahibi ve başarılı bir kadın yöneticinin bu okula müdür olmasından niye rahatsızlık duydu?

-Bu eğitim kurumu müdürlüğü için başka birisine söz verdiği için mi bu okul duyuruya çıkmadı?

-Hayırseverin verdiği parasıyla çocukların en iyi ortamda eğitim yapmaları için inşa edilen okula ahbap çavuş ilişkisiyle liyakatsiz birisini mi müdür olarak görevlendirmeyi düşünüyor?

- 31 Ağustos 2023 tarihindeki okul müdürleri toplantısında  Bindallı giyen kadının ahlaka mugayir (aykırı) durumu mümkün değildir’(Kapalı giyinen bir kadının ahlaksızlık yapması mümkün değildir) demiştiniz. Böyle bir zihniyete sahip olduğunuz için mi bu yeni anaokulunu duyuruya çıkarmadınız?