3 yılı aşkın süredir Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Mustafa Özcan Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğüne, Daire Başkanı olarak atandı. Bu atamadan sonra herkes 400 bini aşkın nüfusu ile çok sayıdaki ilden daha kalabalık olan Tepebaşı’nın yeni İlçe Milli Eğitim Müdürünün kim olacağını merak ediyor.

HEPSİ DE BAŞARIYLA YAPAR

Eskişehir’in başarılı okul müdürlerinin adları Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için geçiyor. Ertuğrulgazi İlkokulu Müdürü Emine Tuç, Eskişehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Ersin Kökten, İkieylül Ortaokulu Müdürü Celal İrtekin, Dumlupınar İlkokulu Müdürü Nurettin Ateş, Melahat Ünügür Ortaokulu Müdürü Ahmet Berberler’in isimleri kulislerde yüksek sesle dilendiriliyor. AK Parti iktidarının koalisyon ortağı olan MHP’de Tepebaşı’nda ülkücü kökenli bir İlçe Milli Eğitim Müdürü istiyor. Bu konuda da Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sinan Gülşen’in adı öne çıkıyor. Bu altı isimde gerçekte pırıl pırıl insanlar. Hepsi de Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini başarıyla yapar. Eğitim kulislerinde geçen başka bir senaryoya göre de Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhammet Büyük’ün Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü yapılacak. O’nun yerine Emine Tuç, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilecek.

ESKİŞEHİR YİNE İSTANBUL’UN STAJ YERİ Mİ OLACAK?

Öte yandan İstanbul’dan bir tarikat bağlantılı Şube Müdürünün Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanacağı iddia ediliyor. Eğer Eskişehir’de hiç adam kalmamış gibi yine İstanbul’un ilçesindeki bir şube müdürünü Eskişehir’de ilçe müdürlüğü stajı yaptırılırsa, Eskişehir’deki AK Parti ve MHP Teşkilatları dükkanı kapatsınlar. İktidar milletvekilleri Fatih Dönmez ve Ayşen Gürcan, İl Milli Eğitim’den sonra Tepebaşı’nda da Eskişehir’i bilmeyen, tanımayan, kentin yapısına uygun olmayan bir ismin gelmesine sessiz kalırlarsa; bunun bedelini AK Parti Eskişehir’de 31 Mart’ta 2024 Yerel seçimlerinde öder.

Eskişehir’e İl Milli Eğitim Müdürlüğü stajı yapması için gönderilen Sinan Aydın’ın okul müdürleriyle yaptığı toplantıda “Türk’ün yanından Müslümanlığı alın geriye hiçbir şey kalmaz”, “Bindallı giyen kadının ahlaka mugayir (aykırı) durumu mümkün değildir” şeklindeki skandal sözleri sadece Eskişehir’de değil, tüm Türkiye’de tepki toplamıştı. Eskişehir gibi aydın bir kentin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğunda oturan zat; “Kapalı giyinen bir kadının ahlaksızlık yapması mümkün değildir” deme cüretini gösterip, skandal bir ayrımcılığa imza atmıştı.  Sinan Aydın gibi yeni skandallara yol açacak birisi daha getirilirse; AK Parti Eskişehir için 31 Mart’ı beklemeden bir bardak suyu şimdiden içsin.