13 Kasım 2017’den itibaren yaklaşık 6 yıldır Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğünü başarıyla yapan Prof. Dr. Uğur Bilge’nin görev süresi doldu. Bilge geçtiğimiz günlerde alnının akıyla yaptığı müdürlük görevine veda etti.

Sayın Bilge kentimizde son yılların en başarılı bürokratların belki de en başında geliyordu. O’nun yönetiminde Eskişehir, büyük korku ve ölümlerin yaşandığı pandemi sürecini başarıyla geçirdi. Yaklaşık 6 yıldır gecesiyle gündüzüyle hep çalıştı. Hep sahadaydı. Herkesin derdine çözüm bulmaya çalıştı ve hep buldu. Mağduriyet yaşadığı için bizleri arayan vatandaşların dertlerini hep Bilge’ye aktardık. Hepsiyle tek tek ilgilenip, mağduriyetlerini çözdü. Hatta Eskişehir’de tedavisi olmayan bir çocuğa gece yarısı İstanbul’da bir hastane buldu. O’nun yaşama tutunmasını sağladı. Oscar Wilde “Kimi gittiği yeri mutlu eder, kimi de terk ettiği yeri” demiş. Prof. Dr. Uğur Bilge, Eskişehir İl Sağlık Müdürü olarak, özverili çalışmalarıyla herkesi mutlu etti.

Dürüst kişiliği ve örnek yöneticiliğiyle gönülleri fethetti. ‘ince ve naif’ kişiliğiyle Eskişehir Sağlık Personelini çok güzel bir şekilde koordine etti. Ondan sonra bu zorlu göreve gelen Dr. Yaşar Bildirici’nin işi çok zor. Çünkü Bilge, yöneticilikte başarı çıtasını en yükseğe taşıdı. Umarım önümüzdeki yıllarda kendisini ESOGÜ Rektörü olarak görürüz. Bu göreve gelmesi durumunda Sağlık’ta olduğu gibi üniversitede de herkesi mutlu edeceğini biliyorum. “Tarlada izi olmayanın Arpada Gözü Olmaz” derler. Uğur Bilge, hep tarladaydı. 6 yıllık görev sürecinde Eskişehir’de çok güzel izler bıraktı. Bir bürokratın nasıl olması gerektiğini herkese gösterdi. Sayın Bilge’ye yeni hayatında başarı, mutluluk ve sağlık diliyorum. Eskişehir’e, Eskişehir sağlığına verdiği katkılardan dolayı onu kutluyorum…