Oğlak burcu insanları, disiplinli, çalışkan, sorumlu ve pratik olmalarıyla bilinirler. Oğlak burcu insanlarının hayat amacı, başarıya ulaşmak ve saygınlık kazanmaktır. Bu yüzden, kariyerlerine çok önem verirler ve kendilerini sürekli geliştirmeye çalışırlar.

Oğlak burcu insanları, aynı zamanda geleneksel, muhafazakâr ve ciddi olmalarıyla da tanınırlar. Oğlak burcu insanları, ailelerine ve sevdiklerine bağlıdır ve onlara karşı sadık ve fedakardır. Ancak, duygularını ifade etmekte zorlanabilirler ve bazen soğuk ve mesafeli görünebilirler. Oğlak burcu insanları, mükemmeliyetçi ve eleştirel olmaları nedeniyle de stresli ve kaygılı olabilirler. Oğlak burcu insanlarının kendilerine güvenmeleri ve hayattan keyif almaları gerekmektedir.

Büyük umutlar ile başladığımız bir yıl sona eriyor. Kimimiz hayallerimize kavuştuk, kimimiz için ise hayallerimiz başka bahara kaldı. Şimdi şans başkalarına gülerken bazılarımız sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.

Yeni yılda hepimizin istekleri olsun. Savaşlar son bulsun, çocuklar ölmesin en büyük dileğimiz bu inşallah en kısa zamanda Dünyamız barış ve huzura kavuşsun.

13 Aralık’ta Oğlak burcunda başlayan Merkür gerilemesi 23 Aralık günü Yay burcuna geçerek gerilemesine devam edecek. Merkür gerilemeleri zaten bizde fazla etki yapıyorken bir de yönettiği burcun tam karşısında gerilemesi bizi 2 kere daha zorlayacak. Üstelik Yönetici gezegeni Jüpiter de Boğa burcunda geri harekette. 23 Aralık 2 Ocak arası karar verirken, bir evrak imzalarken, ya da birileri ile ortak iş yaparken çok ama çok dikkatli olmalısınız. Hiçbir araya gelemeyeceğini düşündüğünüz şeyler gündeme gelecektir.

Bu yıl mayıs ayının sonuna kadar toprak gurubu burçlar şanslı olacaklar. Su grubu burçlar ise şansı yakalamak için etraflarını iyice gözlemlesinler. Fırsatların farkına varmaları gerekiyor. Mayıs ayından sonra şans hava gurubu burçlardan yana daha fazla olacak. Ateş gurupları ise çevresindeki şansları fark ederlerse şans onlara da gülecek.

22 Aralık 2023 güneş Oğlak burcuna geçiyor. Doğum günüz kutlu olsun sevgili oğlaklar.

1 Ocak 2024 ün ilk saatlerini yükselen Başak burcu ile karşılıyoruz. Yönetici gezeni Merkür geri hareketi ile size daha önce eğitim aldığımız konularında eksiklerimizi tamamlamak için bir fırsatın daha olduğunu söylemekte. Sözleşmelerinizi iyi okuyun, eksik evrakla işleriniz yarım kalmasın. Yay burcundaki Venüs bu yıl kısa seyahatler için yolumuzu açıyor. Başak burcundaki ay kadınlarımızın biraz daha kendisini işe, düzene, temizliğe, hijyene adayacağını söylüyor. Yay burcundaki Mars evim, ailem için savaşmaya hazırım diyor. Balık burcundaki Satürn günlük rutinler ve iş yaşantınız ya da sağlık konularınızda yeni düzenlemeler getirebilirim diyor. Durağan pozisyondaki Jüpiter alacak konularında ya da başkalarının kaynaklarını kullanma konusunda pek fırsat vereceğe benzemiyor. Boğa burcunda geri harekette olan Uranüs para harcarken dikkatli olun diyor. Ay düğümleri ise sadece ben demeden karşınızda başkaları olduğunu bunları fark etmenizi, başkaları ile iletişimde olmanızı, yetkileri paylaşmanızı böylelikle kendi yükünüzü de hafifletebileceğinizi söylemekte.

2024 yılı çok zorluk ile gelecek olsa da yine mikro ölçekte şans her zaman vardır. Görebilmeniz dileğiyle mutlu bir yıl diliyorum.

