Nebi Hatipoğlu 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’yi sevmeyenlerin oylarıyla Eskişehir Milletvekili seçildi. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’yi sevenlerin oyu ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olmaya çalışacak.

Eskişehir’imizin yüz akı ağabeyimiz Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etmekten onur duyuyoruz. Yıllardır merkezi hükümetten destek alamamasına rağmen gurur duyulacak bir kent yaratan hocamızla, seçimden sonraki iktidarımızda yapacaklarımızı da değerlendirmek üzere bir araya geldik.”

Yukarıdaki sözler Nebi Hatipoğlu’na ait. Peki bu sözleri ne zaman söylemiş. 9 ay önce 2 Mayıs 2023’te İYİ Parti Eskişehir Milletvekili adayı olarak, onu ziyaret ettiğinde söylemişti.

Hatipoğlu, İki gün sonra ES TV’de katıldığı programda Gazeteci Hakkı Sağlam’ın “Tarihe kayıt düşmek için soruyorum, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden seçilir, AK Parti yine hükümet olursa partinizden istifa eder misiniz, AK Parti’ye geçer misiniz?” sorusuna şu yanıtı vermişti;  “Tabi ki geçmem. Ne işim var orada Türkiye’de iki tip siyasetçi var. 1- siyaseti iş olarak yapanlar, 2- siyaseti hizmet olarak yapanlar. Biz siyaseti hizmet olarak yapacağız.  İş kolu olarak yapmayacağız. Allah ta bizi işkolu yapmaktan nasip etmesin. Şahıs olarak bindiğim araçtan inmem yani.”

SADECE YÜZDE 0,67 ARTTIRDI

Yılmaz Büyükerşen’e övgüler yapıp, “şahıs olarak bindiğim araçtan inmem. Ne işim var AK Parti’de” diyen Nebi Hatipoğlu 14 Mayıs’ta seçimlerde İYİ Parti’den Eskişehir Milletvekili seçildi.  2 Kasım 2023’te İYİ Parti’den istifa etti. 7 Kasım’da AK Parti’ye katıldı. Ve bu partiden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.  İYİ Parti 14 Mayıs seçimlerinde Nebi Hatipoğlu gibi bir flaş isme rağmen Eskişehir’de beklediği oya ulaşamadı. 2018 seçimlerinde yüzde 13,49 oy toplayan İYİ Parti 14 Mayıs 2023 seçimlerinde yüzde 14,16 aldı. Yani oyunu 0,67 oranında arttırdı.

BUNUN OLMASI SİYASETTE MÜMKÜN MÜ?

Seçimde 87 bin 11 oy aldı. İYİ Parti Hatipoğlu’nun olmadığı bir önceki seçimde 76 bin 77 oy almıştı. Peki 14 Mayıs 2023 seçimlerinde 87 bin oyun kaçı Hatipoğlu’nun şahsi oyudur?  2018 ve 2023 seçimleri arasında 10 bin 934 oy farkı var. Bu 10 bin 934 oyda yeni seçmen oyları da var. Genel Başkan Akşener’in da var. Diğer adaylarında oyları var. 0,67 oy artışının yüzde 50’si Hatipoğlu sayesinde oldu diyelim. Bu da 5 bin 500 oyun Hatipoğlu’nun şahsi oyu olduğunu gösterir. Diğer kalan 81 bin 500 oy İYİ Parti’nin Eskişehir’deki kendi oyu. Hatipoğlu 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’yi sevmeyenlerin oylarıyla Eskişehir Milletvekili seçildi. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’yi sevenlerin oyu ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olmaya çalışacak.  Bunu başarırsa, 10,5 ay içinde Erdoğan ve Bahçeli’yi sevmeyenlerin oyuyla önce milletvekilli,  Erdoğan ve Bahçeli’yi sevenlerin oyu ile de sonra belediye başkanı olmuş olur. Peki siyasette bunun olması mümkün mü? 27 yıllık bir gazeteci olarak bunun çok uzak bir ihtimal olduğunu düşünüyorum. Nebi Hatipoğlu’nun kısa siyasi deneyiminde yaptıkları, merhum Demirel’in şu sözlerini hatırlattı;  “Dün dündür. Bugün Bugündür.” “Siyasette 24 Saat Çok Uzun Süredir.” “Hamsi Kavağa Çıkar mı?”  “Dünkü Güneş ile Bugünkü Çamaşır Kurutulamaz.”