Tepebaşı’nda Uluönder Mahallesi’nde bulunan Tayfur Bayar Anadolu Lisesi’nin okul çıkışında yaşanan döner bıçaklı kavgada bir velinin parmakları koptu.

Bu üzücü olay 29 Aralık 2023 Cuma günü okulun öğle çıkışında yaşandı. Okulda eğitim gören 11’nci sınıf öğrencisi iki öğrenci arasında uzunca süredir husumetin olduğu öğrenildi. Bu öğrencilerinden birisinin daha öncede problemli olmasına rağmen, okul yönetimi tarafından gerekli önlemlerin alınmadığı iddia edildi. Problemli öğrenciyle sorun yaşayan genç liseli geçtiğimiz Cuma günü öğle okul çıkışında babasıyla birlikte otomobiliyle giderken, problemli öğrenci araca döner bıçağıyla saldırıyor. Otomobile döner bıçağıyla defalarca vurması nedeniyle veli ve öğrenci araçtan inmez zorunda kalıyor.  Bu sefer aynı öğrenci babaya saldırıyor. Boynuna iki darbe alan baba, elleriyle kendini korumak isterken, parmakları kopuyor. Bu üzücü olaya şahit olan öğrenciler ve bir müdür yardımcısı araya giriyor. O saldırgan öğrenciyi güçlükle zapt edebiliyorlar. Sonra yaşanan bu olay karakola taşınıyor. Bu Öğrenciler arasında husumetin uzunca bir süredir devam etmesine rağmen okul yönetimi tarafından gerekli önlemlerin alınmadığı iddia ediliyor.  

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü döner bıçaklı kavga ile ilgili bir işlem başlattı mı? Döner bıçağıyla veliyi feci şekilde yaralayan öğrenci okulda başka kavga olaylarına karıştı mı?  Karıştıysa, okul yönetimi onunla ilgili bir işlem yaptı mı? Çirkin saldırıya maruz kalan veli daha önce bu öğrenci ile ilgili okul yönetimine şikayetçi oldu mu? Olduysa, okul yönetimi bununla ilgili ne yaptı? Bu öğrenci nasıl döner bıçağıyla okula girebiliyor? Yaşanan bu durum okulda güvenlik ve yönetim zafiyetini gözler önüne sermiyor mu? Bu çirkin saldırıda diğer öğrencilerde yaralanabilir, hatta hayatlarını kaybedebilirdi. Bundan dolayı olayın üzeri kapatılmamalı. Eskişehir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma açarak, bu olayda kusur ve ihmali olanları ortaya çıkarmalı. Okulda eğitim gören öğrenci ve öğretmenlerin can güvenliğini sağlamalıdır.