Zodyak çemberinin değişken ateş burcu olan sevgili Yay burçları doğum günleriniz kutlu olsun.

Hayatın anlamını keşfetmek için geldiğiniz dünyada keyifli bir yolculuk geçirin.

Yay’ın düşüncesi hayatımızın görünürdeki tüm gelişi güzelliğinin arkasında müthiş bir düzen olduğuna güvenmektir. Bu düzenin anahtarını deneyimle, araştırmayla, günlük yaşamın akıl köreltici kalıplarını kırmaya istekli olmakla bulur. Değişik düşünce biçimlerine açık kalma ihtiyacında olan Yay'ın bunun için seçebileceği yöntemlerden biri yolculuktur. Böylelikle kendisininkinin dışında kalan kültürlerle gönüllü, açık kalpli ilişkiler geliştirilebilir. Esas düşüncesi hem iç hem de dış dünyanın ufuklarını genişletmektir.

Yay'ın stratejisi, hayatı bir serüven gibi, güvence düşünmeden yaşamak ve arkasına saklanmakta olduğunu fark ettiği her fikir veya görüşü gönüllü olarak bir kenara bırakmaktır. Bu stratejiler için özgürlük zorunludur. Coşku, maceracılık, neşeli bir ruh bunlar Yay'ın kaynaklarıdır. Hemen uyum sağlayabilir, esnektir, sıkıntılardan kolay kurtulabilir. Bu kaynaklar Yay'ın aynı zamanda gölge yönünü açığa çıkartırlar. Pembe gözlükleri, hevesleri ve tedbirsizliği ile birçok bataklığa körlemesine yürüyebilir. Her şeyi bildiğini sanmak, kibir, lütuf kârlık, aşırı iyimserlik, boyunu aşma ve yanlış değerlendirme yüzünden Yay bir anda trajedinin burcuna dönüşebilir. Diğer gölgesi insan ilişkilerinde yaşanan gerçek yakınlıktan kaçınmasında yatar. Bir göletin yüzeyinde sıçrayarak ilerleyen bir taş gibi yaşamda kayarcasına ilerler ve ancak o kadar öğrenir. Öğrenmesi gereken; yoğunluğu ve odaklanmayı sağlamak, öğrendiklerini hazmetmek ve içselleştirmek, ilişkilerinde kendisini ortaya koymak, arayışın zenginliği ve derinliği için paylaşmaktır.

Sevgili okurlarım Dünya olarak zor süreçlerden geçiyoruz. Ancak ülkemizin haritası bu zor transitlerden olumsuz olarak etkilenmekte maalesef. Venüs gezegeninin 11 Aralık günü Plüton gezegeni ile kavuşum yapacak olması para piyasalarındaki denge açısından daha fazla zorluklar getirebilir. 22 Aralık tarihinde Venüs durağan pozisyona geçerek geri hareketine başlayacak. 11 Aralık tarihinde başlayan olaylara ışık tutmak açısından o günü bir yerlere not edin hayatınızda neler oluyor. 26 Aralık günü tekrar Plüton ile kavuşacak olan Venüs krizlere sebep olabilecek hareketini tekrarlıyor olabilir. 29 Aralık günü Jüpiter kendi burcu olan Balık burcuna geçiş yapacak. Bu geçiş esnasında Ay ile aralarında güzel bir açı yapıyor olacaklar. Toprak ve su gurupları arasındaki güzel açılar bizleri biraz iyimser yapabilir. Gökyüzündeki toprak grubu burçlardaki gezegen yığılımları bizleri çok fazla ayaklarımızın üzerinde durmaya ve maddesel kaynaklara bağlanmaya itecektir. 20 Aralık sabahı güneş ve Jüpiter arasında olan sekstil açı bize fırsatlar sunabilir. 30 Aralık günü Satürn ve arasında yine güzel bir açı var. Farkına varıldığı takdirde Marsın itici gücü bize kalıcı başlangıçlar yapma konusunda fikir verebilir. 30 Aralık günü Plüton ile kavuşan Merkür burcunda takıntılı eylemler söz konusu olabilir. Bugün kişilerle olan diyaloglar çok sert geçebilir. Öfke ve güç kontrolü konusunda dikkat edilmesi gereken zor bir gün olabilir. Söylemler canımızı sıkabilir. 31 Aralık günü Yay burcundaki bir Ay ile yeni yıla girmeye hazırlanıyor olacağız. İçimizde yeni yıla dair biraz iyimserlik tohumu serpiliyor olacaktır. Ay ve Satürn arasındaki ilişkide zaman kavramı bizim için verimli kullanıldığı zaman verimli sonuçlar getirebilir. Yeni yıl gecesi ay geçmişten aldığı anıları taşıyarak bizlere nostaljik zamanlar yaşatabilir. Gezegenlerin sıkışık bir şekilde aynı yerde toplanması karşıt açıların olmaması bize ayna vazifesi yapan kimselerin bulunmaması anlamına gelmekle, yaptığımız eylemlerin sonuçları hakkında kendi kararlarımız doğrultusunda ilerleyeceğimizi, ancak doğru ya da yanlış konusunda zamanla farkındalık kazanabileceğimizi göstermekte.

21 Aralık günü saat 19 da Güneş Oğlak burcuna geçiyor. Tüm oğlak burçlarının doğum günleri kutlu olsun.

Güneşin oğlak burcuna geçmesi ile birlikte Yay burcunun verdiği iyimserlik havası biraz daha ciddi bir havaya bürünüyor. Kışın başlangıcı öncü Oğlak burcu enerjisi bizlere yeni başlangıçlar konusunda öncülük edecek.

