İkizler Burcu Genel Özelliklerine Bakacak Olursak
Elementi: Hava
Yönetici Gezegeni: Merkür
Zararlı: Jüpiter
Niteliği: Değişken
Cinsiyeti: Eril

Bu burçta doğan kişiler değişkendir. İkizler burcundan bir insan giysilerini, işini, aşk hayatını ve evini düşünceleri kadar çabuk değiştirebilir ki bu konuda oldukça hızlıdır. Kadın olsun erkek olsun, İkizler insani, tutucu, ilerlemeyen veya belirli konularda nerede durduğuna, tutumunun ne olduğuna karar veremeyen kimselere sabır gösteremez. İkizler hiç olmazsa o an için, nerede durduğunu bilir. Karışık bir yıldız etkisi olmadıkça, İkizler‘in yapısı ince çevik ve normalin üstünde uzundur. Ciltleri oldukça beyazdır, ama güneşte çabuk ve kolay yanarlar.  İkizler burcundan çocuğunuz ya da çevrenizde bebekler varsa kucağa alınmaktan hoşlanmadıklarını da söylemek isterim. Onun için bu çocukları oyun yolu ile uzaktan sevmelisiniz.

İkizler‘de bir canlılık, çabuk, sempatik bir dostluk ve olağanüstü çabuk, ama zarif hareketler vardır. Saçları açık veya koyu renk, ya da meç yapılmış gibi her ikisi de karışık olabilir.

Burun uzun, düz veya küçük zarif olabilir, her ikisi de güzel biçimlidir. Genellikle İkizleri bir yere veya bir fikre bağlı tutmaya çalışmak yanlış bir davranıştır.

Onlarla zekâ yarısına kalkışmak her zaman için yanlış bir iştir, çünkü onlar konunun içini dışını büyük bir rahatlıkla konuşabilirler.

Keskin bir hiciv yetenekleri vardır. Rutinin her çeşidi tipik İkizler ‘in kendisini kafese kapatılmış ve kanatları kesilmiş zavallı kuş gibi hissetmesine neden olur

Bu insanlar köle gibi yasamaktan ve monotonluktan nefret ederler. Dakik insanlardır. Sürekli heyecan ve değişiklik ister, yoksa mahzun ve huysuz olurlar.

Çok ikna edicidirler. Elinden gelen her şeyi yapar ve çekiciliğiyle sizi koza sarar gibi sarar. Öyle hızlı konuşur ve öyle bastan çıkarıcı bir tebessümle güler ki, bir süre sonra her isteğine razı olursunuz. İkizler, en inatçı şekilde inandığınız şeylerden sizi nasıl saptıracağını çok iyi bilir.

İkizler ‘in yazı yazma konusuyla arasında tuhaf bir şey vardır. Bu burç doğrudan doğruya yazma yeteneğine hükmeder.

Pek çok İkizler burcu, birden fazla dil konuşur, anlar veya okur; bu durum onların dünya kültürlerine duydukları büyük ilgilerinden kaynaklanır. İş adamlığına gelince, tüm Merkür insanları bu alanda kesinlikle olağan üstüdür.

Başarılı olacakları iş konuları; Aracılık özellikle borsa simsarlığı, emlak komisyonculuğu veya satış temsilciliği. Ticari meslekler; en başta iletişim alanında, yayıncılık, kitapçılık, yazarlık, ticari işler, muhabirlik, yorumculuk, gazetecilik, öğretmenlik. Entelektüel güdümlü meslekler, örneğin matematik, filoloji ve edebiyat. Hayal gücünde sınır tanımadığından dolayı; para, ün, servet, aşk ve meslek hiçbir zaman onları tatmin etmeye yetmez. Merkür, İkizleri hep daha yükseğe çağırır.  Parlak bir espri yeteneği, zarafeti, diplomasisi ve el hüneri vardır, ancak gene de sebat ve sabırdan yoksundur.

