Eskişehir Sağlık Sen'in düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında İlimizin sağlık emekçi kadınları bir araya geldi. Etkinliğe katılan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu; "Sağlık çalışanlarımız için toplu taşımadan ücretsiz yararlandıracağız sizlere neler yapsak azdır emekleriniz büyük" dedi.

Hatipoğlu daha önce de infaz-koruma memurlarına ücretsiz toplu taşıma sözü vermişti. Hatipoğlu öğrencilere kendilerine özel abonmanla yalnızca 50 TL’ye ay boyu sınırsız ulaşım sağlayacaklarını da vaat etmişti. Eskişehir bir emekli kenti. Emekliler ücretsiz taşınıyor. Eskişehir aynı zamanda öğrenci kenti.  Nebi Hatipoğlu seçimi kazanması halinde; komik bir bedel alınacağı için öğrenciler de bir bakıma ücretsiz taşınmış olacak. Polisler ücretsiz taşınıyor.  İnfaz-koruma memurları da ücretsiz taşınacak. Sağlık çalışanları da aynı şekilde hiçbir ücret ödemeden toplu taşımadan faydalanacak.Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal 8 Mart etkinliğine davet ettiği Nebi Hatipoğlu’ndan ücretsiz taşıma sözünü almış. Hatipoğlu kazanması halinde sağlık çalışanları ulaşıma para ödemeyecekleri için ekonomik olarak önemli bir kazanım elde edecek. Sağlıkta olduğu gibi Eskişehir’in en büyük camialarından birisi de eğitim camiasıdır. Peki eğitim çalışanları ne olacak?

İktidar yandaşlığı sayesinde en çok üyeye sahip olmakla övünen Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı bu soruya yanıt vermeli. Destek vermek için Hatipoğlu’nun lansman toplantısında boy gösteren, sosyal medyasında Büyükerşen’in kente kazandırdıklarını küçümseyen, AK Parti adayına övgüler düzen Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar, eğitimciler için ücretsiz toplu taşıma sözünü niye almadı? Sağlıkçılara verilen ücretsiz toplu taşıma müjdesi sonrasında eğitimciler kendisine; “İbrahim Akar Uyuma Öğretmene Sahip Çık” diye sesleniyor.  Aynı konfederasyona bağlı olan Sağlık Sen'in başarılı Başkanı Hasan Hüseyin Köksal’ı kendisine örnek almasını istiyor. Her sendika üyesinin kendi cebinden ödemesi gereken paranın devlete (bizlerin vergilerimizden) ödetilmesini Anayasa Mahkemesi tarafından iptal ettirdiği için CHP’yi protesto etmeye zaman harcayacağına, şu günlerde bol bol vaatler veren Hatipoğlu’ndan ücretsiz toplu taşıma sözü alsın. Akar, “Ne sözü alayım? Hatipoğlu zaten seçimi kazanamaz” diye düşünüyorsa o başka!..