‘Yolsuzluk yaptığı’ gerekçesiyle 26 gün önce Odunpazarı Kaymakamlığı tarafından açığa alınan Okul Müdürü Necdet Gözal’ın çevreden topladığı şişe, kutu gibi geri dönüşüm malzemelerini depoladığı Osmangazi İlkokulu’nun bodrumunun çöplük halindeki görüntüsü ‘pes’ dedirtti.

17 Mayıs’ta Görünüm’de kaleme aldığım “Okul Müdürü Yolsuzluktan Açığa Alındı” adlı makalem kentte büyük yankı yarattı. Okul Müdürü Necdet Gözal ile ilgili görev yaptığı iki okuldaki yenilir yutulur cinsten olmayan iddialar Eskişehir kamuoyunda günlerdir konuşuluyor. Necdet Gözal, Eskişehir’in en gözde eğitim kurumlarından birisi olan Osmangazi İlkokulu’nun Müdürüyken satıp, para kazanmak için okul çevresinde şişe, kutu gibi geri dönüşüm malzemelerini bodrumda depoladı. Müdürün bu geri dönüşüm ticaretinden Okul Aile Birliğinin haberi yok. Sayın Gözal bu malzemeleri okula değil, kendi cebine katkı olsun diye toplamış. Onun yüzünden bodrum çöplüğe dönüşürken, okulda öğrenci ve öğretmenler pis koku altında ders işlemek zorunda kaldı. Gözal’ın eski okulu Meserret İnel’de de okul çevresindeki karavanlardan atılan şişeleri, çöp kutularının içinden geri dönüşüm malzemelerini toplayarak, eğitim kurumunun bodrumuna saklıyordu. Osmangazi İlkokulu’ndaki bu çirkin manzara bu kurumda da yıllarca yaşandı.

Osmangazi İlkokulu içindeki çöplük rezaletini gösteren bu fotoğraflar çok daha önce bana gelmişti. Bir okul müdürünün çöp kutuları içinden ve çevreden şişe ve atık malzemesi topladığı iddialarına ‘yok artık’ diye inanmayanlar için bu fotoğrafları yayınlıyorum. Bu rezaletin fotoğrafları, Eskişehir’deki okulların müdür olarak; kimlere nasıl emanet edildiğini gözler önüne seriyor. Çalıştığı her iki okulun bodrumunu çöplüğe çeviren Necdet Gözal ile ilgili yolsuzluk iddialarını araştıran müfettişler, onun son 6-7 yıllık mal varlığını da araştırmalılar. Etkili birilerinin Gözal ile ilgili soruşturmanın Meserret İnel İlkokulu’na sıçramaması için Eskişehir İl Milli Eğitim’e ve Teftiş Kuruluna baskı yaptığı iddia ediliyor. Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, olayı soruşturan müfettişlerin baskıdan etkilenmemeleri için gerekeni yapmalıdır. Gözal ile ilgili her iki okuldaki tüm iddiaların sonuna kadar soruşturulmasını sağlamalıdır.  ‘Çiğ Yemedim ki Karnım Ağrısındiyenler, soruşturmanın sonunda çıkacak gerçeklerden korkmaz. Çalıştığı her iki eğitim kurumunu da ‘çöp okul’a çeviren Gözal umarım yaşadığı diğer ortamları da aynı benzer duruma düşürmez.