Eskişehir halkı bu yerel seçimlerde sadece belediye başkanlarını seçmeyecek hem de Eskişehir'in nasıl bir şehir olacağını da seçecekler. Bazı kesimlerin Yılmaz Büyükerşen tarafından yeni imar alanları açılmadığı ve bu sebeple göç  alınamadığından şikayet ediyorlar. Göç alınmadığı için organize sanayideki fabrikaların işçi bulamadığı iddiasındalar.

Yılmaz Büyükerşen'in aday olmaması gerektiği şeklinde yoğun bir propaganda ile seçimlerde şehri imara açarak göç almasını sağlayacak bir belediye başkanı seçerek organizenin işçi sorununu çözecekler. 

Göç ,kontrolsüz büyüme , hızlı nüfus artışı şehirleri yaşanmaz hale getirmekten başka bir işe yaramaz. Örneğini görmek isteyen Bursa'ya baksın güzelim yeşil Bursa ne hale geldi görsünler. Yılmaz Büyükerşen gitsin korosunda yer alanlara göre  yeni imar alanları olmadığı için konut fiyat ve kiraları çok yüksekmiş. Oysa inşaat malzemelerindeki fiyat artışları hiç de öyle söylemiyor. Hem de yeni imar alanları açıldığında bu alanların sahipleri de yerlerini konutlar ucuz olsun diye kimseye bedava vermeyecekler. 

Yılmaz Büyükerşen'in şehre bir çok hizmetinin yanında en büyük faydası Eskişehir'i niteliksiz göçten korumuş olmasıdır. Eskişehir'in yoğun ve kontrolsüz göç alması şehri yaşanmaz hale getirir. Organize sanayi işçi bulsun diye göç alınmasını savunanlar dahi yarın pişman olurlar. Fabrika sahiplerinin 'işleri görülsün, ucuz iş gücü bulsunlar' diye  Eskişehir'in geleceği ateşe atılamaz. Patronlar doğal olarak kendi işlerine geleni ve menfaatlerine olanı savunuyorlar. Eskişehir'in sağ duyulu ve şehrini seven halkı da kendisi için iyi olanı savunmalıdır. Muhakkak ki yeni imar alanları açılmalıdır. ama bu yapılırken kontrol elden bırakılmamalıdır. Seçimler, 'Eskişehir daha  hızlı büyüsün, göç alsın, daha kalabalık olsun' diyenlerle yavaş ama 'kontrollü büyüyelim' diyenler arasında yapılacaktır. Eskişehir halkının oy kullanırken adaylara bir de bu gözle bakmalarında fayda var.