Yazım siteye düşer düşmez çok sayıda AK Partili arkadaşım aradı. Gürhan Albayrak İl Başkanı olduğunda AK Parti Milletvekilleri Fatih Dönmez ile Ayşen Gürcan’ın sosyal medya hesaplarında kutlama mesajı paylaştığını söylediler. Nebi Hatipoğlu’nun Gürhan Albayrak’ın İl Başkanlığıyla ilgili kutlama mesajı yayınlamadığını ifade ettiler.

Haberes’te dün kaleme aldığım “AK Parti'de İl Başkanı Neden Hatipoğlu'nu Yok Saydı?” başlıklı yazımda AK Parti Eskişehir İl Başkanının kendi sosyal medya hesabında AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan ile yaptığı paylaşımdaki ilginç detaya vurgu yapmıştım. Yazımda şu ifadelere yer vermiştim;

Albayrak'ın paylaştığı fotoğrafın altına; "Milletvekilimiz Prof. Dr. Ayşen Gürcan ile birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ankara'da gerçekleştirilen Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantımıza katıldık. Şehirlerimiz için güçlü bir vizyon aziz milletimize ve ülkemize hayırlı olsun.#GerçekBelediyecilik" yazması dikkat çekti. Ancak paylaştığı bu fotoğrafta onların bir hayli gerisinde Nebi Hatipoğlu'nun görünmesi dikkatimi çekti.

Gürhan Albayrak aynı toplantıda yer alan Nebi Hatipoğlu ile fotoğraf çektirmedi?  Neden özellikle; "Milletvekilimiz Prof. Dr. Ayşen Gürcan ile birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ankara'da gerçekleştirilen Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantımıza katıldık" dedi. Aynı toplantıya katılan Hatipoğlu'nun ismini niye paylaşıma eklemedi? Bir İl Başkanı #GerçekBelediyecilik"diye Hashtag attığı paylaşımda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile fotoğrafının olmaması düşündürücü. Yoksa Albayrak ile Hatipoğlu arasında bir soğukluk mu var? Albayrak bu paylaşımla partide birilerine mesaj mı vermek istedi.

HALA KUTLAMA MESAJI YAYINLAMADI

Bu yazım özellikle AK Parti’de büyük yankı yarattı. Yazım siteye düşer düşmez çok sayıda AK Partili arkadaşım aradı. Gürhan Albayrak İl Başkanı olduğunda AK Parti Milletvekilleri Fatih Dönmez ile Ayşen Gürcan’ın sosyal medya hesaplarında kutlama mesajı paylaştığını söylediler. Nebi Hatipoğlu’nun Gürhan Albayrak’ın İl Başkanlığıyla ilgili kutlama mesajı yayınlamadığını ifade ettiler. Bende vekillerin sosyal medya hesaplarına baktım. Gerçekten  Dönmez ve Gürcan’ın kutlama mesajları var. Ancak Hatipoğlu’nun şu saate kadar hala bir kutlama mesajı yayınlamadı.  Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç’ın Sarıcakaya ile ilgili soruya verdiği yanıt aklıma geldi.

SUAT KILIÇ SARICAKAYA KONUSUNDA NEDEN HATİPOĞLU'NU İŞARET ETTİ?

Suat Kılıç, Can Kakışım’ın “AK Parti’nin neden Sarıcakaya’da aday çıkarmadığı cevaplanması gereken bir soru” yorumu için ise “AK Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayı iş adamı olmasından dolayı olabilir. AK Parti’nin Eskişehir Büyükşehir adayının esnaflıktan kaynaklı tüccarlıktan kaynaklı böyle bir mizanpaj arzusu olabilir. Cevabımızın, tepkimizin, yaklaşımımızın ne olacağı önümüzdeki günlerde görülür” ifadelerini kullanmıştı. Yani Süleyman Reyhan’ın görevinden alınmasına yol açan Sarıcakaya’da belediye başkan adayı çıkarmama konusunda Nebi Hatipoğlu’nu işaret ediyor. “AK Parti’nin Eskişehir Büyükşehir adayının esnaflıktan kaynaklı tüccarlıktan kaynaklı böyle bir mizanpaj arzusu olabilir” diyor. Hatipoğlu, Reyhan’ın görevden alınmasını tasvip etmediği için mi Gürhan Albayrak’a kutlama mesajı göndermedi? Yeniden Refah Partisi’nden bir talep gelmemesine rağmen; AK Parti’nin en çok oy aldığı Sarıcakaya’da belediye başkan adayı çıkarılmaması fikri Eskişehir’de kime ait? Bu konuda Genel Merkezi ve Cumhurbaşkanını kim yanlış bilgilendirdi?