Merhabalar dostlar,
Gelecek nesillere iyi örnek olmak ve iyi şeyler bırakmak için bu zamanda iyi şeyler yapmak lazım. Hayatının 20 yılını tek adamın iki dudağı arasında geçirmiş ve gelecekten hayli ümitsiz biri olarak yazıyorum. Şaka maka hatırı sayılır bir yaşa geldim. Bu ülkede, 7 cumhurbaşkanı 21 hükümet görmüş biriyim. Eğitim sisteminin defalarca değiştirilip dandikleştirilmeden önceki haliyle kaliteli eğitim almış şanslı öğrencilerinden biriyim aynı zamanda da.
Bunca yılın özeti olarak gördüğüm tek şey ülke olarak önce silkelenmemiz gerektiğidir. Mevcut tüm düzen değişmeli. Buna önce şu an aktif politikada bulunanlardan başlamalıyız. Güçlü Parlamenter sistem kesinkes gelmeli. Demokrasinin temeli gereği her sınıf ve eğitim düzeyinden insanlar milletvekili seçilebilmelidir. Milletvekili sayısı ise mutlaka düşürülmelidir. Oluşan bu meclisin üzerinde bir senato kurulmalıdır. Bu senatoda olanlar 4 yıllık fakülte mezunu olmalıdır ve meclisin kararları bu senatoda onaylanmalıdır. En az bir yabancı dili ileri derecede bilmeliler. Başbakan mutlaka siyasetin alt tabanından yetişmiş, demokrasiyi özümlemiş biri olsun. Hatta sanatın en az bir dalıyla uğraşmış olsun. Bakanlar mutlaka ve mutlaka liyakat sahibi olmalıdır. Sağlık bakanı atanırken Tabipler Odası’nın önerisi dikkate alınsın mesela. Kültür Bakanı sanat camiasının içinden gelsin. Maliye Bakanı kendi branşında çok iyi bir uzman olmalı. Ve her milletvekili, adından da anlaşılacağı gibi, milletin yerine vekilliği bittiğinde hakları da bitsin. 
İlkokuldan başlayarak ‘’Nutuk’’ her sınıf düzeyine uygun şekilde okul ders müfredatlarına girsin. Ders saat sayısı haftalık 4 saatten az olmasın. Her sene sonunda bitirme sınavları olsun. Eğitim kariyer temelli değil, karakter temelli olsun. Her okula rehber öğretmen atansın. Her öğrenci için ayrı çalışma ve testlerle hangi branş için uygun olduğu tespit edilsin, branşlaşmanın temeli atılsın. Her bir öğrenciye hayvan sevgisi aşılansın. 
Eğitim Fakültesinden mezun olan her öğretmen atansın. Ama her 3 yılda bir gelişmişlik düzeyi için sınav yapılsın. Öğretmen maaşları çok yüksek olsun ki kendilerini geliştirsinler. Meslek liselerine ağırlık verilsin. Ara eleman açığı çok fazla sanayide. Mühendislik fakülteleri öğrencilerinin kendi alanları ile ilgili sanayide daha çok staj yapabilmeleri desteklensin. 
Mutlaka ve mutlaka her öğrenci okul yıllarında sanatın ve sporun bir dalıyla profesyonele yakın şekilde ilgilensin. Eski Amerikan filmlerinde gördüğümüz koçlar vardı herkes hatırlar sanırım. O koç onay vermese neredeyse liseden mezun olamazsın, bizde de olsun böyle sistem. 
Kalın sağlıcakla...