Erkek İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı istediğini söyleyen Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Kemal Karakuş’u bu göreve getirmeye çalışıyor. "Bindallı giyen kadının ahlaka mugayir (aykırı) durumu mümkün değildir” yani “Kapalı giyinen bir kadının ahlaksızlık yapması mümkün değildir” diyen İl Müdürü, Eskişehir’deki kapalı giyinmeyen kadın yönetici ve öğretmenlere karşı adaletli davranabilir mi?

Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan 20 Eylül’de Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğüne, Daire Başkanı olarak atandı. O’nun yerine Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Faideci 24 Ekim’de Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirildi. Aynı gün Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Cebeci, Sinop İl Milli Eğitim Müdürü oldu. (Kendisinin Sinop’a atanacağının müjdesini 13 gün önce ben vermiştim) Bu atamalardan sonra tüm gözler Osman Cebeci’nin yerine Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine getirilecek isme çevrildi. Eskişehir İl Milli Eğitim’de şube müdürü bolluğu olduğu için Mehmet Faideci’nin yerine yeni bir şube müdürünün gelmesine gerek yok.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR YARDIMCILIĞINA ÇANKIRILI ORHAN KEMAL KARAKUŞ GETİRİLİYOR

Ama siyasi makam olan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı hem AK Parti hem de yetkili sendika için önemli. Peki İstanbul Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürütürken, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilen Sinan Aydın İl Müdür Yardımcılığı için kimi düşünüyor? Sayın Aydın kurumdaki yöneticilere yeni İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısının erkek olacağını söylemiş.  Kendisi aslında buraya İstanbul’dan birisini getirmek istemiş. Ancak isim Eskişehir’e gelmek istememiş. Bunun üzerine Eskişehir’den birisinin gelmesi gündeme gelmiş. Sinan Aydın’ın Eskişehir İl Milli Eğitim’de yeni gelecek İl Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürlerini belirleme konusunda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den tam yetki aldığı iddia ediliyor. Kadın İl Müdür Yardımcısı istemediğini söyleyen Aydın’ın Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Kemal Karakuş’u bu göreve getirmeye çalıştığı öğrenildi. Eskişehir Milli Eğitim kulislerinde Karakuş’un yeni İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı yapılacağı yüksek sesle dillendirilmeye başladı. Hatta Karakuş’u tebrik için arayanlarda oluyormuş. Çankırılı olan Karakuş, öğretmenlik, okul müdür yardımcılığı, okul müdürlüğü ve şube müdürlüğü görevlerini hep bu ilde yaptı. Üç yıl önce ilk defa Çankırı dışına çıktı. 20 Ağustos 2020’de Eskişehir Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak atandı. Sadece üç yıl Eskişehir’de olan Karakuş’un, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı yapılması, Eskişehir eğitim camiası tarafından pek hoş karşılanmaz. Eskişehir’e yıllarını vermiş ve bu görevi yapacak liyakatli yöneticiler varken; Sinan Aydın neden Karakuş’u istiyor?

SKANDAL SÖZLERİNİZDEN DOLAYI ÖZÜR DİLEMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Aydın yaklaşık iki ay önce tüm okul müdürleriyle toplantı yapmıştı. Burada skandal sözlere imza atmıştı. O’nun bir eğitim yöneticisine yakışmayan skandal sözlerini kaleme almıştım. Ve çok sert bir şekilde eleştirmiştim. Sadece Eskişehir değil, tüm Türkiye Sinan Aydın’ın  ‘Türklük’ ve ‘Başı açık kadınlar’ ile ilgili birazcık vicdanı olan kimse tarafından asla tasvip edilmeyecek sözlerini Haberes’ten duydu.  Peki Sinan Aydın o gün ne demişti?  “Türk’ün yanından Müslümanlığı alın geriye hiçbir şey kalmaz” demişti. Aydın; “Bindallı giyen kadının ahlaka mugayir (aykırı) durumu mümkün değildir” demişti. Yani Eskişehir gibi aydın bir kentin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğunda oturan zat, okul müdürlerinin yüzlerine baka baka;  “Kapalı giyinen bir kadının ahlaksızlık yapması mümkün değildir” demişti. Oysaki; milletin ahlakı kapalı ve açık olmayla ölçülemez. Her şey yürektedir, vicdandadır. Gündüz kadın programlarını pek izlemediği anlaşılan Aydın bu sözleriyle, başı açık, etek giyen kadınları ahlaka aykırı işler yapabileceğini ima etmişti. İlla da ‘erkek İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı’ diyen Aydın’a soruyorum. Eskişehir’de İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı yapabilecek kapasite de kapalı bir kadın yönetici bulamadığınız için mi erkek yönetici de ısrar ediyorsunuz? Bu skandal sözlerinizden dolayı  özür dilemeyi düşünüyor musunuz? “Bindallı giyen kadının ahlaka mugayir (aykırı) durumu mümkün değildir” diyen bir İl Müdürü, Eskişehir’deki kapalı giyinmeyen kadın yönetici ve öğretmenlere karşı adaletli davranabilir mi?