Doğum günleriniz kutlu olsun sevgili akrep burçları (23 Ekim -21 Kasım)

Akrep burcunun özelliklerine bakacak olursak; Yönetici gezegeni, Mars ve Plutodur. Sabit karakterli su gurubu burçtur. Uğurlu günü salıdır. Uğurlu sayısı 9, siyah uğurlu renkleridir. Tutku, cinsellik, seks, şehvet, dönüşüm, ölüm, büyü, hırs, kıskançlık, kinci, sezgisel, şaman, takıntı, entrika, küllerinden yeniden doğma, şifacı, spiritüel.

Akrep burcu ölüm ötesiyle alakalı en önemli karma burcudur. Okült astrolojisinde yeniden doğuş, sonlanma, tabiatın ölümü, bir şeyin bitmesi ve daha sonra yeniden doğması anlamına gelir.

Kibirli ve sinsidir. Bir şeyleri dönüştüremezse, enerjiyi boşaltamazsa o enerji kendine döner yani kendini öldürür. Doğum haritasında cinsellik, krizler, değişim, ölüm ve kayıplarla beraber büyümeyi temsil eder. Bir kişinin haritasında Akrep burcu baskınsa hayatında büyük krizler olacak ve bu krizlerle baş etmeyi öğrenecek demektir. Akreplerin bir kısmı ölümü bir kısmı dönüşümü temsi ederler.

Doğum zamanlarına göre akrep burçları 3 gruba ayrılırlar. Burcun ilk 10 gününde doğanlar akrep akreptir. Burcun ikinci yarısında doğanlar yılan Akreplerdir. Serpents Akrep de denir. Daha çok şifacıdır. Tıp doktorları, cerrahlar, okültistler, spiritüelistler genelde yılan Akreplerdir. Akrep Akrep gibi değildir, daha dönüştürücü ve çözücüdür. Yılan gibidir. Hem zehirleyebilir hem de şifalandırabilir. Dönüştürücü, daha yumuşak, şifacı ama yine de krizler yaşayan ve yaşatan insanlardır. Akrep enerjisini dönüştürmek ve şifalandırmak için kullanırlar. Akrep burcunun hem zehri ile öldüren, şifası ile derman olan ve dönüştüren özelliği vardır.

Akrep burcu bu 3 yapıyı içinde barındırır. Akrep burcundaki gezegenler sert açılar alıyorsa Akrep Akreptir. Tehlikelidir, sözleri zehirlidir, gerçekleri söylediğini söyler ama o arada seni de ezer, acı verir. Yılan Akrep tedavi eden, şifa verendir ama yine de bir Akreptir. Kötünün iyisi gibidir.

Kartal Akrep çok özeldir, nadir bulunur, çok değerli insanlardır. Kartal Akrep insanını bulmak kolay değildir. Kartal akrepler büyük mucit, büyük öğretici, ölüm ve yeniden doğum konusunda uzmanlaşmış özel ruhlardır. Geçmiş yaşamlarda karmalarını bitirmiş görevli insanlardır ve buradaki görevli insanları da dönüştüren insanlardır. Kartal Akrep peygamber tipi bir etkiye sahiptir.

Kartal Akrep nedir! Kartalın belli bir yaşa geldiğinde, yaşlandığında bir karar vermesi gerekir. Acılarda da biz bir karar veririz, bazıları pes eder oyundan çıkar, bazıları dönüşür ve devam eder. Kartal ya ölecektir ya da büyük bir acıyla yeniden doğacak, yenilenecektir. Tırnaklarını söker, tüylerini yolar, gagasını taşlara vurarak parçalar. Kendine feci bir acı yaşatır. Aradan bir zaman geçer. Tüylerinin, tırnaklarının yeniden çıkmasını ve gagasının yenilenmesini bekler. Yani dönüşür.

Akrep. Akrebin çaresiz kaldığında kendini sokma refleksi kendini öldürmek içinse, Kartal Akrepte amaç büyük acılar yaşayarak dönüşmek, dönüştürmek ve küllerinden yeniden doğmaktır. Haritada bir

Akrep enerjisi varsa dönüşmeye ve dönüştürmeye açıktır. İster fark ederek, ister fark etmeyerek bir şekilde hem kişinin kendi dönüşecektir hem de etrafındakileri dönüştürecektir. Çünkü burada bir karma vardır.

Her 28 yılda bir Satürn Akrebe gelerek toplumsal olarak da krizlere sebep olur. Akrep burcu hangi evinizde ise o ev konularında dönüşüm yaşayacaksınızdır, dedikten sonra bu ayın enerjilerine bakalım hep beraber.

Bu ay 19 Kasım tarihinde ay tutulması olacak tutulmada Mars Uranus karşıtlığı var. Aniden gelişecek sert olaylar, kazalar, deprem, patlamalar, gençlerle ilgili şok edici haberler, askeri hareketlilik, okulların ve eğlence mekanlarının hakkında yeni kararlar çıkması, olmak üzere yoğun bir gündem yaşama olasılığımız olabilir.

Ay tutulmaları 1 yıllık zaman dilimleri içerisinde etkisini yoğun olarak gösterebilir.   

4 Aralık tarihinde bir de güneş bir de ay tutulması yaşayacağız. Güneş tutulması genellikle erkekler ve ülke yöneticileri ile ilgili olaylara sebebiyet verir. Türkiye haritasında çalışanları gösteren evde olan tutulma ile çalışma koşullarında değişikliklere gidilebilir. Mahkemeler, miras konuları, alacaklar, mahkeme yolu ile çözülecek davalarda gelişmeler yaşanabilir. Yabancı ülkeler, yabancı paralar gündemi oluşturacaktır.

