Burçlar kuşağının (Zodyak) ilk burcudur. Yeniden başlamanın, uyanışın ve hareketin sembolüdür. Kişisel gelişimde yeni bir dönemi ve ataklığı simgelemektedir. Koç insanı her şeyi ağzına geldiği gibi söylemeye eğilimlidir ve agresif davranışlar gösterir.

Koç insanını simgeleyen söz yani mottosu ise "Ben buyum”dur. Koç burcunun yönetici gezegeni Mars olarak bilinmektedir. Birçok özelliklerinden birkaçı olan hırslı ve sabırsız olmaları ile bilinmektedirler.

Koç burçları kişisel olarak çabuk sinirlenebilen bireyler olarak bilinmektedir. Arkadaş çevresi ve aileleri tarafına gözü kara olarak nitelendirilmelerine rağmen birçok durumda şefkatlidirler. Özellikle bazı bireylerde uğurlu taş kavramı bulunmaktadır. Bu burçların yaygın uğurlu taşları pırlanta, yakut, ametist olarak bilinmektedir.

Vücutlarına taktıkları aksesuarlar da bu taşlar ağırlıkta olmaktadır. Mars'ın Dünya üzerindeki çekimlerinden dolayı bu bireylerin uğurlu sayıları 9 olarak belirlenmiştir. Özellikle işlerinin en yolunda gittiği ve kendilerini en şanslı hissettikleri gün olarak haftanın ikinci günü seçilmiştir. En şanslı gün olarak belirlenen salı günü daha çok işlerini halletmektedirler. Koç burçlarının en güçlü özellikleri arasında cesaretleri gösterilmektedir. Öyle ki birçok insanın düşünemeyeceği bile durumlarda gözleri kapalı olarak gidebilirler. Genellikle kendilerinden beklenilen performansın üzerinde işlev gösterirler.

Diğer en önemli durumları ise aşırı şanslı bireyler olarak bilinmektedir. Özellikle kendilerinin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak her türlü durumlara saygı ile yaklaşmaktadır. Arkadaşları ve aileleri ile vakit geçirmekten oldukça keyif almaktadırlar. Aileleri ve arkadaşlarıyla yapmak istedikleri aktiviteler arasında piknik yapmak ve beraber bir akşam yemeği tarzındadır. Özellikle ailelerine karşı koruyucu oldukları için akşam yemeklerinden oldukça zevk almaktadırlar.

Bu yılın ve ayın en önemli olayları ise Ay ve Güneş tutulmasıdır.

25 Mart 2024 teki ay tutulması 07 de terazi burcunda 113 Saros numaralı olarak kayıtlara geçecek.

Bundan önceki tutulma 14 Mart 2006 yılında gerçekleşmişti.

Aynı Saros numaralı bir sonraki tutulma ise 5 Nisan 2042 de olacak.

Ay Tutulması ülkemizden görülmeyecek. Afrika, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika ve Asya’nın Kuzey doğusunda görülecek.

8 Nisan 2024 teki güneş tutulması 18.20 de koç burcunda 139 Saros numarası ile gerçekleşecek.

Aynı Saros numarasındaki tutulma 29 Mart 2006 da gerçekleşmişti.

Aynı serinin bir sonraki tutulması ise 20 Nisan 2042 yılında olacak.

Güneş tutulması 8 Nisan'da Meksika, ABD'nin doğu bölgeleri ve güneydoğu Kanada'dan görülebilecek.

Eski astrologlar tutulmaları negatif olaylar olarak görmüşler. Onlara göre tutulmalar insan hayatında üzücü olaylara sebebiyet verir, bir şeylerin sonlanacağını gösterirler. Stresli zamanlardır ve aniden ortaya çıkan problemleri gösterirler.

Tutulmalar, hayatımızın daha evvelce karanlık kalmış alanlarını aydınlatırlar. Daha evvelce görünür olmamış şeylerin görünür hale gelmesine neden olurlar. Gizli kalmış şeylerin açığa çıkma zamanlarını gösterirler. Artık ertelenen, bir kenara atılan şeylerin değişmesi zamanının geldiğini gösterirler. Bu aynı bir deprem gibidir. Sarsar ve nelerin temizlenmesi, bitmesi, yıkılması gerektiğini gösterir.

Ay tutulmaları duygusal konuları öne çıkarır. Kendi üzerinde çalışmak, kendi hakkında bilgi edinmek, eldeki işleri tamamlamak ve artık bir kenara bırakmak zamanıdır. Ay tutulması dönemlerinde duygusal olarak dengeyi sağlamak zor olduğundan, önemli kararlar vermekten kaçınmakta fayda vardır. Bu dönemde çok aktif ve dışa dönük olmak yerine, içe çekilmek, kendi dinamiklerini gözden geçirmek, yalnızlığı tercih etme eğilimi görülebilir.

