Sami Sipahi Ortaokulu Gökmeydan Mahallesi’nde 1985 yılında faaliyet geçti. Açılışını dönemin Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler yaptı. Hayırsever Sami Sipahi tarafından yaptırılan okulun açılış törenine 19 Mayıs Ortaokulu öğrencileri olarak bizlerde katılmıştık. Okulun ilk binası şu anda depreme dayanıksız durumda. Bu konuda raporların olmasına rağmen, ‘ödenek yok’ denilerek; bu bina bir türlü yıkılamıyor.

Çocuklar çürük binada “Allah’a emanet” eğitim alıyor. Okulun bodrumuna doğru kaldırım çöküyor.

Bodrum katı Nasreddin Hoca fıkrası gibi; demir profillerle ayakta tutulmaya çalışılıyor. Sanki deprem olsa o profiller işi yarayacak.

 Kirişler ve duvarda büyük çatlaklar var. Tüm Türkiye’nin depremler nedeniyle beşik gibi sallandığı bir ortamda geleceğimiz olan çocukların böyle sağlıksız yapıda eğitim almalarına kimler nasıl göz yumuyor?

Yarın olası bir depremde yaşanılacak can kaybının hesabını kim verecek? Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız bu duruma el koymalı. Sami Sipahi Ortaokulu’nda çocukların çürük binada eğitim almalarına müsaade etmemeli. Sami Sipahi’ye benzer sağlıksız binaları olan başka eğitim kurumları var mı? Bunu araştırmalı. Uzmanların 6,6 büyüklüğünde depremin yaşanabileceği uyarısında bulunduğu Eskişehir’de çocukların hayatlarını hiçe sayanlardan hesap sormalı.

/////////////////////////////////////////////////

Sanki Lise Değil Kırsal Kasaba Girişi

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 78 yıllık köklü bir kurumdur. Eskişehir’in ilk sanat okulu olan bu eğitim yuvası içinden sayısız değerler yetiştirdi. Kent merkezinde Mustafa Kemal Atatürk Caddesi üzerinden Hava Şehitliğine kadar uzanan alanda yıllarca faaliyet gösteren okulun Millet Bahçesi’nin karşısındaki girişi köklü eğitim kurumuna hiç yakışmıyor.  Eskişehir’in en büyük meslek lisesinin giriş kısmının iki yanına konulmuş bariyerler, estetikten nasibini almamış direklerin görüntüsünden bu rüküşlüğün mimarı olan okul müdürünü hiç rahatsız etmiyor. Peki İl Milli Eğitim Müdürü ve Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü şehrin göbeğinde prestijli bir okuldaki bu çirkinlik abidesinden hiç mi rahatsızlık duymuyor? Sanki lise değil, kırsal bir kasaba girişini andıran bu görüntü, tüm Türkiye’nin imrendiği Eskişehir’e hiç ama hiç yakışmıyor.  AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’nın Eskişehir’e kazandırdığı Millet Bahçesi’nin karşısındaki bu çok büyük marifetmiş gibi yapılan çirkinlik abidesinden haberi var mı?

/////////////////////////////////////////////////

FIKRA

ACITIYOR MU?

Adam sordu; "Acıtıyor mu?"
Kadın "Evet" dedi. "Biraz sert…"
Adam biraz oynattı.
"Ya şimdi?.."
"Hâlâ acıtıyor."
"O zaman bir numara büyük denememiz gerek" dedi adam ve yeni bir ayakkabı kutusu açtı.

/////////////////////////////////////////////////

ÇİVİ

“Dürüstlük size fazla arkadaş kazandırmaz, ama her zaman iyi arkadaşlar kazandırır.” John Lennon