Üç defa maaş kesimi cezası alan bir öğretmen Tapu Bölge Müdürünün eşi olmasaydı, Milli Zafer İlkokulu’na görevlendirilir miydi? Asla görevlendirilmezdi. En ücra okula gönderilirdi. Sebahat Hanım için bu yer değişikliği ödül(!) gibi ceza olmuş.

30 Ocak’ta kaleme aldığım “Yıldızı Parlayan Okulda 'Bürokrat Eşi Öğretmen' Gerginliği” başlıklı yazımda Eskişehir’de son yıllarda yıldızı parlayan Şehit Onur İlkhan İlkokulu’nda Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç’ın eşi olan bir kadın öğretmenin yol açtığı huzursuzluk nedeniyle beş öğretmene kınama ve uyarma cezaları verilerek, görev yerleri değiştirildiğini belirtmiştim. 

TAPU BÖLGE MÜDÜRÜNÜN EŞİ OLMASAYDI

Birlikte mesai yaptığı öğretmenlere ‘Geri zekalı’‘cüce’‘kaşar’ diye sözlü tacizlerde bulunup;  yol açtığı huzursuzlukla beş öğretmeni yerinden eden Sebahat Kılıç, Milli Zafer İlkokulu’na görevlendirildi. Şehit Onur İlkhan İlkokulu’nun öğretmen ve velilerinden okulda huzur ortamını bozduğu büyük tepki gösterdiği Kılıç’ın Eskişehir’in en gözde eğitim kurumlarından olan Milli Zafer İlkokulu’na gönderilmesi bir hayli düşündürücü. Üç defa maaş kesimi cezası alan bir öğretmen Tapu Bölge Müdürünün eşi olmasaydı, Milli Zafer İlkokulu’na görevlendirilir miydi?  Asla görevlendirilmezdi. En ücra okula gönderilirdi. Sebahat Hanım için bu yer değişikliği ödül(!) gibi ceza olmuş.

İSTEKLERİ DİKKATE ALINDI

Soruşturma sonucu görev yeri değişikliği kararı alınan beş öğretmen Odunpazarı Kaymakamlığı ve Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygun okullara gönderildi. Onların istekleri dikkate alınarak, yeni bir mağduriyet daha yaşamalarının önüne geçildi. Vicdan Ulusoy İğidir, Serpil Çalışır Zübeyde Hanım, Fatma Ünal Adalet,  Fadime Burçin Özsoy Şehit Yalçın Baykuş, Derya Şahin Şeker İlkokullarına görevlendirildi. Beş öğretmen, kendileriyle ilgili alınan cezalar ve görev değişikliği kararını iptal ettirmek için yargıya gitti.