Mayıs ayı aynı ikizler burcu gibi birden fazla değişim ile birlikte geliyor. Öncelikle İkizler burcu yöneticisi Merkür 4 derece İkizler burcunda 10 Mayıs itibarıyla geri gidiyor. 5 Haziran gününe kadar sürecek olan bu gerileme 26 derece boğa burcuna geldiği zaman düz hareketine devam edecek. Bu tarih 19 Kasım 2021’deki güneş tutulması derecesini de tetikliyor olmasından dolayı önemli. Para piyasalarında ani değişimler beklenebilir. Jüpiter Yöneticisi olduğu balık burcundan 12 yıllık bir döngünün sonunda yeni bir döngü açmak üzere koç burcundaki seyrine başlıyor. Ateş enerjisi ile birlikte “Sil baştan başlamak gerek” diyerek yeni umutlara yelken açmaya hazır olalım.  Bu dönemde yaşayacağınız sizin için önemli olayları bir kenara not alın. Zira fragman olarak izleyeceğininiz Jüpiter’in koç burcuna geçiş seyri 27 Temmuz tarihinde 8 derece ilerledikten sonra geri dönmeye başlayacak. 27 Ekim 2022 tarihinde yeniden balık burcuna gelecek olan Jüpiter bu seyrinde size ateş burcunda yapacaklarının kısa bir gösterimini sunmuş olacak. Bu süreler içerisinde hayatınızda ne tarz bir değişim oluyorsa lütfen not alın. Sonra size yarayacak zamanları kaçırabilirsiniz.

3 Mayıs’ta Venüs hiç rahat olmadığı koç burcuna geçti. 23 Mayısta Merkür gerilerken boğa burcuna dönüş yapacak. 2 Haziran itibarıyla Satürn de kova burcunda gerilemeye başlayacak. Gerileme zamanları gözden kaçan ne varsa bir bakın unuttuklarınız neler olmuş, değerlendirilmesi gereken konular neler neler var bir düşünün.

Merkür’ün gerilemesi ise bize diyor ki; bir konuş 10 dinle sadece sen konuşma.

16 Mayıs 2022 Pazartesi günü 27 derecede akrep burcunda bir ay tutulması yaşanacak. Ay tutulması Güney ay düğümü bendinde yaşanacağı için kadınların kayıplar yaşayacağı durumları gösterir. Ayrıca siyasetten kadın bir yöneticinin itibar kaybı olabilir. Güneş ve kuzey ay düğümü bu tutulmada irademiz dışında olan alanlarda oluyor. Güneş erkek yöneticileri de temsil etmekte aynı zamanda Merkür de bu tutulmada geri gidiyor demek ki gizli saklı olaylar ortaya ani bir şekilde çıkabilir.

Ay aynı zamanda halkı gösterdiği için halkın zarar göreceği durumlarla karşı karşıya kalabileceğini, yöneticilerin halktan gizledikleri olayların ani bir şekilde ortaya çıkabileceğini gösterebilir. Bu tutulmada Mars ve Neptün balık burcunda kavuşum yapmak üzere güneyde yağmur, su baskınları görülebilir. Mars ve Jüpiter’in zaman içerisinde kavuşumu güneydoğu sınırlarımızda askeri hareketlilik verebilir.

Bu kadar aksiyon yeter deyip burç bazında hangi göstergeler var bir bakalım mı?

YÜKSELEN KOÇ VE KOÇLAR; Ay tutulması sizin finansal kaynaklarınızı gösteren alanlarda olacak. Para harcamaları konusunda dikkatli davranmalısınız. Merkür gerilemesi sizin anlaşma, sözleşme, trafik ve kardeşler evinizde gerçekleşecek, attığınız imzalara, ağzınızdan çıkan sözlere dikkat edin sonra üzülmeyin. Satürn gerilemesini arkadaşlar ve sosyal ortamlarda yaşayacaksınız. Gözden kaçırdığınız fırsatlar varsa yeniden gözden geçirin. Jüpiter’in sizin alanınıza geçmesi ile birlikte motivasyonunuz güçlenecek. Kendinizi daha rahatlamış olarak göreceksiniz.

