İnsanları yitirdikten sonra ‘onları takdir etmek’ güzel. Ancak yaşarken de insanların kıymetini bilmeliyiz. Bu konuda kentimizde en çok Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e haksızlık yapılıyor.

Beş dönem üst üste seçilerek, rekor kıran Yılmaz Hoca, 6’ncı dönem için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Aday adaylığı başvurusunu yaptı. Bu başvuru sonrasında birileri tarafından Yılmaz Hoca’ya karşı yaşı üzerinden bir saldırı kampanyası başlatıldı. İlk algı kampanyası İYİ Parti’den seçilip, AK Parti’ye geçen İdris Nebi Hatipoğlu ile başlamıştı. Şu günlerde Yılmaz Hoca’ya karşı büyük haset ve kıskançlık besleyenler, Eskişehir’in Çağdaş Avrupa Kenti olmasından rahatsız olanlar ve onların medyadaki kalemşörleri ile devam ediyor.  Kendilerini CHP yanlısı olarak gösterip, buradan aydın kesimlerde prim toplayan bazı gazetecilerde son süreçte Eskişehir’de yaptıklarıyla beş dönem üst üste seçim kazanan Büyükerşen’e karşı yapılan algı operasyonuna su taşımaya başladılar.   

‘BEN NE OLMUŞUM’ KİBRİNE BÜRÜNENLER

Sosyal medyanın popülaritesiyle ‘ben ne olmuşum’ kibrine bürünen şahıslar gazeteci kimliklerini unutup, Atatürk’ün kurduğu CHP’yi dizayn etme, belediye başkan adaylarını belirleme hadsizliğine düştü. Yüzde 1’lik partinin adayı olduğunda bile Eskişehirliler tarafından başkan seçilen Yılmaz Hoca sayesinde Eskişehir’de CHP’nin oylarının artmasından bihaber olan bu kişiler mi Eskişehir’deki kimin aday olup olmayacağına karar verecek? Siz kimsiniz ki tüm ömrünü Eskişehir’e adayan ve Eskişehirlinin gönlünde taht kuran Büyükerşen’e ‘bırak’ diyorsunuz? O’nun üniversite gençliği, ülke, Eskişehir için yaptıklarının yüzde birini hayal edebilecek vizyonunuz var mı? Olmadığı zaten sizin bu densizliğinizden belli.

ESKİŞEHİR’DE CHP’Yİ BİRİNCİ PARTİ YAPTI

Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç’ın tekrar belediye başkanı seçilebilmek için CHP’ye ihtiyacı yoktur.  CHP’nin Eskişehir’deki belediyeleri kazanması için Yılmaz Hoca’ya ve Ahmet Ataç’a ihtiyaçları vardır. Eskişehir merkez sağ seçmeni ağırlıklı bir ildir. Eskişehir, ‘kimi koyarsan kazanır’ dediğiniz İzmir değildir.  2002 seçimlerinde CHP Eskişehir’de sadece yüzde 22 oy aldı. Yılmaz Hoca ve Ahmet Ataç’ın CHP’ye geçmesiyle 12 Haziran 2011 seçimlerinde bu oy yüzde 35,5’a çıktı. 7 Haziran 2015’de yüzde 39,3 oldu.  CHP, çok partili seçime geçilmesinden 69 yıl sonra Eskişehir’de ilk defa birinci parti oldu. ‘Toprak İşleyenin Su Kullananın’ diyen adı her yere ‘Karaoğlan’ diye yazılan merhum Bülent Ecevit’in Genel Başkanlığında bile CHP Eskişehir’de hiçbir zaman birinci olmadı. Karaoğlan Ecevit’in yapamadığını Yılmaz Hoca yaptı. CHP Eskişehir’de birinci parti oldu. CHP son yapılan seçimde de yüzde 34,41 ile Eskişehir’de yine birinci parti oldu. Peki Yılmaz Hoca son seçildiği 2019 seçimlerinde ne kadar oy aldı? Oy kullananların yüzde 52,30’u Yılmaz Hoca’ya oy verdi.  Büyükerşen ve Ahmet Ataç CHP’ye oy vermeyen seçmenlerin oylarını da alıyor. Genel seçimde AK Partiye oy veren seçmenler arasından bile hizmetlerinden dolayı Büyükerşen ve Ataç’a oy verenler var.  Her ikisi aday olmaması halinde bu oylar asla CHP’ye gelmez. Eskişehir’in seçmen profilinden bihaber bu CHP’li gazetecilere göre; “eli ayağı düzgün 35-40 yaş arası her genç aday olması halinde Eskişehir’i kazanır.” Eskişehir’de okuduğunu anlayabilecek zeka da olan hiç kimse böyle bir şeye asla inanmaz. Anlaşılan Yılmaz Büyükerşen’in adının büyüklüğü karşısında ezilen bir grup, onu siyaset sahnesinden silebilmek için Eskişehir’e kaybetmeye razı.  ‘Yel Kayadan toz alır’  misali, 25 yıldır Yılmaz Hoca’yı silmeye çalışanlar hep siyaset sahnesinden silindi. Benden hatırlatması!..