AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, Eskişehir Ticaret Odası Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde düzenlediği lansman toplantısında projelerini açıkladı. Profesyonel şekilde hazırlanan toplantıda Hatipoğlu’nun heyecanını ve performansını çok iyi buldum.

KUZEY-GÜNEY ÇEVRE YOLU YAPILACAK

Dünya Şehri Olmak Eskişehir’e Çok Yakışacak’ başlığıyla yapılan proje tanıtımı için hazırlanan klipi de etkileyici buldum.  Eskişehir’in öncelikli üç önemli sorununun ulaşım altyapısı, kentsel dönüşüm ve ucuz ve temiz su olduğunun altını çizen Hatipoğlu, bu sorunları çözecek projelerini açıkladı. Toplu taşımada tüm Eskişehirlilere tek biletle 45 dakika boyunca sayısız aktarma, öğrencilere ise kendilerine özel abonmanla yalnızca 50 TL’ye ay boyu sınırsız ulaşım sağlayacaklarını söyledi.  15 adet katlı kavşak ve yeni katlı otoparklarla da ulaşım altyapısını iyileştireceklerini belirten Hatipoğlu, Kuzey-Güney Çevre Yolunu da gelir gelmez start vereceklerini ifade etti.
4 milyar TL’lik yatırım yaparak, yeni arıtma tesisi yapacağını belirten Hatipoğlu, mevcut arıtma tesisini de modernize edeceği söyledi. Bu sayede Eskişehirlilere içilebilir, lezzetli suyu sunacaklarını kaydetti. Su faturalarında yüzde 40 indirim yapacağını ifade eden Hatipoğlu, su yüklemesinin de telefonla yapılmasını sağlayacağını söyledi.  Hatipoğlu

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ

5 yılda 25 bin konutun dönüşümünü hiçbir ücret talep etmeksizin gerçekleştireceklerini vurguladı. Küçük Sanayi Sitesi, Gündoğdu’da Merkez Riskli Alanı, Kurtuluş Pazar Yeri gibi noktalarda hayata geçirecekleri projeleri de üç boyutlu modelleriyle paylaştı. Eskişehir’de okuyan her üniversitesi öğrencisine yılda bir defa 5 bin lira destek vereceklerini ifade eden Hatipoğlu, bu miktarı her yıl artıracaklarını söyledi. Öğrenciler için 5 yurt yapacağını ifade etti. İmza projelerini Eskişehir Medyakent ve Frigya Vadisi olarak açıkladı.

DOĞALGAZ GIDA ALIŞVERİŞİ YARDIMI

Tarıma desteğini üç katına çıkaracaklarını söyleyen Hatipoğlu, sosyal yardımları da belediye bünyesinde başlatacakları DestekKart bünyesinde toplayacaklarını ve bu çerçevede kış aylarında doğalgaz yardımı, emeklilere ve dar gelirlilere gıda alışverişi, öğrencilere de kitap ve kırtasiye desteği sunacaklarını belirtti. Hatipoğlu’nun konuşmasında öne çıkardığı diğer projelerde şöyle sıralanıyor; “Türkiye’nin ilk yerel turizm kalite girişimi Parlayan Yıldız Eskişehir, 7 gün 24 saat açık Uyanık Kütüphane, eğitimle sporu aynı bünyede birleştirerek geleceğin yıldız sporcularını yetiştirecek Eskişehirspor Koleji, şehir genelindeki ihtiyacı karşılamak üzere 12 saat çalışacak 20 yeni kreş, ücretsiz spor dersleri ve diyetisyen hizmeti de sunulacak 20 yeni aile yaşam merkezi, tüm köylere asfalt yol.”

TARLADA İZ BIRAKTI

Aday olduğu günden bugüne 97 mahallede 45 bin üzerinde kapıyı çalan Hatipoğlu hep sahada. Bu çalışkanlığı sayesinde AK Partili seçmene 25 yıl sonra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacağı umudunu veriyor. Ancak AK Partili ve MHP’li seçmenlerin oyları seçimi kazandırmaya yetmez. Hatipoğlu Eskişehir’de Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeyen seçmenlerinden de oy almak zorunda. Bundan dolayı ‘Nebi Hatipoğlu destekliyoruz’ diyerek; Eskişehir’in yaşam tarzını, değerlerini sevmeyen, festivalleri yasaklanmasını isteyen ve toplumda hiçbir karşılığı olmayan bir azınlık güruhunun sosyal medya da kentimizi karalayan paylaşımlar yapmasını engellemeli. “Tarlada izi olmayanın arpada gözü olmaz.” Hatipoğlu aday olduğu günden ilk günden beri sahada önemli izler bıraktı.  Bu izler ve ‘bunları yapacağım’ diyerek; namus ve şeref sözü verdiği projeler ona seçimi kazandırır mı? Bunu 31 Mart akşamı göreceğiz…