YÜKSELEN BOĞA VE BOĞALAR; Ay tutulması sizin ikili ilişkileri ifade eden evinizde gerçekleşiyor. Ortaklıklar konusunda sonu gelen bitişler yaşayabilirsiniz. Merkür finansal kaynaklarınızı yöneten evde gerileme yapacak. Alacak konuları ya da yeni para kaynakları konusunda fırsatlar gelebilir. Satürn gerilemesini iş ortamınız konularında yaşayacaksınız. Patronlarınızla iyi geçinmeye bakın. Jüpiter’in koç burcundaki hareketi sizi daha bilinç dışı konular, yoga gibi sükut içerisinde yapılacak enerji çalışmalarına itebilir.

YÜKSELEN İKİZLER VE İKİZLER; ay tutulması sizin günlük yaşam ve sağlık evinizde olacak. bu süreçte sağlığınızla ya da aile bireylerinin sağlığı ile ilgili alanlarda sorunlar yaşayabilirsiniz. İş ortamlarında değişiklikler olabilir. Yönetici gezegeniniz Merkür’ün geri harekette olması sizi kendinizle yüzleşme konularına getirebilir. İkili ilişkiler konusunda verdiğiniz sözleri unutmayın. Satürn gerilemesinde uzaktan akrabalar, eşinizin kardeşleri, eğitim hayatınız ile ilgili konular yeniden gündeme gelebilir. Koç burcundaki Jüpiter sizi sosyal ortamlarda daha göz önünde olamaya itebilir.

YÜKSELEN YENGEÇ VE YENGEÇLER; ay tutulması sizin hobileriniz, keyif aldığınız alanlar, çocuklarınız ile ilgili konularda gündem yaratacak. Merkür sizin çok fazla müdahale edemediğiniz alanlarda gerilerken sinirsel rahatsızlıklar gündeminizde olabilir. Arkanızdan konuşulan konuları duyabilirsiniz. Başkalarından gelen maddi kaynaklar konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Jüpiter’in koç burcuna geçmesi sizin kariyeriniz ile ilgili konularda yeni şanslar ve başlangıçlar yapmanıza fırsat verebilir.

YÜKSELEN ASLAN VE ASLANLAR; aile içi konularda yaşayacağınız ay tutulması sizi bazı kararlar almaya itebilir. Merkür’ün arkadaşlar ve sosyal alanlardaki evinizdeki gerilemesi sizi sözlerinizden dolayı zor duruma düşürebilir. İlerleyen zamanlarda bu işinizle ilgili konularda patronlarınızla aranızın açılmasına sebep vermesin diyorsanız susmayı tercih etmelisiniz. İkili ilişkiler konusunda gerileyen Satürn size tekrar ilişkileriniz hakkında değerlendirme yapmak üzere şans verecek. Koç burcuna geçen Jüpiter size seyahatler, dış ticaret, akrabalar ile ilişkiler konusunda şans verebilir.

YÜKSELEN BAŞAK VE BAŞAKLAR; tutulma enerjisini iletişim, dış ticaret, kardeşler, alım satım, pazarlama konularından alacaksınız. Daha önce başladığınız projeler varsa artık meyvelerini alma zamanınızın geldiğini görmek sizi rahatlatacak. İş ve kariyer alanlarınızda gerileyecek olan Merkür eksik yaptığınız işlemler varsa size hatırlatacak. Günlük yaşantınız, sağlığınız ya da yanınızda çalışanlar ile konuların tekrar gözden geçirilmesi gerekebilir. İşe yeni eleman alımı yapmak için uygun zaman değil. Koç burcuna geçen Jüpiter size başkalarında gelen kazanımlar konusunda şans verecektir.

YÜKSELEN TERAZİ VE TERAZİLER; tutulma enerjisini kendi kazançlarınız olan evden alacaksınız. Para kazanma konuları gündeminizde olabilir. Başkalarından gelecek kaynaklar konusunda verilen sözler yerine gerilemeyebilir. Hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Dış ticaret, eğitim, uzaktan akrabalar, eşinizin kardeşlerini anlatan konularda Merkür gerileme yaparken siz de ne vaatlerde bulunduğunuzu gözden geçirmelisiniz. Çocuklarınız, aşklarınız ya da çocuklarınız ile ilgili konularda Satürn size sorumluluklarınızı hatırlatacak. Koç burcundaki Jüpiter sizi evlendiriyor olabilir. İkili ilişkiler konusunda şanslı bir döneme giriyorsunuz.

