Eskişehir Vali Hüseyin Aksoy'un adı, eski görev yeri olan Samsun’da bir bulvara verilme teklifi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oylamaya sunuldu. Teklifin oy birliği ile kabul edilmesiyle, Vali Hüseyin Aksoy'un adı 2010-2014 yılları arasında görev yaptığı Samsun’un Tekkeköy ilçesi Çinik Mahallesi'ndeki bulvara verilecek.

"LOJİSTİK MERKEZİNİN FİKİR BABASI"

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, konuyla ilişkin yayınladığı mesajda, "Vatan Bulvarında adının yaşatılması çok kıymetli bir ahde vefa örneği olmuştur" dedi. Vali Aksoy'un Samsun Lojistik Merkezi projesinin fikir babası olduğunu söyleyen Murzioğlu, "Bugün Samsun için gururla söz ettiğimiz Samsun Lojistik Merkezi projesinin fikir babası ve bu yönde inisiyatif alan kurumları aynı amaç etrafında bir araya getiren kişi ise 2010-2014 yılları arasında Samsun Valisi görevini yürüten Sayın Hüseyin Aksoy’dur. Sayın Aksoy, sadece lojistik bağlamda öngörülerini şehrimize yatırım olarak kazandırmamış aynı zamanda Türkiye’nin ilk güdümlü projesi olan Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nin uygulanması hususunda da büyük emek ve mesai harcamıştır" dedi. 

“HOŞ BİR SEDA BIRAKABİLMİŞSEK NE MUTLU”

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy Haberes Dergisi'nin 4'ncü yıldönümü sayısının özel konuğu oldu.  Kendisine; Türkiye’nin en uzun süre görev yapan en kıdemli valisisiniz. Görev yaptığınız yerlerde hep güzel izler bıraktınız. Bu başarınızın sırrı nedir?” sorusunu yöneltmiştim.

Aksoy sorumuzu şu ifadelerle yanıtlamıştı; Vali olarak, yönettiğiniz il için, o ilin insanı için özel çalışmalar yürütmeli ve çözümler üretmelisiniz. İşinizi, görevinizi ve görev yerinizi severek yapmalısınız. Hayatın, işin, mesleğin, başarının anahtarı sevgidir. ‘Aşkınan çalışan yorulmaz.’ Bunun için ‘Severek çalışmalı, sevgiyle, sabırla her adımınızı atmalısınız.’ Hemşerimiz Yunus Emre’nin dediği gibi ‘Sevelim, sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz.’ Hoş bir seda bırakabilmişsek ne mutlu.”

Hüseyin Aksoy 2001 yılından bugüne 23 yıldır aralıksız Valilik görevi yapıyor. Türkiye’nin en kıdemli Valisi. Muğla Valisi olarak göreve başlayan Aksoy sırasıyla Mersin, Samsun, Diyarbakır, Kocaeli ve Aydın Valiliği yaptı. Sayın Hüseyin Aksoy, röportajda söylediği gibi gittiği her yerde hoş bir seda bırakmış. Valimizi kutluyorum. Eskişehir’de görevini tamamlayıp, ayrıldığında kentimizde de hoş bir seda bırakacağına inanıyorum.


pusulabet