///////

NOSTALJİ

ÜÇÜ DE ESKİŞEHİR’DE İZ BIRAKTI
Tarih 13 Aralık 1994. 30 yıl önce. DYP Eskişehir Milletvekili ve TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ni ziyaret ediyor. Fotoğrafta Cindoruk, ESOGÜ’nün Kurucu Rektörü merhum Esat Erenoğlu, dönemin Eskişehir Valisi Ali Fuat Güven ile birlikte. Rektör Erenoğlu bu ziyaretten iki ay sonra Cindoruk’a ‘Fahri Doktora Ünvanını’ takdim etmişti. Hüsamettin Cindoruk 1991 seçimlerinde Eskişehir’den milletvekili adayı olmuştu. Cindoruk Eskişehirli değildi. Ancak eşi Dilek Hanım Eskişehirliydi. Eskişehir’in Eniştesi olan Cindoruk o seçimlerde milletvekili seçildi. Daha sonra TBMM Başkanı oldu. Meclis Başkanlığı döneminde içinde Eskişehir olmayan hiçbir şeye imza atmadı. Eskişehir’i Büyükşehir yaptı. Doğalgazın gelmesini sağladı. Organize Sanayiye yeni yatırımlar getirdi. Eskişehir’e çok faydası oldu. ESOGÜ’nün kurucu Rektörü Esat Erenoğlu’nun Eskişehir’e ve üniversiteye büyük katkıları oldu Erenoğlu 14 yıl önce 24 Nisan 2010’da vefat etti. Erenoğlu’na Allah’tan rahmet diliyorum. 1954 Erzincan Kemaliye doğumlu olan Ali Fuat Güven 38 yaşında Eskişehir Valisi oldu. DYP-SHP Koalisyon Hükümeti döneminde 21 Şubat 1992- 4 Ekim 1999 tarihleri arasında (7,5 yıl) Eskişehir Valiliği yaptı. İlk Valilik görevini Eskişehir’de yapan Güven, daha sonra Bursa Valiliği’ne atandı. 2003 yılında Uşak Valiliğine atanan Güven 2005 yılında emekli oldu. Güven, sert ve disiplinli bir Vali’ydi. Tam bir devlet adamıydı. Eskişehir’de başarılı hizmetlerde bulundu. Eskişehir’de iz bırakan ve unutulmayan valiler arasında yer aldı.

/////////////////////////////////////////

ÇİVİ

“Hayat yaşandığı kadardır, Ötesi ya hatıralarda bir iz; ya da hayallerde bir umuttur.” Pablo Neruda

///////

FIKRA

AZERBAYCANLI DOKTOR

Türkiye’de İthal doktor Azerbaycanlı olunca:))
- Gelesen!
- Selam doktor bey!
- Salam... Sabahın hayır...! (Selam. İyi sabahlar)
- Ne salamı? Kızımı muayeneye getirdim.
- Gızım, sen yahşi birine ohşayırsan! (Kızım sen iyi birine benziyorsun.)
- Neee! Kızım kimi okşuyormuş?
- Vallahi kimseyi okşamıyorum baba!
- Sus kız! Koskoca doktor yalan mı söyleyecek? Ellerindeki pişikten anladı herhalde!
- Pişik ele degel kucağa yaraşır. (Kedi ellenmemeli, kucağa alınmalı.)
- Doktor sen ne diyosun yaa?
- Siz haradan gelisiz? (Siz nereden gelirsiniz?)
- Biz at mıyız haradan gelecek? Doktor, ağzını topla...
- Gızım soyunasın, sırtına gulag asmag isterem. (Kızım soyun da sırtını dinleyeyim.)
- Baba ya... Bu adam kimin kulağını sırtıma asacak?
- Men indi gızına dayandıraaram. Marağım gabardı. Neçe ağlarsın? (Ben şimdi kızınızı durdururum. Merak ettim. Neye ağlarsın?)
- Baba ne diyo bu?
- Gızım sen kârhanede çalışırsın? (Kızım sen fabrikada mı çalışıyorsun?)

- Lan pe…..k doktor... Küüüüütttt...
- Özümü itirdim, dağlara kar düşende, bülbüle gam düşende, ruhum bedenden oynar, gözüme yumruk gelende…

////////

UNUTULMAZ REPLİKLER

“Birbirimiz için mücadele etmeyi bıraktığımız an insanlığımızı kaybettiğimiz andır.” (2012)