Milli Eğitim Bakanlığı ilimizde görev yapan 235 eğitimci ve 11 diğer personeli aylıkla ödüllendirdi. Milli Eğitim Bakanlığı Nisan 2024 Tebliğler Dergisi yayınlandı. Dergide Milli Eğitim Bakanlığında aylıkla ödül alan yönetici ve eğitimciler açıklandı.  Bakanlık illerinde üç defa başarı belgesi alan personelini aylıkla ödüllendirdi.

 “ADALET VE LİYAKAT ÇÖPE ATILDI”

Eskişehir listesini incelediğimde ilimizde nice başarılı eğitimcinin görmezden gelindiği ortamda; hep tanıdık isimlere bol bol başarı belgeleri verildiğine ne yazık ki yine şahitlik ettim. İlimizde adalet ve liyakat gibi kavramları çöpe atan insanlar, Eskişehir eğitimine ne kadar zarar verdiklerinin hala farkında değiller.

KIRSALDA ÇİLE ÇEKEN ÖĞRETMENLER YİNE MAĞDUR EDİLDİ

En çok ödülü Odunpazarı bölgesinde çalışan eğitimciler aldı. Odunpazarı Bölgesinde çalışan 120 personel aylıklı ödülün sahibi oldu. Tepebaşı’nda da 101 personel ödüllendirildi.  12 kırsal ilçede sadece 21 personelin aylıkla ödüllendirilmesi dikkat çekti. Mevcut atama yönetmeliği yüzünden yıllardır kırsal ilçede çile çeken öğretmenler yine mağdur edildi. Kırsalda çalışan sadece 4 öğretmene aylıkla ödül verildi. Kırsalda 2 İlçe Milli Eğitim Müdürü( Fikret Çelik-Çifteler, Ali Türkal-İnönü), 6 okul müdürü, 8 Müdür Yardımcısı ödül aldı. Vali Hüseyin Aksoy, kırsaldaki İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle toplantı yapıp, öğretmenlere başarı belgeleri verilmeyerek, onların neden mağdur edildiklerinin hesabını sormalıdır. Bakanlık illerinde üç defa başarı belgesi alan yöneticileri aylıkla ödüllendiriyor. Yani yerelde elde ettikleri başarılarının nişanesi olarak veriliyor. Peki bazı isimlere bu başarı belgeleri bol bol dağıtılırken, köyde, ilçede, kenar mahallede büyük özveriyle çalışanların haklarını neden kimse gözetmiyor?

KENAR MAHALLEDEKİ ÖĞRETMENE ŞAŞI BAKIYORMUŞ(!)

3 İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı (Barış Hancı, Muhammet Büyük, Muammer Demirkan), 4 şube müdürü (Mehmet Erbek, Taner Dalga, Mehmet Kına, Oğuz Cesur) aylıkla ödüllendirildi. 58 okul müdürü, 36 okul müdür yardımcısı da ödül aldı. Eskişehir’de toplam 132 öğretmene bu ödül verildi. İlimizde 12 bin 474 öğretmen görev yapıyor. Eskişehir’de 103 Eğitim Yöneticisinin ödül aldığı bir ortamda ödül alan öğretmen sayısının azlığına eğitim çalışanlarından büyük tepki geldi. Demek ki başarı belgeleri; ‘körler sağırlar, birbirini ağırlar’ misali şube müdürü ve okul müdürlerine veriliyormuş. Eskişehir İl Milli Eğitimini yönetenler, kırsalda ve kenar mahallelerde büyük özveriyle görev yapan öğretmenine şaşı(!) bakıyormuş.

GÖREVLERİNİ BECEREMEYELENLER VE YARGIDA CEZA ALANLARA DA ÖDÜL VERİLDİ

Bu ödülü alanlar arasında, soruşturmayla okul müdürlüğünden alınanlar, okulda yöneticilik görevlerini beceremedikleri için yıllarca ‘özel büroda çalıştı’ diye gösterilenler,  yargıda ceza üstüne ceza alanların ödül alması Eskişehir Milli Eğitim’i için trajikomik bir durum. Yazımın altında yayınladığım ödül alanların listesini görenlerin büyük çoğunluğu; “Hep bunlara mı ödül verilecek? Eskişehir’deki okullarda bunlardan daha fazla çalışan hiç mi yok? Bizlere bir başarı belgesini çok görenler, bol kepçeden bu belgeleri hangi kıstaslara göre hep bu tanıdık isimlere dağıtıyorlar?” diye soracaktır.  Listede yer alanların büyük çoğunluğu bu ödülü hakkıyla aldı. Eğitimcilerin asıl tepkisi; Eskişehir'de güçlü isimlere, Valiliğe, Milli Eğitim'e, yandaş sendikaya yakın oldukları için başarı belgelerini toplayarak, bu listeye girenlere.

İŞTE ESKİŞEHİR’DE 2023 YILI AYLIKLA ÖDÜLLENDİRİLEN EĞİTİMCİLERİN TAM LİSTESİ