YÜKSELEN AKREP VE AKREPLER; konu siz ve ikili ilişkiler işte bu konular gündeminizi belirleyecek. Ben sen dengesini nasıl kurduğunuz gün yüzüne çıkacak. Finansal kaynaklar evinde gerileyen Merkür unuttuğunuz borçlar varsa hatırlatacak ya da kredi yapılandırması konusunda size bir şans verecek iyi değerlendirin. Aile içerisindeki sorumluluklarınızı hatırlatmak üzere geri giden Satürn kardeşleriniz ile ilgili konularda sizi zorlayacak gibi görünüyor. Eğer iş değiştirecekseniz Jüpiter’in koç burcuna geçmesi size bu konuda şans verecektir.

YÜKSELEN YAY VE YAYLAR; sağlık alanlarınız, yönetmekte zorlandığınız alanlarda olan ay tutulması işiniz ile ilgili daha önceden fark edemediğiniz durumları ortaya çıkartabilir. İkili ilişkiler evinizde olacak Merkür gerilemesi size verilen sözlerin tutulması konusunda biraz gecikme yaratabilir. Jüpiter’in aşk evinize gelmesi aşk hayatınızı renklendirebilir. Anlaşmalar, sözleşmeler, reklamlar, trafik konularında gerileyen Satürn size bu konulardaki sorumluluğunuzu hatırlatacaktır. Aşk ve çocuk evinizde seyrine başlayacak olan Jüpiter sizi heyecanlandıracak konularda şans verecek.

YÜKSELEN OĞLAK VE OĞLAKLAR; sosyal ortamlar, çocuklarınız, hobileriniz, aşk hayatınız bu gibi konularda bir ay tutulması yaşayacaksınız. Ummadığınız olaylar gün yüzüne çıkabilir. Para evinizde gerileyen Satürn bu konuda sizi kısıtlayabilir. Alacak verecek dengenizi iyi kurmalısınız. Günlük rutinler ve beraber çalıştığınız kişiler ile ilgili alanlarda gerileyecek olan Merkür, sizi çalışanlar konusunda zorlayabilir. Verilen sözler yerine gelmeyebilir. Koç burcunda seyrine başlayacak olan Jüpiter size aileden yana şans verebilir. Toprak ya da ev almak isteyenler için oldukça şanslı zamanlar.

YÜKSELEN KOVA VE KOVALAR; yönetici gezegeniniz Satürn sizi temsil eden evde geriliyor. Nerde eksik bir iş yaptım sorumluluklarım ne idi, ikili ilişkiler konusunda gündemim ne derken gerileyen Satürn tüm bunlar konusunda size bir şans verecek. Merkür’ün hobileriniz, aşk hayatınız, çocuklarınızı anlatan alanda gerilemesi belki de o çok isteyip te başlayamadığınız hobilerinizi gerçekleştirme konusunda size bir şans verebilir. Belki de daha önce ayrıldığınız aşkınız hatasını anlayıp size geri dönebilir ne dersiniz. Jüpiter’in iletişim evinize geçmesi sizi biraz fazla yorsa da araç alımı olarak fırsat getirebilir. Reklamcılık, tanıtım ve pazarlama alanında çalışanlar için fırsat kapıları açılacaktır. Başladığınız işleriniz bir çırpıda olurken siz bile bu hızlı akan enerjiye hayret edebilirsiniz.

YÜKSELEN BALIK VE BALIKLAR; tutulma enerjisini akademik kariyer, iletişim, yurt dışı bağlantılar konusunda alırken, yönetici gezegeniniz Jüpiter’in koç burcuna geçmesi ile birlikte para kazanma konusunda da hayli şanslı olacağınız bir dönemin başlangıcını haber veriyor. Hane içerisinde verilen sözlerin tutulmaması sizi zora soksa da sakin kalmaya özen göstermelisiniz. Emlak alıp satmak için uygun olmayan bir zaman. Böyle bir niyetiniz varsa bunu daha sonraki zamanlara sarkıtmanız size daha iyi kazançlar getirecektir.

Hepinize mutlu bir bahar geçişi diliyorum sevgiyle kalın. İçinizdeki bahar coşkusu daim olsun.