Ay tutulmaları, eskilere göre kötü şeylerin işaretçisiydi ve duygularda mantıksız tepkiler uyandırırdı. Ay, eve aileye ve bireysel olarak duygulara ait şeyleri gösterdiğinden, Güneş tutulmalarına nazaran daha içsel kalan etkileri tetiklerler. Ama bunların etkileri sonuçta topluma ve politik, siyasi hayata da yansımaktadır.

Güneş tutulması yapabileceğinizi hiç düşünmediğiniz şeyleri yapmanıza yardımcı olurlar. Tutulmalar değişiklik ve yeni durumların ortaya çıkmasına yol açar. Kesinlikle her şey olumlu olacak diye bir şart yok. Tutulmalar bazen size yeni bir kapıyı açarlar, daha önce asla giremediğiniz bir kapı ardına kadar açılır.

Güneş tutulmaları, Ay tutulmalarından farklı bir şekilde başlangıçları vurgular. Hayatınızda bir şey bitiyor ve yeni bir şey başlarken belki de aylar sonra yaşamınız düzene girecektir. Yeni bir oluşumun başlangıç sinyalidir. Şunu unutmayın değişmeyen tek şey değişimdir ve değişimleri tutulmalar sağlar.

 Bu ay Mars 22 Mart'ta Kova burcundan ayrılıp Balık burcuna girdiğinde, önümüzdeki haftalarda muhtemelen daha fazla dinlenme ve mahremiyet isteyecek ve sosyalleşmekten biraz uzaklaşacaksınız.

1 Nisan'dan 25 Nisan'a kadar Merkür gerileyecek, bu nedenle bir sözleşme imzalamanız gerekiyorsa bunu mart ayında yapın. Aynı şey, elektronik bir eşya veya araba ya da önemli mobilyalar gibi pahalı bir şey satın almak istiyorsanız da geçerlidir.

Koç ve Yükselen Koçlar; Ay tutulması sizin burcunuzda gerçekleşiyor.  ilişkiler ve yakın kontaklarınızla ilgili konuları şekillendirecek. Partner ilişkilerinde belirleyici olmak isteyeceksiniz.  Çalışma hayatında kendinizi motive edecek gelişmeler oluşabilecek. Güneş Tutulması; Ön plana çıkabileceğiniz bir dönem, sizden gizlenen bazı konular ile ilgili tepkilerinizi kontrol altında tutun. Sağlık konusunda temkinli olurken, borçlanırken dikkatli davranmanız önem teşkil edebilir. Güzel bir ay diliyorum.

Boğa ve Yükselen Boğalar; Ay tutulması sizin çalışma hayatınız ve sağlık konularınızı ilgilendiren alanda olacak. Hayatınızda bazı olayları yönlendirme konusunda her şey istediğiniz gibi olmayabilir. Güneş Tutulması; Evliliğiniz veya ortaklığınız ile ilgili sizden gizlenen bazı olaylar su yüzüne çıkabilir. Sevdiğiniz kişinin sağlık sorunları ile ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Güzel bir ay diliyorum.

İkizler ve yükselen ikizler; Ay tutulması sizin aşk, çocuklar, keyif aldığınız alanlarda olacak. Hayattan daha fazla keyif alacaksınız. Güneş Tutulması; Tanınırlık, bilinirliğinizi hızla arttırabileceğiniz bir yıllık bir süreç olacak önünüzde. Hobilerden meslek edinebilir, sosyal platformlarda ve sosyal çevrede başarılı bir şekilde kendinizi tanıtabilirsiniz. Sorumluluklarınızın farkında olarak hareket etmeniz önemli. Güzel bir ay diliyorum.

Yengeç ve Yükselen Yengeçler; Ay tutulması sizin aile ve kökler alanlarınızda gerçekleşecek. Aile içi tartışmalarınız varsa artık nihayete erebilir. Güneş Tutulması; Sağlık ve gündelik hayatınızda önemli değişiklikler yaşanabilir, karmik hak edişler veya borçlar karşınıza çıkabilir. Bazıları iş hayatıyla ile ilgili yeni sorumluluklar alabilir. Güzel bir ay diliyorum.