Bu yılın son dolunayı 19 Aralık günü 07:35 te ikizler burcunda gerçekleşecek. Daha çok sen ve ben dengeleri üzerine aydınlanma yaşayacağımız dolunay evresinde Venüs’ün durağan halde olması para ve ilişkilerimizde olan durgunluktan hayatımızda önemli konuların askıya alındığı hissini uyandırabilir. 10 Haziran 2021 tarihinde yeni ayla birlikte başlangıcını yaptığınız olaylar artık gün yüzüne çıkıyor.

2022 yılının İlk yeni ayı 2 Ocak günü saat 21:33 te gerçekleşecek. Etkilerini 13 Temmuz’da göreceğimiz bu yeni ayda başlanan işler uzun süreçte güçlü dönüşümler getirebilir. Bu yeni ay 29 derece Aslan burcunda geçekleşecek kraliyet yıldızı Regulus yükselende. Ünlüler, sahnede olanlar, çocuklar bu yeni ayla birlikte gündemimizde olan konular. İş yaşantımız, ortaklarımız bu yeni ayla birlikte şekil değiştirebilir. Eğlence hayatı, çocuklar konusunda otoriter kısıtlamalarda geri dönüş yaşanabilir. 

   

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR: 14 Aralıkta yönetici gezegeniniz Marsın yay burcuna geçişiyle biraz rahat nefes alacaksınız. Kuruntucu ve kuşkucu düşünceler yerini daha iyicil davranışlara bırakıyor. Eğitim, Yurt dışı temasları, sonlandırmayı istediğiniz uzak akraba ilişkileri konuları gündeminize geliyor. Kariyer alanınızda güçlü değişimlere hazırlıklı olmalısınız.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR: 14 Aralık günü burç değiştiren Mars ile birlikte sert geçen ilişkiler konusu yerini ameliyatlar, başkalarının kaynaklarını kullanma, geçmişten gelen alacak verecek konularını gündeminize taşıyabilir. Otorite figürleri, iş yerinizde sorumluluk almak, ortak gruplarla çalışmak gündeminizde olabilir.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER: Gündeminiz ikili ilişkiler, ortak kazançlar, uzak akrabalar, eğitim konuları olabilir. Plüton ile kavuşan Venüs başkalarının kaynakları konusunda sizi zorlayabilir. Banka kredileri gündeme gelebilir. İş ve sosyal ortamlardaki sorunlarınızı eve taşımazsanız daha huzurlu olursunuz.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER: Günlük rutinleriniz, sağlık sorunlarınız, zorlandığınız alanlarınız olabilir. İkili ilişkiler, ortaklıklar, kredi işlemleri, atalardan kalan miras konuları, evlilik konuları gündeminizi oluşturabilir.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR: Aşk ilişkileriniz, çocuklarınız, hobileriniz, çalışma ortamlarınız, günlük rutinleriniz, kemik sağlığı ile ilgili sıkıntılarınız gündemde olabilir. Hayatınızda olan olaylara çok fazla müdahale edememekten yakınabilirsiniz. Kadersel bir zaman diliminden geçiyorsunuz. Taşınabilirsiniz, ev alabilirsiniz, hayata biraz eğlenceli tarafından bakabilirsiniz.

BAŞAKLAR VE YÜKSELEN BAŞAKLAR: Aileniz, ev düzeniniz, çocuklarınızın sorumlulukları, iş yaşantınızda alacağınız sorumluluklar, dış dünyadan izole olma isteğiniz bu aralar fazlaca gündeminizde olabilir.

TERAZİLER VE YÜKSELEN TERAZİLER: Anlaşmalar, sözleşmeler, kardeşler, kısa seyahatler, imzalar, yeni kısa eğitimler, Aile içi sorumluluklar, izole olma isteği, çocukların sorumlulukları, Aşk ve keyif aldığınız alanlarda daralmalar gündeminde olabilir.

AKREPLER VE YÜKSELEN AKREPLER: Kazançlarınız, kardeşlerinizle olan ilişkileriniz, komşularınız, ertelenen anlaşmalar, kurslar, kısa seyahatler, imzalar, aile içerisinde almanız gereken sorumluluklar, ev, arazi satın almakla ilgili projeler gündeminizde olabilir.

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR: Enerjinizi kendiniz için kullanacağınız zamanlar. Kazanç kaynaklarınızda güçlü dönüşümler, kısa yolculuklar, kalıcı sözleşmeler, kardeşlerinizin sorumluluğu, iş hayatınız ve günlük rutinleriniz konusu gündeminizde olabilir.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR: Hayatınızı yeni baştan yazmanının sonuna yaklaştınız. Hastaneler, kapalı alanlar, kazançlar konusundaki zorlanmalar, kendinizi ifade ederken daha güçlü olma, yeni kararlar alma konuları gündeminizde olabilir.    

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR: Kendinizi kısıtladığınız alanlar, hastaneler, kemik sağlığınız, arkanızdan yapılan dedikodular, güç takıntısı, sosyal ortamlardaki arkadaşlıklarınız, arkadaşlarınızla beraber seyahat etme planlarınız gündeminizde olabilir.

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR: Yönetici gezegeniniz 29 Aralık günü kendi burcuna geçiyor. 10 Mayıs 2022 tarihine kadar da balık burcundaki seyahatine devam edecek. Bu süre içerisinde kendinize yatırım yapma arzusu içerisinde olabilirsiniz. Hayallerinizi gerçekleştirme konusunda size fırsat tanıyacak. İştahınız artabilir kilo alma konusunda dikkatli davranmalısınız. Kariyer hayatınız, sosyal ortamlardaki ilişkileriniz, iş hayatınız gündemde olan konularınız olabilir.