10 Kasım Ulu Önder sevgili Atatürk’ün ölüm yıldönümü. Ölümsüz ruhu önünde saygı ile eğiliyorum. Bize bıraktığı Cumhuriyet için sonsuz minnetle ruhu şad olsun.

Bu ay özellikle 10 kasımda sert enerjileri barındırıyor. Mars ile kavuşan Merkür bizi zihinsel enerji olarak yükseltir. Agresif söylemler başımızı her an derde sokabilir. Özellikle trafikte dikkatli olmak lazım. Hız limitlerine lütfen uyun.

Mars ile Satürn arasındaki kare açıda otorite ile çekişmeler gündeme gelebilir.

12 Kasımda Neptün’le güneş arasındaki güzel açı bizi tatlı hayallere sürükler. Olaylara biraz daha yumuşak bakış açısı geliştirebiliriz.

15 Kasımda Kalp ve şeker hastalarının sağlıklarında değişimler olabilir. Sağlık takibinizi ihmal etmeyin. Özellikle kadınların dikkatli olması gerekiyor. Kadınlar duygusal travmalar yaşayabilirler.

18-19 Kasım tarihlerinde keyfimiz yerinde olur. Değerlendirelim.

21 Kasımdaki Merkür ve Jüpiter arsındaki gergin açıda büyük vaatler, yalanlar, abartılı olaylar gündeme gelebilir.

22 Kasım sabaha karşı Güneş Yay burcuna geçecek tüm Yay burçlarının doğum günü kutlu olsun. Güneşin yay burcuna geçmesiyle kasvetten biraz sıyrılıp hayata daha neşeli bakmaya başlayabiliriz.

29 Kasım’daki Mars Neptün arasındaki açı hayalleriniz gerçekleştirmek için size imkanlar sunabilir. Hedefinize giden hayallerinizi harekete geçirin.

6 Aralıktaki Mars Plüton arasındaki güzel açıda spor yapmaya başlamak için daha ne bekliyorsunuz. Bırakmak istediğiniz ne varsa bu zamanda niyet edin ve sonlandırın. Bir daha geri gelmemek üzere hayatınızdan çıkartın.

7-9 Aralık tarihlerinde gökyüzü yine gergin. Seyahatler, yaşlılar ile arada oluşacak gerginlikler, yalan haberler, enerjinizde düşmeler, acele ederek kazalara sebep vermeler derken sakin kalın lütfen. Dedikten sonra yükselen burçlara göre gündemimize bakalım.

Yükselen Koç Burcu: Sevgili koçlar ay tutulması finansal kaynaklarınız konusunda sizi etkileyecek. Yabancı kaynakları kullanmak konusunda şanslı olabilirsiniz. Güneş tutulması ile size eğitimler, yabancı ülkelere seyahat, yabancılarla ticaret konularında yeni başlangıçlar, anlaşmalar sözleşmeler getirebilir

Yükselen Boğa Burcu: Sevgili boğalar ikili ilişkiler ve finans konuları gündeminizde olacaktır. Hayatınızda önemli kararlar alma arifesinde olabilirsiniz. Gelirlerinizde artış olabilir.

Yükselen İkizler Burcu: Sevgili ikizler sağlığınızla ilgili konular gündeminizde olabilir. Yaptırmanız gereken tetkikler varsa ani olaylar yaşamadan çaresine bakmalısınız. Hayatınızda ikili ilişkiler ve yeniliklerle ilgili önemli kararlar alabilirsiniz.

Yükselen Yengeç Burcu: Sevgili yengeçler çocuklarınız, aşk hayatınız, yaratıcılığınız, çalışma şartlarınız gündeminizde olacak. Sosyal ortamlardan gelebilecek şok edici olaylar yaşayabilirsiniz.

Yükselen Aslan Burcu: Sevgili aslanlar eviniz, aileniz, işiniz, kariyeriniz, çocuklarınızın eğitimi, ikili ilişkiler ve ortaklıklar gündemdeki konularınız olabilir.

Yükselen Başak Burcu: Sevgili başaklar kardeşleriniz, komşularınız, sözleşmeleriniz, ani olarak seyahatleriniz gündemde olabilir. Sözleşme imzalarken ya da trafikte biraz daha dikkatli olun.

Yükselen Terazi Burcu: Sevgili teraziler kazançlarınız, harcamalarınız, kredileriniz, kardeşleriniz, komşularınız, çocuklarınızla olan ilişkileriniz gündeminizde olabilir.

Yükselen Akrep Burcu: Sevgili akrepler ikili ilişkiler, egonuz, para kaynaklarınız, hane halkı, evinizi büyütme çabaları gündeminizde olabilir.

Yükselen Yay Burcu: Sevgili yaylar hastaneler, kapalı alanlar, sağlık konuları, arkanızdan çevrilen dolaplar, bilinmeyene merakınız, bilinçaltı çalışmaları, regresyon terapileri, ikili ilişkiler gündeminizde olabilir.

Yükselen Oğlak Burcu: Sevgili oğlaklar sosyal ortamlar, çocuklarınız, hastaneler, günlük rutinleriniz gündeminizde olabilir.

Yükselen Kova Burcu: Sevgili kovalar toplumda görünür alanlarınız, ani taşınmalar, aile içi sorunlar gündeminizde olabilir.

Yükselen Balık Burcu: Sevgili balıklar kariyeriniz, yüksek öğrenim, yurt dışı konuları, emeklilik konuları, yeniden eve dönüş gündeminizde olabilir. Hepinize sağlık dolu farkındalıklı bir ay diliyorum.