Okullarda büyük hizmetli açığı varken, 1 personelin ocakçı, 5 personelin çay dağıtan askıcı olarak Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında çaycılık yapması tam bir komedi(!) Üstelik bu personele Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından eğitimcilere hediye olarak gönderilen ve onlar için özel olarak tasarlanmış Beyaz Öğretmen Önlüklerinin giydirilmesi de ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti. Bakan Tekin'in Beyaz Öğretmen Önlüğü, İl Müdürü Sinan Aydın sayesinde Eskişehir'de çaycı önlüğü oldu

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çay ocağını işleten müstecir bu işi bıraktı. Müdürlük bu ocağın işletilmesi için yeni ihale açmadı. İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın’ın talimatıyla çay ocağı kurum olarak işletilmeye başlandı. İkisi okullardan alınmak üzere toplam 6 hizmetli çay ocağında görevlendirildi. Okullarda büyük hizmetli açığı varken, 1 personelin ocakçı, 5 personelin çay dağıtan askıcı olarak Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında çaycılık yapması tam bir komedi(!) Üstelik bu personele Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından eğitimcilere hediye olarak gönderilen ve onlar için özel olarak tasarlanmış Beyaz Öğretmen Önlüklerinin giydirilmesi de ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti.

HANGİ AKLIEVVEL YÖNETİCİ TALİMAT VERDİ?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin,  2023-2024 Eğitim yılı başında öğretmenlerin ‘rol model olmaları bakımından' okullarda beyaz önlük giymeye teşvik edileceğini söylemişti. Bakan Tekin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm öğretmenlere beyaz önlük hediye edileceğini açıkladı. Okul müdürlerinden öğretmenlerin beden ölçüleri istendi. Beden ölçülerini veren öğretmenlere Bakan Tekin tarafından beyaz önlükler hediye olarak gönderildi. Bu konuya çok önem veren Bakan Tekin tarafından öğretmenlere ‘rol model olmaları’ için gönderilen beyaz önlükleri hangi aklı evvel yönetici kurum içinde çay dağıtan personellere giymeleri talimatını verdi? 

Sayın İl Müdürü Sinan Aydın’a soruyorum.

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Eğitim Bakanı bu beyaz öğretmen önlüklerini Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü binasında hizmetlilerin çay dağıtması için mi gönderdi?

Hizmetlilerin öğretmen önlükleriyle personele çay hizmeti yapmasından çok mu mennun oldunuz?

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, çaycı olarak çalıştırdığınız hizmetlilere öğretmen önlüğü giydirerek mi eğitimcilerin rol model olmalarını sağlayacaksınız?

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bir iş için gelen eğitimciler, çaycıların üzerinde beyaz öğretmen önlüğünü gördükten sonra, onları bir daha giyerler mi?

Çaycılık yaptırdığınız  hizmetlilere öğretmen önlüğü giydirerek, bunu hediye olarak gönderen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Eskişehir’deki öğretmenlere hakaret etmiş olmuyor musunuz?

Hizmetlilerin görev tanımlarında çaycılık yapmak var mı? Yoksa hangi mevzuata göre onlara bu işi yaptırıyor sunuz? Koskoca Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 6 personele giymeleri için mavi önlük alacak parası mı yok?

Hizmetlileri çalıştırarak, kurum içerisinde personele 5 liraya satılan çayı 2 liraya düşürmüşsünüz. Çok sayıda okul yöneticisi ‘hizmetli’ diye kıvranırken; sırf 2 liraya çay içmek için mi bu personeli çaycı yaptınız?

Öğretmen önlüklü çay dağıtan hizmetli rezaletiyle, Eskişehir Milli Eğitim’ini küçük düşürdüğünüzün farkında mısınız?