2 Ocak Jüpiter gerilemesi nihayet sona eriyor.

4 Ocak Merkür gerilemesi de bitiyor.

 Koç ve Yükselen Koçlar: Bu ay ev hayatınız denizaşırı ya da yurt dışı bağlantılarla dolu olabilir. Bu birçok şekilde işe yarayabilir. Geçici olarak yabancı bir evde tatil yapabilir, aile üyelerinizi ziyaret etmek için seyahat edebilir veya yurt dışından gelen ziyaretçilerinizle keyifli zaman yaşayabilirsiniz. Doğum, mezuniyet, düğün vb. güzel haberler, uzak diyarlardan sevdiklerinizle bağlantı kurmanızı tetikleyebilir. Kişisel mali durumunuzdaki bir artışın, eğitim alma, seyahat etme veya bir ev işi kurma planını tetiklemesi de mümkündür. Aralık ayında ön planda olan kişisel hayatınızdır. Ay Düğümleri Koç ve Terazi burcunda ilerlemeye devam ederken dersiniz, yeni fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmak olacaktır. Mutlu bir yıl diliyorum.

Boğa ve Yükselen Boğalar: Bazı mevsimler bize hepimizin yaşam döngüsünün bir parçası olduğumuzu hatırlatır. Aralık ayı, hayatınıza gelip giden insanların sizi değişimin kaçınılmazlığının farkına varmalarını sağlar. Ayrıca muhtemelen kendi kaynaklarınızı da gözden geçireceksiniz; enerjinize, zamanınıza ve paranıza nasıl yatırım yapacağınızı. Boğa rahatlığı sever, ancak şimdi rahatlığa tutunmanın veya herhangi birini veya herhangi bir şeyi olduğu gibi kabul etmenin zamanı değil. Bazı değişikliklerin daha iyiye doğru gidebileceğine güvenin. Mutlu bir yıl diliyorum.

İkizler ve Yükselen ikizler: Bir astroloğun dediği gibi: 'ya düet ya da düello' zamanı. Dünyanın dört bir yanındaki İkizler ikiliyi sever; fikirleri ileri geri sıçratabilen birini veya topun ileri geri sıçradığı bir oyunu. Peki tabiri caizse suç ortağınız kim? Peki bu ilişki nasıl ilerliyor? İster bekar ister evli olun, eğlenceyi iki katına çıkarmanın zamanı geldi. Ayrıca iş sözleşmelerinin yolda olması da mümkündür. Yönetici gezegeniniz aralık ortasında gerilemeye başlamadan önce tüm yarım kalmış işlerin halledildiğinden emin olun. Mutlu bir yıl diliyorum.

Yengeç ve Yükselen yengeçler: Günlük rutininizi ortaklarınızla, aile üyelerinizle ve hatta iş arkadaşlarınızla paylaşmak bazen yanıltıcı olabilir. Aralık, ritminizi bulmaya ve muhtemelen günlük alışkanlıklarınızda değişiklikler yapmaya çalıştığınızı görüyor. Aralık ayının ilk yarısında alınan kararlar, dikkatli bir şekilde değerlendirilmezse ikinci yarıda geri tepebilir. O halde acele etmeyin. Yaşam tarzınızı iyileştirmek bu ay adım adım ilerleyen bir süreç. Her zamanki gibi Ay'ın döngüleriyle senkronize çalışmak sizin süper gücünüzdür. Başkalarını önemsediğiniz kadar kendinizi de beslemenin zamanı geldi. Mutlu bir yıl diliyorum.

Aslan ve Yükselen Aslanlar: Güneş, Merkür ve Mars Yay burcunda, Aslan Güneşinizle çok uyumlu. Ve böylece Aralık ayı sizin eğlenme ayınızdır. Tek başınıza bir kutlamayı mı yoksa tam kapsamlı bir olayı mı tercih ettiğiniz önemli değil. Amaç yaşama sevincini kucaklamaktır. Özel bir gezi için parti ayakkabılarınızı giyebilir veya sahilde çıplak ayakla dans edebilirsiniz. Size neşe getiren her şeyden faydalanmak sizin elinizde. Ayın ortalarından sonra biraz yavaşlayabilir, kendinizle veya başkalarıyla bağlantı kurabileceğiniz sessiz bir yere çekilebilirsiniz. Mutlu bir yıl diliyorum.

Başak ve Yükselen Başaklar: Aralık ayında aile kutlamaları ön planda olacaktır. Evde sevgiyi ve yaşamı kutlamanın zamanı geldi. Bekarsanız, evdeyken en sevdiğiniz aktivitelere katılabilir, yaşam alanlarınızı yeniden dekore edebilir ve belki de eviniz gibi bir yere seyahat edebilirsiniz. Başkalarıyla birlikte yaşıyorsanız o zaman ev eğlencesi ana temadır. Örneğin, yeni yılı kutluyorsanız 'salonları süsleyin'. Davetler verin ve doğum gününüzün çok özel olmasını sağlayın. Mutlu bir yıl diliyorum.

