“Bakan Tekin’in Öğretmen Önlüğü Eskişehir’de Çaycı Önlüğü Oldu” başlıklı yazım sonrasında çay dağıtımı yapan hizmetlilerden öğretmen önlükleri alınmış. Yerlerine düz beyaz önlükler verilmiş.  Hizmetliler artık bu önlüklerle çay dağıtımı yapıyor. Ayhan Aydıner yazmasa Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve bu işi organize eden Şube Müdürü, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in hediye ettiği öğretmen önlükleriyle çaycılık yapılmasından hiçbir rahatsızlık duymayacakmış.

“Okullarda büyük hizmetli açığı varken, 1 personelin ocakçı, 5 personelin çay dağıtan askıcı olarak Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında çaycılık yapması tam bir komedi(!) Üstelik bu personele Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından eğitimcilere hediye olarak gönderilen ve onlar için özel olarak tasarlanmış Beyaz Öğretmen Önlüklerinin giydirilmesi de ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti. Bakan Tekin'in Beyaz Öğretmen Önlüğü, İl Müdürü Sinan Aydın sayesinde Eskişehir'de çaycı önlüğü oldu.”  Yukarıdaki bu satırları 11 Mayıs’ta Görünüm’de yer alan “Bakan Tekin’in Öğretmen Önlüğü Eskişehir’de Çaycı Önlüğü Oldu” başlıklı yazıda kaleme almıştım.  Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın’a yanıtlaması için sorular sormuştum. Yazım sonrasında çay dağıtımı yapan hizmetlilerden öğretmen önlükleri alınmış. Yerlerine düz beyaz önlükler verilmiş.  Hizmetliler artık bu önlüklerle çay dağıtımı yapıyor. Ayhan Aydıner yazmasa Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve bu işi organize eden Şube Müdürü, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in hediye ettiği öğretmen önlükleriyle çaycılık yapılmasından hiçbir rahatsızlık duymayacakmış. 

Sayın Sinan Aydın’a soruyorum

-Hizmetlilerin görev tanımlarında çaycılık yapmak var mı? Yoksa hangi mevzuata göre onlara bu işi yaptırıyorsunuz?

-Hizmetlileri çalıştırarak, kurum içerisinde personele 5 liraya satılan çayı 2 liraya düşürmüşsünüz. Çok sayıda okul yöneticisi ‘hizmetli’ diye kıvranırken; sırf 2 liraya çay içmek için mi bu personeli çaycı yaptınız?

-Öğretmen önlüklü çay dağıtan hizmetli rezaletiyle, Eskişehir Milli Eğitim’ini küçük düşürdüğünüzün farkında mısınız?