Aslan ve Yükselen Aslanlar; Ay tutulması sizin iletişim, anlaşmalar, sözleşmeler, yakın çevreler ile olan konularınızı sonuçlandırabilir. Güneş Tutulması; Yurtdışı, eğitim, vizyon, iletişim konularına vurgu olacak bir dönem. Çok hızlı kendinizi ortaya koyabileceğiniz, tanıtabileceğiniz bir süreç bekliyor sizleri. Yeni iletişim veya e-ticaret kanalı kurma fikriniz olumlu sonuçlanabilir. Keyifli uzak seyahatler yapabilirsiniz. Güzel bir ay diliyorum.

Başak ve Yükselen Başaklar; Ay tutulması sizin finansal kaynaklarınızla ilgili konularda olacak. Para konusunda şanslı olabilirsiniz. Güneş Tutulması; kişisel haritalarda borçlanma ve ortak gelirler ön plana çıkıyor. Bu süreçte bir dileğiniz için borçlanma yoluna girebilirsiniz. Bazıları ufak operasyonlar geçirebilir veya yeni tutkulu bir ilişkiye başlayabilir. Güzel bir ay diliyorum.

Terazi ve Yükselen Teraziler; Ay tutulması sizin yaşantınızı yeniden kuracağınız detaylar konusunda fırsatlar sunacak. Güneş Tutulması; Kişisel haritalarda evlilik, otaklık ve sözleşmeler ön plana çıkıyor. Bazıları evlenme veya boşanma kararı alabilir bu süreçte. Bir yıllık süreçte güçlü ve dönüştürücü aşk hikâyelerinin başlaması olası. Özellikle yurtdışı ve yabancı flörtler söz konusu olabilir. Güzel bir ay diliyorum.

Akrep ve Yükselen Akrepler; Ay tutulması sizin yaratıcılığınızı ön plana çıkartacaktır.  Güneş Tutulması; borçlar ortak gelirler tarafından geliyor. Bazı mülklerin el değiştirmesi gerekebilir bu süreçte, alım satım veya miras yolu ile gelen. Tutkulu bir aşk ilişkisi kapınızı çalabilir, çocuklar ile ilgili haberler gelebilir. Dönüşümün keyfini çıkarın. Güneş tutulması; iş ve iş arkadaşları, gündelik hayatın koşturmaları, sağlık, hastalıklar, temizlik, hijyen konuları ve evcil hayvanlar, hizmet verdiğiniz alanlar, yanınızda çalıştırdığınız insanlar gibi konular hakkında bazı finaller yaşayabilirsiniz. Güzel bir ay diliyorum.

Yay ve Yükselen Yaylar; Ay tutulması sizin topluluklar gruplar içerisindeki yapılandırmanızı gösteren evinizde olacak.  Güneş Tutulması; Kişisel haritalarda flörtler, hobiler, çocuklar ön plana çıkıyor. Güzel gelişmelerle dolu bir yaz sizi bekliyor diyebiliriz. Keyifli vakitler ve yıllarca hatırlanacak anılar biriktireceksiniz. Hayatın sahnesinde, bu hayatı yaşıyorum der gibi bir yaz olacak. Güzel bir ay diliyorum.

Oğlak ve Yükselen Oğlaklar; Ay tutulması sizin kariyer evinizde olacak, otorite ve statü konularında belirleyici etkilere sahip olacaksınız. İktidar olacağınız konuların başında iş yaşamınız var. Güneş Tutulması; Kariyer değişikliği veya toplumdaki statü değişiminize bağlı taşınmayı düşünebileceğiniz bir dönem sizi bekler. Ev ve kariyer işleri sizin bir yıllık gündeminiz olmaya aday. Güzel bir ay diliyorum.

Kova ve Yükselen Kovalar; Ay tutulması sizin yabancı kültürler, yurt dışı konuları, vize-pasaport gibi işlemler evinizde olacak. Güneş Tutulması; İletişim, ticari bağlantılar, yurtiçi seyahatlerin bol olacağı bir yaz süreci sizleri bekler. Zaman zaman bunlara finansal kaynaklar bulmakta zorlanabilirsiniz. İtibarlı bir kişi ile aşk ilişkisi başlayabilir Hobi ve çocuklarınız ile ilgili keyif veren gelişmeler yaşanabilir. Güzel bir ay diliyorum.

Balık ve Yükselen Balıklar; Ay tutulması sizin hak hukuk adalet konularını içeren evinizde olacak. Başlamış olan davalarınız varsa bu süreçte çözüme ulaşmasını bekleyebilirsiniz. Güneş Tutulması; Size yeni bir iş imkânı sunabilir. Beklentinizi karşılayacak gelirde bir iş bulabilirisiniz. Bir yıl boyunca ana motivasyonunuz para ve para kazanmak olacak. Olası kırık çıkıklara karşı temkinli olmanız ayrıca önem teşkil ediyor. Güzel bir ay diliyorum.