Terazi ve Yükselen Teraziler: Olumlu bir zihniyet, komşularınız ve kardeşlerinizle bağlantı kurmanıza yardımcı olur. Konuşmak, dinlemek, yazmak ve sosyal medyada paylaşım yapmak sizin için bu ayın konuları. Hatta kısa bir yolculuğun, manzara değişikliğinin tadını bile çıkarabilirsiniz. Buradaki fikir sezgilerinizden faydalanmak ve olumlu bağlantılar kurmaktır. Bir şey ya da biri sizi rahatsız ediyorsa endişelenmeyin, sadece konuşun ya da yazın. Endişelerinizi bir kenara bırakın ve nefesinize odaklanın. Terazi bir Hava Burcudur ve bu nedenle nefes çalışmaları çok sakinleştirici olabilir. Ay Düğümleri Koç ve Terazi burcunda seyahat etmeye devam ederken dersiniz, stresli bağlantılardan kurtulmak olacaktır. Mutlu bir yıl diliyorum.

Akrep ve Yükselen Akrepler: Finansal kaynaklar bazı Akrepler için kişisel bir meseledir, ancak bu ay, kişisel değerinizi artırmaya ve bunu yapmanın yollarını aramaya istekli olduğunuz için, her zamankinden daha fazla sesinizi yükselttiğinizi görüyoruz. Belki kazançlı bir sözleşme ya da maaş artışı için pazarlık yapıyorsunuz. Şanslı para gezegeni Venüs, 5 Aralık'ta burcunuza geliyor ve hem maddi hem de aşkta size hoş bir destek sağlıyor. Yalnızca aile üyelerinin desteğini aldığınızdan emin olmanız gerekir. Mutlu bir yıl diliyorum.

Yay ve Yükselen Yaylar: Burcunuzdaki üç gezegen bu ay rüzgârı kanatlarınızın altına koyuyor. Kişisel makyaj ve sağlıklı alışkanlıklar size gerçek bir destek sağlar. Aşırıya kaçmadığınız sürece bu sizin parlayacağınız bir ay. Her şeyin ölçülü olması Yay burcunun olağan çalışma tarzı değildir, ancak 2023'ün sonunda yavaşlamanız ve önceliklerinizi göz önünde bulundurmanız akıllıca olacaktır. Finansal olarak beklenmedik bir kazanç elde edebilirsiniz. Sadece aşırı harcamalara karşı dikkatli olmanız gerekir. Mutlu bir yıl diliyorum.

Oğlak ve Yükselen oğlaklar: Burçların geri kalanı yıl sonu kutlamalarına hazırlanırken, duyarlı Oğlaklar yavaşlar ve hazırlanır. Bu, hayata her zamanki gibi devam etme zamanınızdır, ancak daha yavaş bir hızda. 13 Aralık'ta Oğlak burcundaki Merkür Gerilemesi, kişisel hedeflerinize yönelik bir hazırlık döneminin tadını çıkarmanızı daha da teşvik ediyor. Aralık ayında doğduysanız bu yılki doğum günü kutlamaları normalden biraz daha sönük geçebilir. Mutlu bir yıl diliyorum.

Kova ve Yükselen Kovalar: Aralık ayı sosyal mevsiminizdir. Takviminiz iş ve zevkle ilgili konularda hızla yükseliyor. Bir Kova burcu olarak, diğer kişilere karşı doğal olarak arkadaş canlısı ve sosyalsiniz. Bu ay sizi daha da popüler görüyoruz. Satış yapıyorsanız veya kendi işinizde çalışıyorsanız, yıl sonunda kişisel hedeflerinize ulaştığınızdan emin olmak için son bir hamle yaptığınızı görebilirsiniz.  Sosyal ortamlardan menfaatiniz olabilir. Mutlu bir yıl diliyorum.

Balık ve Yükselen Balıklar: Takvim yılının son ayı bazılarınız için stresli olabilir. Mesleğiniz yardımcı bir meslekse kendinizi işe odaklanmış halde bulursunuz. Başkaları yeni yıl heyecanı içindeyken sizin kalbiniz yalnız ve haklarından mahrum olanlar için atıyor. Daha çok sosyal yardımlaşma grupları içerisinde olmanız muhtemeldir. Satürn sizi temsil eden eve 2,5 yıl ilerlerken kendinizi kısıtlanmış, sorumluluklarınız artmış olarak bulabilirisiniz. Mutlu bir yıl diliyorum.