31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Özkan Alp oyların yüzde 64,26’sını alarak, üçüncü defa Beylikova Belediye Başkanı seçilmişti. Alp bugün Beylikova’nın değil, Odunpazarı’nın Belediye Başkan adayı.

BEYLİKOVA’DAKİ SEÇİM KAFA KAFAYA GEÇİYOR

AK Parti onun yerine Tarım Kredi Kooperatifi eski Müdürü Vahit Kara’yı aday gösterdi. CHP’de Avukat Hakan Karabacak ile seçim yarışına çıktı. Özkan Alp, sadece AK Partililerden değil, her kesimden oy alabiliyordu. Vahit Kara’nın öyle bir potansiyeli yok. Ancak Beylikova kırsalında önde gözüküyor. Beylikova merkezinde de Hakan Karabacak önde.  CHP Beylikova İlçe Yönetimindeki 11 kişiden sadece üçü çalışıyor. 8 yönetim kurulu üyesi meclis üyesi listesine tepkili oldukları için çalışmıyor. Yazılan isimlerin bazılarının AK Partili olduğunu söylüyorlar. Odunpazarı adayı olan Özkan Alp, Beylikova’yı da bırakmıyor.  Vahit Kara’ya destek veriyor. Kendi oy potansiyelini ona yönlendirmek için var gücüyle çalışıyor. Hakan Karabacak seçimi kazanmak istiyorsa aday adaylığında rakibi olan Soner Kutlu’nun desteğini mutlaka almalı. Onunla birlikte kırsal köylere gitmeli. Kırsaldaki CHP’li küskünleri Kutlu ikna eder. Seçimin kaderini Ağrılılar ve göçebe aşiret oyları belirleyecek gibi gözüküyor. Beylikova’da şu andaki yarış kafa kafaya gidiyor. Seçimin galibini, küçük detaylar ve yapılan hatalar belirleyecek. Şu anda Vahit Kara yarışı bir adıml önde götürüyor. CHP beklenilen hamleleri yapmazsa seçimi kaybeder.

MAHMUDİYELİLERİN YİNE TERCİHİ GÜNDOĞAN OLACAK

31 Mart 2019 seçimlerinde CHP adayı İshak Gündoğan oyladın yüzde 60,83’ünü alarak  ikinci defa Mahmudiye Belediye Başkanı seçilmişti.  AK Parti adayı Mustafa Arslan yüzde 30,20 oy almıştı. Gündoğan, Arslan’ı ikiye katlayarak, seçimi çok rahat kazanmıştı. İshak Gündogan 5 yıl sonra yine aday. 10 yıllık yaptığı hizmetler ve seçim tecrübesiyle yine güçlü aday profili çiziyor.  AK Parti Gündoğan’ın karşısına İş İnsanı Murat Uçarer’i çıkardı. Uçarer’in, seçimi kazanabilmek için tıpkı Nebi Hatipoğlu gibi çok vaatler ve proje sözleri vermesi dikkat çekiyor. Ancak Mahmudiye seçmeni bu vaatler rağmen, tercihini İshak Gündoğan’dan yana yapacağını düşünüyorum. Mahmudiyelilerin büyük çoğunluğu Gündoğan’ın hatasıyla, sevabıyla, çalışkanlığıyla, hoyratlığıyla, doğallığıyla seviyor. Uçarer’in işi hiçte kolay değil.