Astsubay veli, Okul Müdürü Ömer Yıldırım’ın yakasından tutarak, ona fiziki müdahalede bulunuyor. Astsubayın elinden kurtulan okul müdürü kaçmaya başlıyor. Okul bahçesinde Müdür Yıldırım önde astsubay arkada kovalamaca yaşanıyor.

Başka ilde astsubay olarak görev yapan bir kişi eşinin ve çocuğunun yaşadığı Eskişehir’e izne geliyor.  Çocuğunun eğitim gördüğü İstiklal İlkokulu’na gidip, Okul Müdürü Ömer Yıldırım ile görüşüyor.  Çocuğunun ve eğitim gördüğü sınıfın genel durumunun geri olduğunu iddia eden astsubay veli, okul müdürüne sert çıkıyor. Okul Müdürü de  karşılık verince ikili arasında gerilim yaşanıyor. Astsubay, Müdür  Ömer Yıldırım’ın yakasından tutarak, ona fiziki müdahalede bulunuyor. Astsubayın elinden kurtulan okul müdürü kaçmaya başlıyor. Okul bahçesinde Müdür Yıldırım önde astsubay arkada kovalamaca yaşanıyor. Bu kovalamacanın sonunda ne oldu? Astsubay okul müdürünü yakaladı mı? Müdür onun elinden kurtuldu mu? Bilinmiyor. Yaşanan üzücü olayı öğrencilerde görüyor.

Bu olayla ilgili çok sayıda veli beni arayarak, çocuklarının gördüklerini anlattı. Bende Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faideci’yi aradım. Kendisine bu konu ile ilgili bir bilginin gelmediğini söyledi. Araştıracağını söyledi. Okul müdürü ona ilk başta böyle bir olayın yaşanmadığını söylemiş.  Daha sonra benden aldığı bilgileri sorunca müdür yaşanan hadiseyi doğrulamak zorunda kalmış. Söz konusu astsubay ile odasında tartışma yaşandığını söylemiş. Astsubayın yakasına yapıştığını doğrulamış. O şahsın daha sonra kendisinden özür dilediğini ifade etmiş. Okul içinde bir kovalamaca yaşanmadığını söylemiş. Okulda öğrencilerin şahit olduğu kovalamaca olayını inkar etmiş.  Astsubay siniri geçtikten sonra ‘bu olaydan soruşturma geçiririm’ diye okul müdüründen özür dilemiş olabilir. Müdür de olayın daha da büyümemesi veya korktuğu için yaşadığı saldırının üzerini kapatmak istemiş olabilir. Ama Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bir kamu görevlisinin, okulda kendi personeline fiziki müdahalede bulunması olayının üzerini kapatmamalı. Eskişehir Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü okulların güvenliği ile çalışma başlatmalıdır. Her okulun girişinde bir güvenlik personelinin olmasını sağlamalıdır. Okullarda öğretmenlere yönelik şiddet olayları artık son bulmalı. Başta doktor, öğretmenlere yapılanlar olmak üzere hayatımızın her alanında yaşanan şiddet olayları artık olağanlaştırılmalı. Bunların önüne geçmek için cezalar caydırıcı olmalı…